BAHÇELİ; ERDOĞAN'IN SONU İYİYE GİTMİYOR

BAHÇELİ; ERDOĞAN'IN SONU İYİYE GİTMİYOR

Bize ne çağrı yapacak, bizim hayatımız teröre karşı mücadeleyle geçiyor. Yapamıyorsa iktidarı versin bize"

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek; "Hiç bir vicdanı sızlamıyor bu adamın? Kalkmış '550 tane milletvekili', ne yapacaksın Cumhurbaşkanı olarak milletvekilini? O bakımdan sonu felaket Sayın Cumhurbaşkanı'nın, iyi gitmiyor" dedi.

ARİFE GÜNÜ BİLE BİR MEHMETÇİĞİMİZ ŞEHİT OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak; "Kurban Bayramı'nı millet olarak çok büyük bir üzüntüyle karşılamaktayız. Arife Günü dahi bir mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Bu sebepten dolayı büyük bir üzüntü içersinde bir bayramı idrak etmekteyiz. İnşallah bayram sonrası, Türkiye'd bu acı günlere son verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Terörle mücadele kesintisiz devam etmeli" diye konuştu.

"ÇOK YANLIŞ KONUŞUYOR. SAYIN CUMHURBAŞKANI KENDİSİNE BİR ÇEKİDÜZEN VERMELİ"

Bahçeli, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'eğer milletimiz terör istemiyorsa 1 Kasım'da ona göre düşünsün' dedi, nasıl değerlendiriyorsunuz?' diye sorması üzerine şunları söyledi; "Çok yanlış konuşuyor. Sayın Cumhurbaşkanı kendisine bir çekidüzen vermeli. Sözlerinin nereye gittiğini iyi anlamalı. Ben merak ediyorum, her gün vatanın bir köşesinde bir aile, büyük bir acıyla karşı karşıya kaldığında, anaların ağladı, feryatların dillendirildiği bir ortamda evde nasıl uyuyor? Çocuklarıyla beraber bir akşam yemeğini nasıl geçiriyor? Hiç bir vicdanı sızlamıyor bu adamın? Kalkmış '550 tane milletvekili', ne yapacaksın Cumhurbaşkanı olarak milletvekilini? O bakımdan sonu felaket Sayın Cumhurbaşkanı'nın, iyi gitmiyor."

"BUNUN SONUNDA YA BİR PAZARLIK YAPACAK"

HDP'li iki bakanın geçiçi hükümet kabinesinden istafasının sorulması üzerine Bahçeli; "Onun değerlendirelecek hiçbir tarafı yok. Seçim yapma için her yolu denediler. Şimdi de beraberce bu hale gelen Türkiye'de ortaklarıyla bana göre göstermelik bir ayrıcalığa düşmüş oldular. Bunun sonunda ya bir pazarlık yapacak, yada başka şeyler gelişecek" diye kaydetti.

"YAPAMIYORSA İKTİDARI VERSİN BİZE"

Başbakan'ın yaptığı 4 maddelik çağrı ile ilgili görüşleri sorulan Bahçeli; "Sayın Başbakan'ın çağrıdan başka bir gündemi yok, kendisi çağrı yapacağına terörle mücadelede kararlılık göstersin. Bize ne çağrı yapacak, bizim hayatımız teröre karşı mücadeleyle geçiyor. Yapamıyorsa iktidarı versin bize" dedi.

"O HAKİM KİMSE GÖREVDEN ALINMALIDIR"

Bahçeli, Cizre'de İlçe Seçim Kurulu'nun sandıkları taşıma kararı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bahçeli; "Cizre'de 8 gün süren PKK'nın bir çatışma ortamı var. Burada 3 mahalleye PKK'lılar hakim olmuş. Her tarafı kazmak, dinamitlemek suretiyle bir tavır ortaya koymuşlardır. Buna son verilecek yerde bu üç mahallede seçim yapılamıyor diye bir gerekçeyle orada sandıkların kaldırılıp bir başka yere nakli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin topraklar üzerindeki hükümranlık haklarının bir kısmını seçim bahanesiyle terk etmek demektir. O hakim kimse görevden alınmalıdır, savcılar harekete geçmelidir" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı