BAHÇELİ TAMAM DEDİ; ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU

BAHÇELİ TAMAM DEDİ; ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU

Binali Yıldırım ve Devlet bahçeli görüşmesi sonucu olumlu geçti, Erdoğan'ın tüm istediklerine Bahçeli "Tamam "dedi, Dolar anlaşmanın ardından bir rekor daha kırdı.

 

ERDOĞAN'A BAŞKANLIK DOLARI UÇURDU

Dolar fiyatları 'başkanlık sistemi' açıklamasının ardından 3.5005 seviyesine çıktı. Avro ise 3.7154 düzeyinde seyrediyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün yaptığı iki açıklama sonrası piyasalar hareketlendirdi. Sabah saatlerinde TÜSİAD'ın YİK toplantısına katılan Başbakan Yıldırım, doların ateşinin 20 Ocak'tan önce düşmeyeceğini söyledi. 

ANLAŞTILAR DOLAR UÇTU

AKP ile MHP arasında yürütülen anayasa müzakerelerinde sona gelindi. Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün müzakerelerde mütabakat sağlanmayan konuları görüşmek üzere Çankaya Köşkü'nden bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİSTE

İki liderin toplantı sonunda ortak açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada "Anayasa değişiklik teklifimizi önümüzdeki hafta TBMM'ye sunacağız. 

Teklif, MHP'nin de üzerinde mutabık kaldığı veya müzakere edip uzlaştığımız bir metin olacak." dedi.

OLUMLU GEÇMİŞTİR

Bahçeli, ise yaptığı konuşmada, "Bugünkü görüşmemiz son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir.  İnşallah çok kısa bir süre içerisinde TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır." dedi.

AÇIKLAMANIN AYRINTILARI

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından bölümler şöye:

MHP ile yürüttüğümü müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir. Son gözden geçirmeler yapılacaklar, önümüzdeki hafta AK Parti olarak anayasa değişiklik teklifini sunmuş olacağız. 

330 VEKİLİN KABUL ETMESİ GEREKİYOR

Sonraki iş Meclis iradesidir. 330'u aşması gerekiyor ki referandum süreci başlasın. 

Yapılmak istenen bellidir. 2007 seçimlerinin çıkmaza girmiştir. Bu mevcut durumun, mevcut Anayasa ile uyumlu hale gelmesi, parlamentonun güçlenmesi, icranın da istikrarı ve güveni sağlaması için bu şekilde değişiklik geleceğimiz için, siyasi istikrar için çok yerinde bir karardır" dedi. 

ERDOĞAN NE İSTEDİYSE OLDU

Başbakan Yıldırım "En önemli değişiklik" diyerek, "Bu değişiklikte Cumhurbaşkanı'nın partisi ile ilişki devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur" ifadelerini kullandı. 

MHP İMZA KOYACAK MI?

Yıldırım: AK Parti'nin teklifi olarak değişikliği sunacak, MHP ile uzlaştığımız bir metin olacak.

SEÇİM YAPILACAK MI

Yıldırım: Seçim kanununun anayasada yeri yok. detaylar açıklandığında her kes bilecek. 60 gün içerisinde referandum öngörülüyor. 

Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra 60 günlük süreç daha ilave edebilirsiniz. Yaz başında referandum olabilir. 

Seçim diye bir şey sözkonusu değil. Gündemde seçim yok.

Kaynak:Haber Kaynağı