BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A KAPAK YANIT

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A KAPAK YANIT

"Görevlendirmeyi yapmadan önce liderlerle görüşmek gibi bir planım var. Her birini ayrı ayrı davet edip sürece ilişkin görüşlerini almak istiyorum

Seçim sonucu tek başına iktidar kuracak sayıya ulaşamayan AKP'ye hükumeti ilk kurma görevini vereceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bir açıklamasında parti liderleri ile süreç görüşmesi yapacağını söylemişti. Koalisyon tartışmaları başladığından beri gözler üzerine çevirili bulunan MHP Lideri Bahçeli'den Erdoğan'ın bu açıklamasına çok sert bir yanıt geldi.

SENLE DEĞİL GÖREVLENDİRECEĞİN KİŞİ İLE GÖRÜŞÜRÜM

CNNTürk'e konuşan Bahçeli, "Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendireceği kişiyle görüşürüm" dedi. Bunun dışında kimseyle görüşmeyeceğini aktardı.

ÖNCE LİDERLER İLE GÖRÜŞECEĞİM SÜREÇ SORACAĞIM

 Cumhurbaşkanı Erdoğan "Görevlendirmeyi yapmadan önce liderlerle görüşmek gibi bir planım var. Her birini ayrı ayrı davet edip sürece ilişkin görüşlerini almak istiyorum" demişti.

ERDOĞAN HÜKUMET FALAN KURULSUN İSTEMİYOR 

Erdoğan koalisyon için de şunları söylemişti: “Siyasi ahlakım gereği, en fazla oyu olan siyasi partinin genel başkanını görevlendiririm. Gelişmeleri hep beraber göreceğiz. O kuramaz ise yine siyasi ahlakım gereği, görevi bu kez en fazla oy almış ikinci partinin genel başkanına veririm. Malum o noktada 45 günlük bir süreç var. İnşallah uzamaz”.

HÜKÜMETİ KURAMAZLARSA SEÇİM OLUR

Erdoğan, “Her şey tabii mecrasında cereyan ederse, koalisyon yapılırsa, problem olmaz. Ama diyelim ki seçimlerden birinci çıkan parti bunu başaramadı, ikinci çıkan da hükümeti kuramadı... Böyle bir durumda, Anayasa gereği, tekrar sandığa gitmek kaçınılmaz olur. Ben buna ‘erken seçim’ değil, ‘tekrar seçim’ diyorum. Zira ülkenin hükümetsiz kalması düşünülemez" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı