BAHÇELİ 'DEN ŞOK EDEN AÇIKLAMA

BAHÇELİ 'DEN ŞOK EDEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. Bahçeli, “Bir yanda PKK'ya terör örgütü diyenler, öbür yanda Kobani edebiyatını nasıl dillerine dolayabilmektedir? Devlet Bahçeli  Mecliste AKP ye destek olarak savaş tezkeresinin geçmesine neden oldu. Şimdi pişman olmuş gibi açıklamalar yapıyo. Bahçeli dün de Erdoğan'a "Biden  Sayın Cumhurbaşkanımızdan Özür dilemelidir " diyerek destek olmuştu. İşte bugün söyledikleri

İŞTE DÜN YAPTIĞIMIZ HABER

ilgili-haber-kopru-fontu-075.jpg

DÜN BAŞKA BU GÜN BAŞKA ŞEYLER SÖYLEDİ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Erdoğan'ı zora sokan IŞİD itirafları, arkasından da 'U' dönüşü yapması, geçmişteki kirli ilişkiler üzerinden bir tehdit ağı kurulduğuna işarettir. Herkes bilmelidir ki, Türkiye için IŞİD ve PKK-PYD öncelikli tehdittir. Bu katil örgütler arasında kategorik bir ayrım yapmak akılsızlık olduğu kadar, millete düşmanlıktır. Türkiye terör örgütlerinden birini diğerine tercih edemeyecektir. İyi ve kötü terör tasnifi, insanlığın evrensel değerlerinin inkarıdır. IŞİD ne kadar büyük bir tehlikeyse; PYD-PKK da o kadar melanettir. Ve yılanın başı yuvasında ezilmelidir" dedi.

"TEZKERE KARARIMIZ AKP'YE VERİLMİŞ BİR DESTEK DEĞİLDİR"

MHP lideri Bahçeli, 2 Ekim'de TBMM'de kabul edilen Tezkere'nin AK Parti'ye destek anlamı taşımadığını belirterek, şöyle devam etti:


“2 Ekim günü TBMM'de kabul edilen Tezkere'ye gönül huzuruyla destek verdik ve Türk milletinden yana tercihimizi kullandık. Bu Tezkere kararımız, AKP'ye verilmiş bir destek değildir. Bu Tezkere kararımız, AKP'nin politikalarını meşrulaştırma çabası hiç değildir. Tezkere'ye evet dediysek, muhtemel saldırı ve tahriklere karşı Türk askerinin elini kolaylaştırmak içindir. Tezkere'ye evet dememizdeki hedef, Türkiye'nin bekasını gözetmek, sınırlarımızı emniyete almaktır."


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de yanıt veren Bahçeli, “Bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye kalkan CHP liderine tavsiyem, mahcup olacağı, yüzü kızaracağı, altından kalkamayacağı konulara çok fazla girmemesidir. CHP lideri, milliyetçiliğimizle ilgili polemik yapacağına, bölücülerin talep ve dayatmalarına nasıl alkış tuttuğunu, Atatürk'ün partisini PKK'nın hizasına nasıl düşürdüğünü tez elden açıklamalıdır" dedi.

"ÖNCELİKLE DÜŞÜNMEMİZ GEREKEN 77 MİLYON TÜRK VATANDAŞIDIR"

Türkiye'de sayıları 1,5 milyonu aşan Suriyeli mülteci bulunduğunu ifade eden Bahçeli, “Türkiye, tüm birikim ve imkanını mültecilere kullanabilecek durumda değildir. Kabul ediyoruz ki, komşu komşunun külüne her zaman muhtaçtır. Ancak bunun da bir sınırı olmalıdır ve öncelikle düşünmemiz gereken 77 milyon Türk vatandaşıdır. Tüm mülteciler Türkiye-Suriye sınırında derinlemesine tesis edilecek güvenlik kuşağında emniyete alınmalı, ülke geneline yayılanlar periyodik olarak buraya taşınmalı ve yönlendirilmelidir" şeklinde konuştu.

"SINIR ÖTESİNE GEÇENLER BİR DAHA VATAN TOPRAKLARINA ALINMAMALI"

Türkiye'den hem IŞİD'e hem de PYD-PKK'ya katılımların çoğaldığını vurgulayan Devlet Bahçeli, “Sınırlarımızda PKK'nın fiili kontrol sağlamasından Erdoğan ve Davutoğlu haberdar mıdır? Yaralanan teröristlerin Şanlıurfa'da tedavi edildiklerini duymuşlar mıdır?" diye sordu.

DÜN DESTEK BU GÜN AĞIR ELEŞTİRİ

Bahçeli, “Açıkça söylüyorum, IŞİD-PKK-PYD hesabına savaşmak amacıyla sınır ötesine geçenler, bir daha vatan topraklarına alınmamalıdır. Sözde Kobani için gidenler, manen vatandan kaydını sildiren, sildirmesi gereken yersiz yurtsuzlardır. Başka ülkelerin toprakları uğruna mücadele etme tercihinde bulunan şiddet yanlılarına Türk vatanında artık yer yoktur" dedi.

HDP'Lİ TUĞLUK VE GENELKURMAY'A SERT ÇIKTI

Suriye sınırında bulunan Suruç'ta meydana gelen olaylar sırasında güvenlik güçlerine taş atarken çekilen görüntüleri yayınlanan HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'u da eleştiren MHP lideri, “HDP'nin bir kadın milletvekili de namertçe taş atanların arasında boy göstermiştir. İşte yeni Türkiye budur. Atılan taşlar yalnızca askerimize değil, Türk milletinin tamamına fırlatılmıştır. Bu kanı bozuklar karşısında Türk askerinin acıklı durumu hepimizi kahretmiştir" şeklinde konuştu. Bahçeli, TBMM'nin Tuğluk hakkında gerekli işlemi yapması gerektiğini de ifade etti.

TEZKEREYE DESTEK VERMEKTEN PİŞMAN MI OLDU

Gelişmeler karşısında Genelkurmay'ın tutumunu da eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:


“Genelkurmay Başkanı Özel, bu taşlar karşısında acaba ne hissetmiştir? Başbakan, hakikaten de taşa karşı gül atacak kadar milli iffetten yoksun mudur? Yine geçtiğimiz günlerde sınırlarda gezen Kara Kuvvetleri Komutanı gece yastığa başını koyduğunda huzurlu uyuyabilmiş midir? Jandarma'nın başındaki zat, Mehmetçiğin perişan durumu karşısında en ufak bir vicdan azabı duymuş mudur? Çözüm var diye elleri havaya kaldıranlar, çözüm zarar görmesin diye namluyu ters çevirenler, Erdoğan kızar, Öcalan öfkelenir, Kandil çetesi saldırır diye ürkenler, daha ne kadar sünepe sünepe duracaksınız?"

BAHÇELİ'DEN AYDINLARA: "HAYATINIZDA BİR KEZ OLSUN VATAN DEDİNİZ Mİ"

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu ülkeye bakınız ki, PKK'lılar yurdumuzun bir bölgesinde askeri kışlalara, polisleri karakollara, vali ve kaymakamları lojmanlara hapsetmiştir. Buna da çözüm denilmiştir. Erdoğan ise yeni aldığı uçakla gezmekte, sözde 'Ak Saray'da oturacağı günleri iple çekmektedir. PKK'ya akıl hocalığı yaparak, 'Kandil de yan gelip yatıyor, Kobani'dekilerle ilgili edebiyat yapıyor. Sen orada konuşacağına, git o zaman orada mücadele et' diyen insan suretlerinin Başbakan Yardımcısı olduğu ülke, yeni Türkiye'dir. Türk askerine 'Bizi engelleyemezsin, senin devletin bize söz verdi' diye nifak kusan dillerin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu ülke, yeni Türkiye'dir."

DÜN DESTEK VERDİĞİNİ UNUTTU

Kobani'yi savunan aydınlara da yüklenen Bahçeli, “Ey Kobani'yi savunmaktan bahseden güruh; imzalar toplayan kalemi esir düşmüş aydınlar... Hayatınızda bir kez olsun vatan dediniz mi, bayrağımızı iftiharla sahiplendiniz mi?" diye sordu.

AŞIK MAHZUNİ'NİN "NEM KALDI" TÜRKÜSÜ...

MHP lideri Bahçeli'yi bayramlaşma programı sırasında MHPli milletvekilleri Meral Akşener, Celal Adan ve Engin Alan gibi isimler de yalnız bırakmadı. Konuşmasına başlamadan önce protokoldeki milletvekilleri ile oturan Bahçeli, bir süre programı kucağında küçük bir çocukla izledi.


Mustafa Yıldızdoğan'ın konseri ile başlayan programda, Aşık Mahzuni'nin "Nem Kaldı" türküsü ile anonim eserlere de yer verildi. Konserin ardından sahneye çıkan Bahçeli, konuşmasının ardından uzun süre partililerle bayramlaştı. Parti üyeleri uzun kuyruklar oluşturarak Bahçeli'nin elini öptü.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı