Bahçeli'ye çok Ağır, Sözler! Kuluçkaya Oturmuş Zavallı

Bahçeli'ye çok Ağır, Sözler! Kuluçkaya Oturmuş Zavallı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye bile korkan, Ankara'da adeta kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız. Ve Başbakan'a saldırıyorsunuz. Bütün yaptığınız iş budur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin anayasa yanıtını da eleştiren Çelik şöyle konuştu: "Bu 48 maddenin TBMM'den geçirilmesi Sayın Bahçeli'nin teklifidir. 'Hodri meydan' dedi. Grup Başkanvekili 'Hiç bir şartımız yok, hazırız,hemen yapalım' diyecek. Buna karşılık Bahçeli,'Bu çok erken, zamansız ve gereksiz bir tekliftir' diyor. MHP çok kalabalık bir parti olsa AK Parti gibi, birbirleriyle irtibat kurmada zorlanıyorlar diyeceğiz. Avuç kadar milletvekiliniz var. Ama Bahçeli bayramlık ağzını açacak, binbirtürlü hakaretle birlikte buna gerek yok diyecek. Sayın Bahçeli Türkiye Cumhuriye'nin ismini değiştirmeye yeltenen kimse yok. Elbette Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır. Ankara Başkent olarak kalacakmış. Zaten Başkent. Komik oluyorsunuz. Resmi dil Türkçe olarak kalacak. İstiklal Marşı ile Ay yıldız ile ilgili bir problem mi var." 

"HEPİMİZİN ŞEREFİ OLSUN" 

Yeni Anayasa çalışmalarında 4 siyasi partinin çalışmalarına değinen Çelik, "4 siyasi parti bir araya geldi. Oybirliğiyle tüm madddelerin geçmesini kabul ettik. Buna rağmen muhalefet zamana oynadı. Biz 'Gelin bu işi başaralım, bir şeref söz konusuysa hepimizin şerefi olsun' dedik. Sayın Bahçeli soruyor Başbakan'a? Anayasa değişikliğiyle nereye varmaya çalışıyorsun? Bütün konuşmalarımızda var. Biz gerçek manada bir hukuk devleti olan bir Türkiye istiyoruz. Etnik farklılıkların saygı gördüğü, her insanın ana dilinin saygı gördüğü bir ülke istiyoruz. Sayın Başbakan'ın ulaşmak istediği yer burasıdır Sayın Bahçeli.Bunu yeni mi öğreniyorsun"diye konuştu. 

"MHP CİDDİ BİR TUTARSIZLIK SERGİLEMİŞTİR" 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştiren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Milliyetçi Hareket Partisi Yasama yılının sonunda çok ciddi bir tutarsızlık sergilemiştir. Bunu kamuoyunun, halkımızın takdirine sunuyorum. Sayın Bahçeli siz kaç kere Bakü'ye, Bişkek'e, Taşkent'e, Kırım'a gittiniz? Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye bile korkan, Ankara'da adeta kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız. Ve Başbakan'a saldırıyorsunuz. Bütün yaptığınız iş budur." 

"BAŞBAKAN LİDERLERİN HEPSİNİ 3,5 KERE KATLAYACAK İTİBARA SAHİPTİR"

Çelik, "Sayın Başbakan, bugüne kadar gelmiş, geçmiş liderlerin hepsini 3,5 kere katlayacak sevgi, sempati ve itibara sahiptir. Bahçeli ise Başbakan'a 'sen itibarını kaybettin' diyor. Bütün yapılan kamuoyu anketlerinde, Sayın Başbakan'ın itibarı, inandırıcılığı diğer bütün siyasi parti genel başkanlarının toplamından 3,5 kat daha fazladır. Sayın Bahçeli, sana yüzde 13,14 oy veren bir kitle var. Ama sana oy verenlerin de yarısı sana itibar erdiyor. Yani 5 puanlık itibarın var. Eski tabirle, 5 kuruşluk bir itibarın var. Bu itibara sahip olan bir lider olarak, sabah, akşam, sağlığını ülkesi için feda eden, bir Başbakan'a sen, siyaset adına, oy avcılığı adına nasıl saldırabilirsin" dedi. 

"ÇÖZÜM SÜRECİ BAHÇELİ İÇİN KABUS OLMUŞ" 

Çözüm sürecine de değinen Çelik, "Sayın Bahçeli için bir kabus olmuş bu çözüm süreci. Niye? Çünkü PKK'nın söylem ve eylemleri Sayın Bahçeli senin için ancak mamadır. Senin varlık sebebindir. PKK terörü, bölücülük olmazsa Kürtçülük olmazsa, senin partin marjinal bir parti olarak kalır. Bunu biliyorsun sen. Çünkü çatışmadan besleniyorsunuz. MHP ve BDP karşılıklı birbirini besleyen iki partidir. PKK terörü bittiği gün, MHP bütün tezlerini kaybedecektir. Sayın Bahçeli şehit çocuklarımızın kanı üzerinden yıllarca siyaset yapan bir liderdir. Ama 6 aydan beri şehit cenazesinin gelmemesi demek ki Sayın Bahçeli'yi çok üzdü. Süreci sabote etmek isteyen PKK içinden ve dışından unsurlar olabilir. Buna takılırsak Türkiye kaybeder. Biz 76 milyon kazansın diyoruz.Kesinlikle çözüm süreci Sayın Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor.Umarım bu hastalığından tez zamanda kurtulur. Hasta bir ruhun hezayanlarından başka bir şey değildir.Biz kimsenin bize hakaret etmesine müsade etmeyiz" şeklinde konuştu.

PALALI SALDIRGAN 

Taksim'deki eylemde, eylemcilere pala ile saldıran kişiye de değinen Çelik şöyle konuştu: "Palalı elemanları Başbakan'ın palalı elemanları varmış. Kiralık sopacıların ve satır, bıçak taşıyan piyonların diye başlıyor Başbakan'a sesleniyor. benim tanıdığım Recep Tayyip Erdoğan, hiç bir zaman şiddet ve kaba kuvvete pirim vermemiştir. AK Parti hiç vermez. Sayın Bahçeli, şiddet ve kaba kuvvet senin genetik kodlarından gelen bir şey. Biz onu tanımayız. Kimlerin nasıl silah, bıçak, sopa taşıdığını hafıza kayıtlarımızda hala var. Ama sen bıçak taşıyan piyonların diye başlıyorsan, buna kargalar güler. Esnafın canına tak ettiği anda birisi çıkıp orada bir aykırılıp yapıyorsa, bunun faturasını Başbakan'a kesemezsin. Hukuk onun yakasına yapışır. Onun da AK Patili olmadığı, hangi partiye oy verdiğini de ifade ettik."

"KÜFÜR ETMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ" 

Başbakan'a yönelik Bahçeli'nin hakaretlerde bulunduğunu bunun kabul edilemeyeceğini belirten Çelik, "Bu söylemlerle siz gittikçe çukura düşüyorsunuz. Küfür etmek, hakaret etmek zorunda değilsiniz. Keskin sirke küpüne zarardır. Bu senin ruh sağlığın için iyi değil. Biraz sakin ol. Meydan boş değil. Bir şey söylerseniz karşılığını da alırsınız. Yüzde 50'nin oy verdiği bir Başbakan'a hakaret ederseniz karşılığını da alırsınız" dedi. 

"DEVLETİN BİLGİSİ DAHİLİNDEDİR"

Çelik, "Son günlerde PKK'nın bazı şımarıklıkları ortadadır. Veya PKK'nın kontrol edemediği bazı grupların yaptıkları bir çok şeyler vardır. Bunlar devletin bilgisi dahilindedir. Bu sürecin iyi gitmemesi için birileri olağanüstü gayret gösteriyor" şeklinde konuştu.