Bahçeli'den Zehir Zemberek Sözler

Bahçeli'den Zehir Zemberek Sözler

"AKP Ayakkabı Kutusu Partisi şimdi baba oğul telefon konuşmasının internete düşmesi sonrası “Ailesini Kurtarma Partisi' olmuştur.”

AKP, AİLEYİ KORUMA PARTİSİ

Tire Ticaret Odası ziyaretinin ardından seçim otobüsünün yanında halka seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Ülkemiz 11 yıldan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetiliyor. AKP meclisteki sayısal çoğunluğu, tek başına iktidar olması, seçim beyannamesinde ve gelişen siyasi olaylar çerçevesinde Türkiye’nin gündemine gelen her sorunu çözmeye hep beraber birlik içinde politikaları üretip uygulayabilirdi. AKP, yasama, yürütme yargı ve medyayı kendi denetimi altına almıştır. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ı kibre yöneltmiştir, güç alanının genişletilmesiyle kendini daha farklı hissetmeye başlamış, tek adamlığa doğru heveslenmiş ve ondan sonra da otoriter tutumlarını gerçekleştirmek için önüne kim gelmişse azarlamıştır.

Bir memur kardeşim derdini anlatırken onu azarlıyor ve onu işinden atmakla tehdit ediyor. Bir çiftçiyi azarlıyor 'Ananı da al git’ diyor. 'Türkiye’yi ben yöneteceğim’ diyerek, önce kendini Büyük Ortadoğu Projesi’ne eş başkan ilan ettirerek, vatandaşları oraya yönlendirerek, kendisini sultan, padişah ilan ettiriyor. Milletten almış olduğu desteği kendisine aitmiş gibi kendisinin karizmasıymış gibi aldanmaya başladığı için artık kontrol altına alınamaz bir konuma düştü.

Bu nedenle neye inanıyorsa, ne aklına geliyorsa, onu kendisinin yapmış olduğunu ortaya koymak için aşırı derecede bir faaliyet içine girişip insanları kırıyor. kalkıp diyor ki 'İlkokulda çocuklarımız andımızı okumasın’. Arkasından kalkıyor resmi kurumlarımızın başındaki T.C.’yi siliyor. Bir çok bakanlıkta T.C. yok. Ne istiyorsun T.C.’den Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılması seni neden rahatsız ediyor. Dağlardan “Ne mutlu Türküm diyene’ sözümü kazımakla neyi umuyorsun. “Türkiye’de 36 etnik unsur var’ diyor, sayın Başbakan bunu sana kim öğretti. Türkiye yıkılmanın eşiğine doğru sürükleniyor. Türkiye’yi kardeş kavgasının içine sokmak istiyor. Yüzde 49’u adam yerine koşmuyor. Bazen o kadar ukalalaşıyor ki, kendine göre bir tavır içinde konuşuyor.

Mesela ana muhalefet var diğeri de diyor “Yavru muhalefet.’ MHP’ye yavru diyor. Sayın Başbakan sen Kasımpaşa’nın arka sokaklarında top kovalarken, MHP Türkiye’nin bağımsızlığını koruyarak bu günlere gelmiş bir partidir. Sen kendini ne zannediyorsun. Yarın iktidardan düştüğünde sen yavru bile olamazsın, çok büyük hakaretler yapıyor. Kalkıyor Cumhuriyet Halk Partisi’ne “Ca Ha Pe’ diyor, yani P’yi doğru söylüyor, C ve H’yi Recepçe söylüyor. MHP’de P’yi doğru söylüyor, M ve H’yi Reçepçe söylüyor. Demek ki bunu çok daha önce planlamış, ne kadar hırsızlık, ne kadar soygun varsa bununla Ama Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kısaltması olan AKP’yi söylemiyor. “Biz AK Parti’yiz’ diyor. örtüyor. AKP söylenirse ne mahsuru var? Bir zamanlar verilen vaatler yerine gelmediği için adı aldanma ve kalkınma partisi oldu. Daha sonra, vatandaş Ayakkabı Kutusu Partisi demeye başladı. Şimdi baba oğul telefon konuşmasının internete düşmesi sonrası “Aileyi Kurtarma Partisi' olmuştur.”

RABİA İŞARETİNE GÖNDERME

Eliyle Rabia işareti yapan Bahçeli, 17 Aralık’tan sonra bu işaretin anlam kazandığını kaydetti. Bahçeli, “Mısır’daki olaylardan sonra elini şöyle yapmaya başladı bazı mitinglerde gördünüz, buna da Rabia dendi, bu konu istismar edildi. 17 Aralık’tan sonra bu işaret galiba gerçek anlamını buldu. Bu işaret 4, baba ve çocuklarıdır. 2003 Kasımı’nda kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin nerede nasıl kurulduğunu, hangi ülkenin partilerinin adlarını kullandığını da montaj olarak bir araya getir de onu da anlat. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yolsuzlukların üzerine gidemiyorsa iktidarı bırakmalı. Biraz önce bir büyüğümüz “Hırsız var’ diye bağırdı, bunun mutlaka üzerine gidilmeli. MHP oy pusulasının en sonunda bu başka gönül gözüyle bakıldığında “En son umudum sensin sen Milliyetçi Hareketsin’ diyor” diyerek konuşmasını bitirdi.

Bahçeli Tire’de kendisine hediye edilen, çobanların kullandığı keçeden yapılan kepenek giydi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı