BAHÇELİ'DEN SON SKANDAL; HEDEF GÖSTERDİ

BAHÇELİ'DEN SON SKANDAL; HEDEF GÖSTERDİ

Erdoğan'a Almanya desteğini açıkladığı gurup toplantısının ardından oldukça sinirli tavırlar ile gazetecilere yanıt veren Devlet Bahçeli'den skandal yanıt.

Siyaset kulislerinde en öçok konuşulan konu Erdoğan'ın başkanlık Anayasası Referandumu öncesi yapılan anket sonuçları. AKP'nin yaptırdıklarında bile HAYIR'ın öne çıkması kararsızların ise beklenenenin çok üzerinde bulunması, son anketlerde ise kararsızlığın "HAYIR" diyenler lehine azalması üzerine Erdoğan ve AKP'nin yeni yollar aradığı konuşuluyor.

HAYIR DİYECEKLERE KORKU SALINIYOR

Son gelişmeler ise siyaset kulislerinde yeni yorumlara neden olmaya başladı. Anketlerde büyük bir yükseliş grafiği çizen Devlet Bahçeli'ye rakip adaylardan Meral Akşener'in "Duyumlar alıyorum, referandum iptal edilecek" açıklamasının verdiği ip uçlar netleşmeye başladı. Zaten gündemde olan gerginlik daha da yükselmeye başladı.

AKŞENER'İN UYARISI BÖYLE Mİ GERÇEKLEŞECEK

Referanduma sayılı günler kala ortam gerginleşiyor. Hayır cephesinde Erdoğan'ın PKK'lı ve Fetöcü ilan etmesinin ardından, silahlı AKP yöneticisi video yayınlayarak, " hayırcıları" tehdit etmişti. Ardından bir hedef gösterme iması da Erdoğan'ın başkanlığına koşulsuz desteğini sürdüren Devlet Bahçeli'den geldi.

Bir üniversite salonunda "Hayır" kampanyası için konuşma yapan Sinan Ogan'ı konuşturmak istemeyen EVET yanlısı biri kürsüyü devirmiş büyük gerginlik yaşanmıştı. İşte Devlet Bahçeli'nin konuya yaklaşım tarzı.

ÜLKÜCÜ HİÇ BİR ŞEYİ YARIM BIRAKMAZ SÖZLERİNİN ANLAMI NE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan'a bir konferansta yapılan saldırıyı değerlendirerek, "Bir kişi kürsüyü yıkıyor kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz" dedi.
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TUTUMLARI DEĞİŞMEZSE ALMANYA YA BERABER  GİDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı çağrı sonrası Erdoğan'ın kendisiyle görüşüp görüşmediği sorulan Bahçeli, "Herhangi bir görüşmemiz olmadı. Almanya, Avusturya ve Hollanda yönetiminin tutumları değişmediği taktirde sayın cumhurbaşkanı eğer Avrupa'ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım" diye yanıt verdi. 

MHP'de disiplin süreci başlatılan partililere ilişkin bir soru üzerine MHP lideri Bahçeli, "Süreç tamamlanmak üzere. Zannederim savunma haklarını kullanmak için verilen süre beklenmektedir" dedi.

"BİR KİŞİ KÜRSÜYÜ YIKIYOR KİMSEYE BİR ŞEY OLMUYOR"

MHP lideri Bahçeli, genel başkan adayı Sinan Oğan'a yapılan saldırıya ilişkin de bir değerlendirmede bulunması istenince "Bunun neresini değerlendireyim? Bir kişi kürsüyü yıkıyor kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz" diye konuştu.

İlgili Haberler