BAHÇELİ'DEN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

BAHÇELİ'DEN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

AKP'nin spekilasyonudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

SEÇİMLERE BİR YIL KALA

Seçim barajıyla ilgili soruya Bahçeli, “Genel seçimlerin yapılmasına 1 yıl kala seçim mevzuatı üzerinde herhangi bir bir değişiklik yapılması bugüne kadar Türk siyasetinde görülmemiştir. Ama Anayasa Mahkemesi'ne yapılan müracaatlar çerçevesinde Anayasa Mahkemesi'nin bir değerlendirme yapacağı basın yoluyla kamuoyuna ulaştırılmıştır. Sabırla Anayasa Mahkemesi'nin sayın başkanı ve üyelerinin düşüncelerini, tavırlarını ve kararlarını görmek lazımdır. Ondan evvelki davranışlar, spekülasyonlar, istismarlar yine bilinen bir AKP klasiğidir. Basında buna yardımcı olmaktadır"dedi.

BİZ KENDİLERİNİ KORURUZ

'Tunceli'ye gittiniz, Başbakan sizi Hakkari'ye davet ediyor sorusuna, Bahçeli, “O Türkiye'nin her tarafını gezsin, biz kendilerini koruruz" yanıtı verdi.

Son MGK toplantısında ülkücülerin de devlet içinde paralel yapılanmalara kayda alındığı ortaya çıktı yönündeki soruya Bahçeli, “Ülkücüler hiç kayıt dışı kalmadılar ki" diye cevapladı.

Kaynak:Haber Kaynağı