BAHÇELİ'YE MİLLETVEKİLİNDEN KURULTAY DEPREMİ

BAHÇELİ'YE MİLLETVEKİLİNDEN KURULTAY DEPREMİ

MHP Muhalif Başkan adaylarının yargıtaydan aldıkları karar gereği bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan kongreye katılacak milletvekili sayısı giderek artıyor.

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan 19 Haziran'da yapılacak olan tüzük kurultayına katılacağını, tabanın iradesine uyulması gerektiğini söyleyerek “Bu tavır bir pozisyon alma, taraf belirleme tavrı değil partimiz açısından tarihi bir dönüm noktası olan aşamada ülkücü hedef ve terbiye sınırları içinde alınmış ilkesel, demokratik ve vicdani bir tavırdır" dedi.

SİYASET TABAN VE MİLLETLE YAPILIR

MHP'li Nuri Okutan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında milletin umudunu partilerine bağladığını vurgulayarak şunları söyledi: "Siyaset taban ve milletle birlikte yapılır.

Tabanın iradesine karşı siyaset yapılamaz. Tabanın iradesine saygı duyulur ve tereddütsüz uyulur. MHP'nin ezici çoğunluğu ve Türk milleti tüzük değişikliği kurultayının yapılmasını istemektedir.

Büyük kurultay delegelerinin verdiği imzalar bu yönlü bir iradenin oluştuğunu ortaya koymaktadır.

Ben bir milletvekili ve MHP'nin büyük kurultay delegesi olarak tabanımızın ve milletimizin ortaya koyduğu iradeye uyuyorum. 19 Haziran'daki kurultaya katılacağımızı sizlere açıklıyorum.

Bu tavır bir pozisyon alma, taraf belirleme tavrı değil partimiz açısından tarihi bir dönüm noktası olan aşamada ülkücü hedef ve terbiye sınırları içinde alınmış ilkesel, demokratik ve vicdani bir tavırdır."

Kaynak:Haber Kaynağı