Bakan Çağlayan'dan Mersin'e Seçim Rüşveti

Bakan Çağlayan'dan Mersin'e Seçim Rüşveti

MERSİN’de Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sever’in tanıtımı için gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, uzun yıllardır iktidarın hiçbir imkanından yararlanmayan Mersin’in diyerek, seçilmedikleri yere yatırım yapmadıklarının itirafını ağzından kaçı

ZAFER ÇAĞLAYAN'DAN SEÇİM RÜŞVETİ

Cuma Hikmet

MERSİN’de Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sever’in tanıtımı için gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, uzun yıllardır iktidarın hiçbir imkanından yararlanmayan Mersin’in 30 Mart sabahı Ak Parti belediyeciliği ile tanışacağını söyleyerek, “Mersin hizmeti görecek” dedi. AKP'nin Sanayici kökenli Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, açılış için geldiği Mersin'de hem itirafta bulundu hem de seçim Mersinlilere Yerel Seçim Rüşveti önerdi. 10 yılı aşkın bir zamandır iktidar olan AKP'nin uzun süredir bakanı olan çağlayan 10 yıldır neden Mersine'e hiç bir yatırım yapmadıklarını anlatmak yerine, iktidar partisi adayını seçerlerse yatırıma kavuşacaklarını ima etti. AKP 10 yıllık iktidarı süresince kendi adaylarının sdeçilmediği yörelere hükümet yardımını kestiğini de bakan Çağlayan " uzun yıllardır iktidarın hiçbir imkanından yararlanmayan Mersin’in 30 Mart sabahı Ak Parti belediyeciliği ile tanışacağını söyleyerek, iktidarda olmadıkları hiç bir belediyeye yardım etmediklerini itiraf etmiş oldu.

BAKAN ELİYLE YEREL SEÇİM ŞHOVU


Her geçen gün kan kaybeden AKP iktidarı, yerel seçimlerde oy oranını korumak için her türlü imkanı kullanıyor. Her hafta sonu bakanlar "devlet kesesinden" yurdun bir köşesine giderek resmen seçim probagandaları yapıp, kendi adaylarının seçilmemesi durumunda iktidardan bir şey beklemeyin imalarında bulunuyorlar. AKP'nin 10 yıllık bu metodu bu sefer halka söker mi bilinemiyor ama Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Adana’dan karayolu ile geldiği Mersin’de otoban gişelerinde kabalık bir partili ve araç konvoyu ile karşılandı. Buradan yanına Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever, İl Başkanı Mekin Merter Saltı’yı da alan Bakan Çağlayan, daha sonra Akbelen Bulvarı, Zeytinlibahçe, İstiklal Caddesi, GMK Bulvarı’nda konvoyu ile tur attı. Konvoy nedeni ile araçların geçeceği güzergah sabah saatlerinden itibaren polis tarafından kontrol altına alınırken, trafik yoğunluğuna ise izin verilmemesi zaman zaman vatandaşların tepkisine neden oldu. Bakan Çağlayan’ın bulunduğu konvoy şehir turu tamamladıktan sonra 'Büyükşehir Belediyesi Aday Tanıtım Toplantısı'nın yapılacağı Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi'ne geçildi.

MERSİNİ ALMAK İÇİN TAM KADRO ÇIKARTMA

Buradaki toplantıya Bakan Çağlayan, Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun ve Çiğdem Münevver Ökten ile Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sever ve İl Başkanı Mekin Merter Salt ve yaklaşık 6 bin partili katıldı. Partisinin aday tanıtım toplantısında söz alan Bakan Çağlayan, 2011 seçimlerinde Mersin'e ilk geldiğinde kendisine iki işareti yapıldığını ifade ederek, "Benim adım Zafer olduğu için zafer işareti yaptıklarını sandım. Fakat en fazla 2 milletvekili çıkarırsınız diyorlardı. Ama Mersinli bizi gördü, emeklerimizi gördü. Türkiye'yi dünyada nereye getirdiğimizi gördü ve adeta tokat atar gibi 4 milletvekili çıkardık. Yapmamız gereken daha çok iş var. Mahalli seçimlerde çalışır, birlik-beraberlik içinde olursak, Mersin'in bize Büyükşehir ve 13 ilçeyi vereceğine inanıyorum. Mersin artık bu zulümden, bu kötü yönetimden kurtulmak istiyor. 30 Mart akşamı Büyükşehir Ak Parti kadrolarının olacak ve Mersin hizmeti görecek" dedi.

MUŞLU BAKAN MERSİNLİ GİBİ KONUŞTU

Aslen Muş'u olan ve milletvekilliği döneminde Mersinli olmadığı için kendisini eleştirenler olduğunu hatırlatan Bakan Çağlayan, "Eğitimiyle, dünyayı çok iyi tanımasıyla, devlet tecrübesiyle, vizyonluyla, dürüstlüğüyle farkını ortaya koyacak olan benim bakan yardımcım. Mersin'in öz evladı Mustafa Sever'i Mersin'e hediye ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisine inanıyorum" diye konuştu. Mersin sıkı dursun. 10 yıllık dürüst AKP iktidarının, dürüst başkan adayı başkan olursa Mersin hizmete boğulacak !

Kaynak:Haber Kaynağı