BAKAN ÇELİK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

BAKAN ÇELİK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Bakan Çelik'ten 'Tıpış Tıpış' Eleştirisi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da yaklaşık 2 bin yıllık tarihi Taşköprü'de verilen iftar yemeğine katıldı. Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tatil yapan vatandaşlara yönelik "Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz" sözlerini eleştirip, "Hiç kimse vatandaşların iradesine, sandığa gitmesine, gitmemesine, nasıl oy kullanacağına bu ifadelerle ipotek koymamalı" dedi.

DHA'nın haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından organize edilen Seyhan Nehri üzerindeki tarihi Taşköprü'deki 5 bin kişilik iftar yemeğine katılmadan önce Adana Valiliği'ni ziyaret etti. Adana'ya yeni atanan Vali Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Ak Partili ilçe belediye başkanları ve bürokratlar tarafından karşılanan Bakan Ömer Çelik, Valilik Defteri'ni imzaladı.

Bakan Çelik, yeni Vali Mustafa Büyük'ün Adana'ya büyük hizmetler yapacağına inandığını belirtip, yerel seçimler gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de istikrar ve güven ortamında gerçekleşeceğine inandığını, vatandaşların özgür bir biçimde iradelerini ortaya koyacağını söyledi.

'VATANDAŞLARIMIZ ÖZGÜR İRADELERİYLE SANDIĞA GİDERLER'

Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tatil yapan vatandaşlara yönelik "Masalarda oturup 'Ben oy kullanmayacağım' diye ahkam kesmek demokrasiye uymaz. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir. Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Çelik, "Vatandaşlarımız için öyle bir ifadenin kullanılması doğru değildir. Vatandaşlarımız özgür iradeleriyle sandığa giderler. Hiç kimse vatandaşların iradesine, sandığa gitmesine, gitmemesine, nasıl oy kullanacağına bu ifadelerle ipotek koymamalı. En önemlisi şudur; ülkenin sahibi millettir. Ülkenin sahibi sokaktaki vatandaştır. Bu ülkeyi eskiden olduğu gibi bir takım güç odakları yönetmeyecek, vatandaş yönetecektir. Dolayısıyla bu ülkede en saygıdeğer kavramların kullanılması gereken kesim, vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımızla ilgili, onların özgür iradeleriyle ilgili konuşurken, daha saygılı ve titiz ifadeler kullanılmasını tavsiye ederiz" diye konuştu.

'SEÇİM REKABETTİR'

Bakan Çelik'e, Cumhurbaşkanı Ekmelettin İhsanoğlu'nun seçimlerdeki rakipleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile HDP Eşgenel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın banka hesaplarına bin lira para yatırması ve Erdoğan'ın bu parayı iadesiyle ilgili yorumu soruldu. Çelik bu soruyu ise şöyle cevaplandırdı:

"Seçim rekabettir. Aday olduktan sonra kimsenin kimseden tavsiye veya maddi yardımına ihtiyacı yoktur. Önemli olan herkes aday olduktan sonra kendi arkasındaki kitleyi ikna etmeye bakmalıdır. Herkes önüne bakmalıdır."

'ÇUKUROVA'DAKİ PROJELER DEVAM EDECEK'

Bakan Çelik, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde inşaatına başlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı ve 15 bin yatak kapasiteli planlanan Tarsus Kazanlı Turizm Projesi ve Adana'daki bin 550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün yapımının gecikmesiyle ilgili eleştirileri şu şekilde değerlendirdi:

"Çukurova Bölgesel Havaalanı ile ilgili herhangi bir problem yok. Çukurova Havaalanı ile ilgili hükümetin iradesi yüksek. Burada bir bölgesel havaalanı yapılacak ve bütün bu bölgenin kalkınmasına katkıda bulanacak. Kazanlı ile ilgili ortaya çıkan haberleri izledim. Açıklama yapma ihtiyacı bile hissetmedim. Muhakkak surette orası bir turizm destinasyonu olarak bu bölgeye kazandırılacak. Ondan şüphe yok. Bununla ilgili geciktiren varsa veya mükellefiyetini yerine getirmeyen varsa tahsisini iptal ederiz. Ama her halükarda biz orayı turizme kazandıracağız. Bu konuda irademiz tamdır. Adana Entegre Sağlık Kampüsü projesi de devam ediyor. Başbakanımız şehir hastanelerine ne kadar önem verdiğini her mitingde vurguluyor. Bunların hepsi devam edecek."

Bakan Çelik, daha sonra Taşköprü'deki iftar programına katılıp, vatandaşlar birlikte oruç açtı. Çelik, hemşehrilerinin Ramazan ayını hayırlayıp, huzur, mutluluk getirmesini diledi, bayramını kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı