Bahçeli'den Çok Sert Sözler

Bahçeli'den Çok Sert Sözler

"Öcalan'ın himayesine girmiş, onun kölesi olmuş. Şimdi de ağalık satıyor" dedi.

'Başbakan Öcalan'ın kölesi olmuş'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşecek heyeti belirlemesini eleştirdi. 


Emre BAYLAN/ANTALYA
31.03.2013 16:58

 Bahçeli, "Öcalan'ın himayesine girmiş, onun kölesi olmuş. Şimdi de ağalık satıyor" dedi.
 
Antalya'da gezisinin ikinci gününe MHP'li belediye başkanlarının katılımıyla Manavgat'ta gerçekleşen 'Belediye Başkanları- 2013' toplantısının, kapanış oturumunda konuşan Devlet Bahçeli, ardından Serik Belediyesi'nce düzenlenen Cuma Pazarı ve Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. 
 
İŞLER HIMBIL GİDİYOR
 
Tören alanına partililerin 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları eşliğinde giren Devlet Bahçeli, törende yaklaşık 4 bin kişiye yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin 10 yıllık iktidarı sonucunda esnafın, işçinin, köylünün, 2002 yılı öncesini arar hale geldiğini söyledi. Buna karşın halkın, Başbakan Erdoğan'ın televizyonlarda 'ağzından bal akan' konuşmalarını sabahtan akşama kadar takip ettiğini belirten Bahçeli, "İşler hımbıl gidiyor, Başbakan'ın ağzından bal akıyor" dedi.
 
Devlet Bahçeli, Ak Parti'den kurtulma zamanının geldiğini, bu kurtuluşu öncelikle bu partiye her yönüyle destek veren Ak Parti seçmeninin beklediğini belirterek, "AKP'ye destek veren, hala da oyunu eksiltmeyen insanlarımız son günlerdeki Türkiye manzarasını iyi görmelidir. Bu vebalin altına ellerini koymamalılar" diye konuştu.
 
Türkiye'nin ekonomik ve sosyal birçok sorunu olduğunu, bunlar zaman içinde çözülebilecekken bugün ortaya milletin ve devletin bekası sorunu çıktığını savunan Bahçeli, bu sorunun 'ateşle imtihan' olduğunu söyledi. Bahçeli, “AKP'nin sayın Başbakanı, 10 yıllık iktidarı döneminde 'usta oldum' diye kasıla kasıla geziyor ama çıraklık dönemini aratır halde. Hiç olmazsa çıraklıkta acemiydi, aceleciydi, yanlışı cürmü kadar yakıyordu ama şimdi Türkiye'yi yakıyor" dedi.
 
ÖCALAN'IN HİMAYESİNDE 
 
İktidarın artık PKK ile mücadele edeceği yerde müzakereye başlayan 'zavallı' bir konuma düştüğü görüşünü savunan Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Terörle, caniyle, kanlı ellerle müzakere edilmez, ancak ve ancak mücadele edilir. Şimdi bakıyorsunuz Oslo'dan başlayan, Habur'la devam eden süreç gele gele İmralı'da 11.2 metrekarelik odada müebbet hapis cezasını çeken, artık milletin unuttuğu, PKK terörünün vazgeçtiği bir caniyi, 40 bin kişinin katilini siyasete getirerek meşrulaştırmak ve ona tekrar bir önemli sorumluluk vermek gibi tarihi hatayı başlattılar. 2009'da açılım denen zırvayla başlattılar. Açılım bir yıkım projesidir. Şimdi ise İmralı'ya gidiş geliş serbest hale geldi. Canı kim isterse gidiyor. Ama gitmek için sayın Başbakan'dan, ve Adalet Bakanı'ndan izin alacak. O da diyor ki, devleti elinde bulundurduğu için, kendini başbakan zannettiği için hattı zatında Öcalan'ın himayesine girmiş, onun kölesi olmuş, şimdi de ağalık satıyor. Sen, sen, sen gidebilirsin diyor." 
 
ANALAR TAŞLA KOVALAR
 
İmralı'yla gerçekleştirilen görüşmeler sonunda Öcalan'ın yol haritasının masada olduğunu, ne istiyorsa onun yerine getirildiğini savunan Bahçeli, “Bütün bunların adı 'analar ağlamasın' oluyor, barış süreci oluyor. Analar inim inim, içten içe ağlıyor hala Başbakan barış süreci altında 'analar ağlamasın' diye konuşuyor" dedi. 
 
Çözüm ve barış sürecine yanlış sorularla halktan destek varmış gibi gösterildiğini savunan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Soruyu 'Analar ağlasın mı?' diyeceğin yerde 'Anam bacım, terörle mücadelede başarılı olamadım. Müzakere istiyorlar. Müzakerede de önüme anadilde savunma, anadilde eğitim, köylerin adını değiştir, federal devlet kur, sonra bağımsız Kürdistan olacak diye sıralıyorlar. Böyle bir durum karşısında acizim, beceriksizim ve bunların dediğini yapmaya mecburum. Amerika da bunu istiyor. Öyleyse Türkiye'yi böleceğim' dediğin zaman, analar bacılar taşla sopayla kovalar bunları. Ülkenin bölünmesine rıza gösterir misin anam, bacım, gelin hanım sana sesleniyorum. Öyleyse bu analar ağlamasın yutturmacasına aldırmayalım. Bunların niyetini bilelim. Türkiye'yi bölmeye götürüyorlar. Yakalarını birilerine kaptırmışlar kurtulamıyorlar." 
 
'HÜKÜMET PKK RÜZGARINA KAPILMIŞ'
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Serik'te gerçekleştirdiği temel atma töreninin ardından Aksu İlçesi'nde partisince düzenlenen 2B mitinginde yaklaşık 3 bin kişiye konuştu. Türkiye'nin kritik seçimin eşiğinde olduğunu, yaklaşan yerel seçimde Türk milletinin bekasının oylanacağını belirten Bahçeli, “Bu seçimle birlikte ya AKP ile eksik kalmış bir yıkım tamamlanacaktır ya da yıkıma dur diyecek ve çöküşe engel olacaksınız" dedi. 
 
AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin tahrip edilmemiş hiçbir milli varlığı, israf edilmemiş hiçbir değeri kalmadığını savunan Devlet Bahçeli, Türkiye'nin rehin alınmak ve içten içe çökertilmek istendiğini söyledi. Bahçeli, “Tehlike büyüktür, sinsidir. Fitne her taraftadır, fitne zirvededir. AKP Türkiye'yi çöküşün kıyısına taşımıştır. AKP Türk milletini çözmenin, her alanda çökertmenin peşine düşmüştür. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar tehdit altındadır. AKP, işbirlikçiler, teröristler, ihanet çeteleri gözlerini Türkiye'ye dikmişler ve aziz vatanı yıkmak için kolları sıvamışlardır" diye konuştu. 
 
Bu tehlikenin, çözüm ve barış süreciyle bölücü terörün muhatap haline gelmesi ve yürütülen müzakereler olduğunu savunan Devlet Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Tehlike İmralı canisinin pazarlıklarla örgütünü direkt yönetmesi ve sözde liderliğini meydanlarla AKP kanalıyla onaylatmasıdır. Tehlike bayrağın inmesi, Türklüğün tasfiyesi, vatan topraklarının peşkeş çekilmesi, milletin 36'ya ayrılmasıdır. Başbakan Erdoğan, İmralı canisinin ağına düşmüş, ağzına bakar hale gelmiştir. Hükümet PKK, rüzgarına kapılmış gönüllü olarak girdiği bölücülük girdabına ülkemizi de çekmiştir. Çözüm süreci isimli ihanet serüveni her şeyi gözler önüne sermiştir. PKK aldığı tavizlerle Türkiye'ye kapaklanmış ve çöreklenmiştir. PKK verilen sözlerle rahata ermiştir. PKK, AKP ile birlikte Türkiye'yi çoraklaştırma, milli heyecanları çölleştirmek için hızla devreye girmiştir. AKP hükümeti PKK ile kurduğu ittifak sayesinde milli değerlerimizi ve milli birliğimizi çöpe atmak için sabırsızlanmaktadır."
 
"ZEKA NOKSANLIĞI VE ÖZÜRLÜ BAKIŞ"
 
Başbakan Erdoğan'ın devam eden pazarlık sürecini 'güven, istikrar, huzur ve refah' olarak göstermeye çalışırken Öcalan'dan büyük beklentisi olduğunu gösterdiğini savunan Devlet Bahçeli, “Sağlanamayan istikrar bir katil vasıtasıyla mı hayat bulacaktır? Bugüne kadar tesis edilemeyen huzur, güvenlik ve refah bizzat bunların düşmanı olan bir terör örgütü aracılığıyla mı temin edilecektir?" diye sordu. 
 
Devlet Bahçeli, böylesine bir anlayışı 'zeka noksanlığı ve özürlü bakış' olarak değerlendirerek, Başbakan Erdoğan'ı Türk milletiyle dalga geçmekle itham etti. Başbakan Erdoğan'ın boş sözleri bırakıp Öcalan'a ne vaat ettiğini açıklamasını isteyen Bahçeli, "PKK ile görüşmek huzur gayesine yönelik ise bilinsin ki bu yalandır. PKK ile harıl harıl yürütülen pazarlıklar istikrara odaklıysa bilinsin ki bu kandırmacadır. İmralı canisine yüz sürme, boyun eğme ve ödün verme ahlaksızlığın payesi olarak güven ve refah arayışı gösteriliyorsa bilinsin ki bu sahtekarlıktır" dedi.
 
"ALDIĞI CANLAR ATTIĞI GOLLER Mİ?"
 
Abdullah Öcalan'ın hapishane koşullarının da iyileştirildiğini söyleyen Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Öcalan'a televizyon verdik. Kendi takımını izliyor" açıklamasıyla aklının karışmış, bilincinin çatallaşmış ve basiretinin kapanmış olduğunu ortaya koyduğunu ileri sürdü. Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Başbakan Erdoğan'a Aksu'dan sormak isterim ki, PKK ne zamandan beri takım olarak görülür olmuştur. Bu takım hangi ligde mücadele etmektedir. Başbakanın ağzından çıkanı kulağı duymuş mudur? PKK'nın saldırıları bir müsabaka olarak mı değerlendirilmektedir? PKK'nın aldığı canlar, katlettiği vatan evlatları, attığı goller olarak mı görülmektedir? Başbakan Erdoğan ne dediğinin farkında mıdır? PKK'ya terör örgütü bile diyemeyen bir kişinin başbakanlık makamında oturması hak mıdır reva mıdır? Başbakan şaşırmış, haya sınırını geçmiştir. Başbakan çizmeyi aşmıştır. Ne dediği, ne söylediği, neden bahsettiği belirsiz olmuştur. Başbakan hezeyan üretiminde rakip tanımamıştır." 
 
"PKK'NIN ÇEKİM ALANINA GİRDİ"
 
Bahçeli, PKK'nın silahsızlanma sürecinin Akdeniz'in kuruması kadar imkansız olduğunu belirterek, "Kandil Türkiye'nin sınırlarında mıdır? Ama her zaman Kandil'e kaçıp gece karanlığında gelenler kimlerdir?" diye sordu. 
 
Konuşması 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganıyla sık sık kesilen Bahçeli, PKK ile yürütülen müzakerelerde asıl gayenin teröristlerin ülke dışına çıkmaları değil, bilakis Türkiye'ye iyice yerleşmeleri olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan ve hükümetinin bu teşviki desteklediğini öne süren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan tümüyle İmralı canisinin ve örgütünün çekim alanına girmiştir. PKK'nın elinde oyuncağa dönüşmüştür" dedi. 
 
 
Devlet Bahçeli mitingin ardından karayoluyla Antalya'dan ayrıldı.