BAHÇELİ'NİN TUNCELİ'DE YAPTIĞI KONUŞMA

BAHÇELİ'NİN TUNCELİ'DE YAPTIĞI KONUŞMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü partisinin grup toplantısında "Meydan okuyorum cesaretin varsa Tunceli'ye gidersin" sözlerine yanıt olarak bugün kenti ziyaret etti.

 Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle DBP'nin çağrısı üzerine bugün esnaf kepenk kapattı, taksi ve minibüsler ise çalışmadı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, Bahçeli'yi protesto etmek için valiliğe yürümek isteyen gruba polis, biber gazı ve copla müdahale etti.

İŞTE DEVLET BAHÇELİ'NİN TUNCELİ VALİLİĞİ ÖNÜNDE YAPTIĞI KONUŞMANIN TAMAMI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geceyi geçirdiği Elazığ'dan sabah saatlerinde uzun araç konvoyu ile karayoluyla Tunceli'ye hareket etti. Elazığ'dan yaklaşık 300 araçlık konvoyla yola çıkan Bahçeli'nin konvoyundaki araç sayısı 135 kilometrelik yol boyunca katılan araçlarla 500'ü aştı. Bahçeli'ye Elazığ'ın yanı sıra Malatya, Bingöl, Kahramanmaraş'ın da aralarında bulunduğu il ve ilçelerden partililer de eşlik etti. Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğun ardından Tunceli'ye gelen Bahçeli, önce Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında partililer, 'Devletin başına devlet gelecek' sloganları attı.

KEPENKLER KAPALI

Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle dün akşam DBP İl Başkanı Ergin Doğru'nun yaptığı çağrı üzerine bugün Tunceli'de esnaf kepenklerini açmadı. Kent merkezinde eczane ve fırınların dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu görüldü. Kentteki taksi ve şehir içi taşımacılık yapan minibüsler de çalışmadı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

MHP lideri Bahçeli'nin Tunceli ziyareti nedeniyle kentte üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Tunceli girişinde tüm araçlar durdurulup aranırken, Bahçeli'nin yol güzergahında asker ve polisler zırhlı araçlarla devriye görevi yürüttü. Kent merkezinde ise önemli noktalara zırhlı araçlarla aralarında özel harekatçıların da bulunduğu polisler konuşlandırıldı.
Bahçeli'nin ilk ziyaret edeceği valilik çevresinde ise çok sayıda çevik kuvvet ekipleri görevlendirildi. Dalgıç polisler ise kentin girişindeki köprü altında Munzur Çayı'nda ve çevresinde dedektörlerle patlayıcıyı araması gerçekleştirildi. Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle çevre il ve ilçelerden TOMA ve polis takviyesi yapılırken, kentte 2 bin polisin görev aldığı belirtildi. Kentte iki polis helikopteri havadan sürekli uçuş yaptı.

OLAYLAR ÇIKTI

Tunceli'de aralarında bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 800 kişilik grup, valilik binasına 1 kilometre mesafede toplandı. Valilik binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, gruba biber gazı ve copla müdahale etti.

 

 

Devlet Bahçeli, Tunceli ziyareti kapsamında Valilik önünde konuştu. İşte konuşmanın tamamı.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

2.BÖLÜM

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

3.BÖLÜM

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

DİĞER BÖLÜMLER EKLENECEKTİR