BAKALIM ERDOĞAN BU TEKLİFE NE CEVAP VERECEK?

BAKALIM ERDOĞAN BU TEKLİFE NE CEVAP VERECEK?

Ekrana Çıksın, Halk Önünde Tartışsın

İbrahim Betil, Cumhurbaşkanı adayları Demirtaş, İhsanoğlu ve Erdoğan’ın seçimlerden önce en az iki kez aynı platformda televizyona çıkarak belli konularda tartışmaları için kampanya başlattı.

Bianet'in haberine göre; Denge ve Denetleme Ağı Koordinasyon Grubu Üyesi İbrahim Betil, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’ın en az iki kez birlikte televizyona çıkarak toplum önünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaları için imza kampanyası başlattı.

bianet’e değerlendirmelerde bulunan Betil, cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini hatırlatarak, cumhurbaşkanı adaylarının neler düşündüğünü halkın onların ağzından dinlemesinin önemli olduğu görüşünde.

ADAYLARA EŞİT SÜRE

Ancak son yıllarda olduğu gibi adayların ayrı ayrı programlara çıkarak kendi kendilerine konuşmalarının değil, üç adayın da aynı platformda halk karşısına çıkmasının önemine dikkat çeken Betil, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Beklentimiz, moderatörün soracağı sorulara her birinin eşit sürelerde iki üç dakika içinde cevap vermesi. Böylece hiçbiri diğerine göre farklı süre de kullanmamış olacak.

Bu vesileyle halk farklı konularda, cumhurbaşkanı adaylarının neler düşündüğünü, neyi nasıl açıkladığını daha net anlamış olacak. Böylece seçim aşamasında halkın daha bilinçli şekilde sandığa gideceğini düşünüyorum.

BU GELENEĞİMİZ VARDI

Türkiye'de böyle bir gelenek vardı ama maalesef 2000'lerin başında yok oldu. 1970, 1980, 1990'lı yıllarda seçimlerden önce adayların aynı platformda, bırakın özel kanalları, TRT'de görüş alışverişinde bulundukları bir kültür vardı. Bunun tekrar canlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca gelişmiş demokrasilerde bu var olan bir sistem. Mesela ABD'de başkan adayları çıkıp televizyonda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyorlar, tartışıyorlar. Bunu demokrasinin bir gereği olarak düşünüyorum.”

* İmza kampanyasına katılmak için tıklayınız

Kaynak:Haber Kaynağı