Bahçeli selamları karıştırdı

Bahçeli selamları karıştırdı

MHP Lideri Bahçeli, Osmaniye'de selamları karıştırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılan bazı tesislerin toplu açılışını yaptı. Burada Osmaniyelilere hitap eden Bahçeli, Ak Parti ve Akil İnsanlar Heyeti ve çözüm sürecine sert eleştirilerde bulundu. 

Türkiye'nin önünde 3 siyasi dönem noktası olduğunu belirten Bahçeli, bunun ilkinin 30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimler, ikincisinin 28 Ağustos 2014'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, diğerinin de 2015'de yapılacak milletvekilliği genel seçimleri olduğunu söyledi. Bu 3 seçimin Türkiye'nin yakın tarihinin en önemli sonuçlarına gebe, demokratik süreçler olarak dikkat çektiğini ifade eden Bahçeli şöyle dedi:

"Önümüze dikilen korkuların yıkılması çıkartılan zorlukların aşılması için bu seçimler tarihi kavşak noktasıdır. Devletimizi kuran yüksek ahlakın devamlılığı, milletimizi yüz yıllarca yaşatan iradenin payidarlığı, ecdadımızın emanetlerini yükseltecek ve zirveye çıkartacak inancın varlığı, Türkçe'yi heyecanla taşıyacak, Türklüğü var edecek, milli haysiyete gözü gibi bakacak eşsiz, milli sahiplenişin mevcudiyeti, milli ve manevi değerlerimizi koruyacak ve kollayacak şuurun muhafazası bu üç seçime doğrudan doğruya bağlıdır. Bu seçimde Türkiye'nin içler acısı duruma müdahale edip, istikrarı ve düzenin ve güvenliğini oylayacaksınız. AKP bu seçimde uyarılacak, tahammül sınırları aşan politikaları hakkında milli irade ilk hükmünü verecektir. Biliniz ki bu seçim ihanetle sadakatin, temizlikle kirliliğin, doğru ile yanlışın, beraberlikle ayrılığın, kardeşlikle hasımlığın, milliyetçilikle bölücülüğün mücadelesine sahne olacaktır. İnanıyorum ki AKP önümüzdeki seçimde Gavur Dağı'ndan esecek milli rüzgarla sarsılacaktır. Görüyorum ki AKP'yi gelecek yıl zor günler beklemektedir. Osmaniyeli kardeşimin tepkisinden fark ediyorum ki AKP inecek Milliyetçi Hareket iktidar olacaktır."

ŞEHİTLERİMİZİN KATİLİNDEN LÜTUF BEKLEME YOK

Konuşması sık sık 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganlarıyla kesilen Bahçeli, hiç kimseyi ayırt etmeden köküne kökenine mezhebine bakmadan kucakladıklarını anlattı. Bahçeli, vatanın her santimetrekaresine aynı göz, aynı duygu ve aynı ölçüde yaklaştıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bunun için milli birliği savunur yüceltir ve sahipleniriz. Son yurdumuz üzerinde yaşayan her bir kardeşimiz bizim içini paha biçilmez bir cevherdir. Bunun için siyasi görüşü ne olursa olsun, geleceğini Osmaniye'de gören bu aziz vatan köşesinde soluk alıp veren vatandaşlarımıza elimizi uzatacak ve ocaklarının tütmesini sağlayacağız. Bizim üslubumuzda küslük, ayrılık ve ötekileştirme yoktur. Bizim siyasetimizde düşmanlık yabancılaştırma, kutuplaştırma yoktur. Bizim anlayışımızda, hizip, tahrik, kışkırtma, milleti etnik uçlara götürme yoktur. Kitabımızda terör örgütü ile görüşme, bölücülükten medet umma, şehitlerimizin katillerinden lütuf bekleme asla yoktur." 

Bahçeli, Türkiye'nin zor, sıkıntılı ve gergin gürler geçirdiğini de vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adalet ve Kalkınma Partisi ülke yönetimini eline yüzüne, gözüne bulaştırmıştır, sınıfta kalmıştır. 10 yıllık iktidar döneminde bölücülük azmış, terör cesaret ve cüret kazanmış milli kimlik erozyona uğramıştır. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin kurulucu ideolojisi ve Türk milletinin kurtuluş heyecanı olan Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almıştır. Türklüğü dışlamış ve Türk bayrağının saygınlığını gölgelemiştir. Kafasına göre, milleti 36'ya ayırmış ülkenin üniter yapıyı temelinden dinamitleyecek eyalet modelini gündeme getirmiştir. Başbakan Erdoğan, başkan olmak için her yola müracaat etmiştir. Hatta İmralı canisi ile bile fikir birliğine varmıştır. Bununla yetinmemiş PKK ile anayasa hazırlayacak kadar kontrolü ve dengeyi kaybetmiştir. AKP, BDP, PKK ve İmralı canisinin ortaklığı tüm yönleriyle deşifre olmuştur. Başbakan ile İmralı canisi aynı hedefte buluşmuştur. Bu ikili Türkiye'nin parçalanması için müştereke faaliyete geçmişlerdir. Türk millete vahim bölünme süreceğine sokulmuştur bunun adına da çözüm denilmiştir. PKK ile yapılan görüşme barış kılıfının içine saklanmıştır. Başbakan Erdoğan süreç isimle ihanete her şeyini bağlamıştır. Bunun da bahanesi olarak terörle mücadeleyi göstermiştir. Elbette terör son bulmalı şiddet ortadan kalkmalı, vatandaşımız huzur ve emniyet bulmalıdır. Bunun aksini savunmak ve söylemek mümkün değildir."

AKİL İNSANLAR ELEŞTİRİSİ

Bahçeli, Akil İnsanlar Heyeti'ni eleştirdi. Heyetin, Türk milletini böyle bir karanlığa ve köhneleşmeye ikna etmek için harekete geçtiğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

"Aklı kararmış, kafası karışmış güruh, çözüm diyerek PKK'nın tekliflerini milletimize anılacaklar buna da inandırmaya çalışacaklar. Akil adamlar neyi çözecekler? Neye alet olduklarını farkında değiller. Türk milletine neyi anlatacaklar, neyi kabullendirmeye çalışacaklar? Başkana Erdoğan ile sözde akil kadrosu kim, yada kimlerle halelleşmenin yolu açacaklar? Bu akılsızlar hangi akla hizmetle Başbakan Erdoğan'ın yanına sığınmış, milli değerlere bu kadar ters düşen aklını yitirmişler Türk milletinin karşısına nasıl çıkacak? Utanmadan yüzleri kızarmadan nasıl gezecekler? Türk milletinin kutsallığını ile şarkı söylemeye, film çekmeye, salonlarda ahkam kesmeye, ticaret yapmaya benzemez, gazete köşelerinde zehir kusmaya benzemez. Başkana ve yanındaki akıl fukaraları, Türk milletinin tepki ve itirazlarıyla muhakkak karışlaşacaktır."

BAHÇELİ SELAMLARI KARIŞTIRDI

Osmaniye'de hemşehrisi Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın adını taşıyan spor tesisinin açılışını yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, izcilerin kendisine hediye ettiği Türk Bayrağını öperek aldı. İzcilere teşekkür etmek isteyen Bahçeli, 3 parmağın yan yana getirilerek yapılan izci selamı yerine, zafer işareti yaptı. 

Salonu, adını taşıyan Samet Aybaba ile birlikte gezen Bahçeli, yakındaki Korkut Ata Üniversitesi girişinde bulunan kavşaktaki 'Korkut Ata'nın heykelini de açtı. Bahçeli, daha sonra Osmaniye Asri Mezarlığı'na giderek aile kabristanlığında yakınlarının mezarlarına çicek bırakıp suladı. Bahçeli daha sonra Kent Müzesi'ni de ziyaret etti.