Bakan Açıkladı; Milli Savaş Uçağı üretmeye başlıyoruz

Bakan Açıkladı; Milli Savaş Uçağı üretmeye başlıyoruz

Milli Savunma bakanı Fikri Işık iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada kendi uçağımızı yapmaya başlayacağımızı, motorunun yerli olması konusunda çalıştıklarını açıkladı.

Referandum'dan önce bir çok televizyon kanalı ve gazeterde fotoğrafları yayınlanan "Yerli Malı" otomobil, uçak gemisi ve tanktan sonra, yerli malı savaş uçağıda imal edeceğimiz açıklandı. Savunma bakanı Işık ,imal edilecek uçağın motorunun bile yerli malı olması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

MOTORU BİLE YERLİ OLACAK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milli muharip uçağının motorunun yerli olacağını açıkladı. Bakan Işık, başlatılan TF-X projesinde, uçağın en kritik parçalarından olan motor kısmının da Türk mühendislerince üretilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.
Savunma Bakanı Işık, bakanlığına bağlı olan Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. 
EN ÇOK PROJE ÜRETEN KURUM OLDUK

Müsteşarlık çalışanlarıyla iftarını açan Işık, 35 milyar doları geçen proje stoğuyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Türkiye'de en çok proje üreten kurumların başında geldiğini ifade etti.

Bakan Işık, ayrıca yürütülen kararlı ve yoğun çalışmalar sonucunda, Türkiye'nin savunma sanayiinde çok önemli bir noktaya geldiğinin altını çizdi. 

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI YAPACAĞIZ

Savunma sanayiinde kritik teknolojilere daha fazla yoğunlaşılacağını belirten Bakan Işık, "Milli Muharip uçağımızı yapacağız, motorunun da yerli olması için gayretimizi sürdüreceğiz, kolay olmadığını biliyoruz ama ekip çalışmasıyla başaramayacağımız bir şeyin olmadığını da biliyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler