Bahçeli: "Biz senin gibilerle...''

Bahçeli: "Biz senin gibilerle...''

Bahçeli, "Biz senin gibilerle mücadele ede ede bugünlere geldik" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP'ye saldırıp, milli tavır içinde olmadığını iddia edecek kadar hayal aleminde olduğunu söyleyip, "Biz senin gibilerle mücadele ede ede, yolundan gittiklerinle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Ölüm bile, bizi yolumuzdan döndürmedi. Kurşunlar, bombalar ve idamlar bile inançlarımızdan çevirmedi. Sen kim bize korkaklık yaftası vurmaya çalışmak kim?"dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2014 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için partisinin ilk belediye başkan adayını Aksaray'da tanıttı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı aday tanıtım töreninde konuşan Bahçeli, Aksaray Belediye Başkan adayını açıkladıktan sonra İmralı sürecine değindi. 

TÜRK MİLLETİ PARÇALANMANIN EŞİĞİNDE 

Türkiye'nin çok tehlikeli bir sınırda olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türk milleti, parçalanmanın, ateşe atılmanın eşiğindedir. Türkiye'yi yönetmekle görevli Ak Parti hükümeti hepimizin gözü önünde katilden kahraman, çöküşten çözüm, müzakereden mucize, pazarlıktan paye, bölücülükten büyüme çıkarmaktadır. Aramanın ve iman etmenin peşine düşmüştür. Ak Parti hükümeti PKK ile tokalaşırken, Türk Milleti arka arkaya tokat yemektedir" dedi. Bahçeli, terör lobisinin Türk milliyetçiliğini zincirlemek ve Türklüğü silmek için Ak Parti'nin takip edeceği yol haritasını kanlı kalemiyle çizdiğini ve Başbakan Erdoğan'ın da bu tuzağa düştüğünü ve pençesine hapsolduğunu kaydetti. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN TEK AMACI BAŞKAN OLMAK 

Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerini sürdüren Bahçeli, şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan için tek amaç başkan olabilmek ve saltanatını kurumsallaştırmaktır. Bunun dışındaki her şey ya önemsiz, ya anlamsız yada görmezden gelecek kadar değersizdir. Türk milletinin bölünmesi, Türk vatanının parçalanması ve PKK'nın meşru bir unsur haline gelmesi, Başbakan için itina gösterilmesi ve tedbir alınması gereken bir husus değildir. Şayet bugün Türkiye, İmralı canisinin ağzına bakar hale gelmişse bunun vebalinin kim yada kimlerin üstünde olduğu bellidir. Eğer bugün İmralı canisi Türk milletine meydan okuyan ve gözdağı veren bir küstahlığa kalkışmışsa bunun sebebi de herkesin malumlarıdır. Ak Parti hükümetine bakan her şeyi görecek ve tüm gerçekleri idrak edecektir." 

İMRALI CANİSİYLE EŞ BAŞKANLIK 

Başkanlık sisteminin Başbakan Erdoğan'ın aklını aldığını ifade eden Devlet Bahçeli, "İmralı canisi bu konuda başbakanın arkasında durmuş, beraberce yürümenin teminatını yattığı yerden vermiştir. Bizzat kendisi İmralı canisiyle eşgüdüm ve adı konulmamış eş başkanlık görevi ile Türkiye üzerinde hesaplar yapmaktadır. İmralı canisine ilgisi ve yakınlığı öyle bir boyut almıştır ki, kartvizitine ilave olarak İmralı baş yaverliğini ve İmralı mabeyincisini zimmen iliştirmekten bir feyiz görmemiştir" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ın on binlerce günahsızın kanını dökenlere Türkiye'yi peşkeş çektiğini söyleyen Bahçeli, "Meclisteki bölücüler, Ak Parti'nin izni ve teşvikiyle İmralı'ya gidip gelmekte, mesajlar alıp gelmektedir. Bölücü terör örgütünün kandildeki ayağı, milletvekili kabul günleri düzenlemekte İmralı'dan gelen haberleri almakta ve değerlendirmektedir" dedi. 

USTALIK DÖNEMİ, TÜRKİYE'Yİ YOK ÜZEREDİR 

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, ustalık dönemi olarak nitelendirdiği üçüncü iktidar yıllarının Türkiye'yi yıkmak ve yok etmek üzerine temellendirildiğini kaydetti. 

GAZETE'YE HER ŞEYİ SÖYLEDİ, İMRALI CANİSİNE DİLİNİ YUTTU 

İmralı görüşmesindeki basına sızan görüşmelere değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"Terörist başının BDP'liler ile görüşmesinde sarf ettiği kurşun gibi sözlerine, her şeyin üzerine kendisini koyan kokuşmuşluğun ne başbakan, ne hükümetinden hiç bir cevap gelmemiş gelememiştir. Başbakan sanki dilini yutmuştur. Kabul edilemez diyalogları sızdıran gazeteye her türlü, kötü sözü kullanmıştır da, İmralı canisine sen kimsin, hadi oradan diyememiştir. Ne yazıktır ki Başbakan, şeytandan barış meleği yapma çabasına girmiştir. Hala İmralı canisinin görüşlerinin nasıl ve kimler tarafından sızdırıldığı konusu danışıklı dövüş halinde polemik malzemesi yapılmaktadır. Başbakan kurnazca, dikkatleri mazbuta değil, zarfa çekmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda İmralı canisinin diklenmelerine küçük dağları ben yarattım edalarına suskun davranmaktadır. Bize göre sükut ikrardan kaynaklanmaktadır. Demek ki Başbakan, İmralı canisinin tüm dayatmalarını sineye çekmiş ve beklentilerini taksit taksit karşılanacağı güvencesini vermiştir." 

BAŞBAKAN YENİ YOLDAŞIYLA BÖLÜNME SÜRESİNİN GÖREV DAĞILIMINI YAPMIŞ 

Abdullah Öcalan'ın ödüllendirildiğini vurgulayan Devlet Bahçeli, "Başbakan görüldüğü kadarıyla anayasadan Türklüğü çıkaracak. Türk kimliğini ayıklayacak ve Kürtçülerin beklentilerini aşama aşama cevaplayacaktır. Artık terörist başı için özgür kalma umudu doğmuş, çözüm denilen haramlık dehliz kelepçeleri çözmeye başlamıştır. Başbakan yeni yoldaşı, yeni kardeşi ve ilelebet birlikte yürüyeceği dostuyla bölünme süresinin, görev dağılımını çoktan yapmıştır. Böyle giderse terörist Öcalan özgür kalacak, Türklük özürlü olacak" dedi. 

Türkiye'nin terörün öz sermayesi haline geleceğini belirten Bahçeli, "Bunun sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin yerinde yeller esecek, rejim ufalanmış, bir millete çok kimlikli bir devlete ve çok dinli bir beşeri yapıya parçalanarak dönüşecektir" dedi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a göre terörist başı ile masaya oturmak, terörist başına boyun eğmek bölücülüğün taleplerini bir bir karşılamak çözüm olduğunu söyledi. 

MHP'YE SALDIRI 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP'ye saldırıp milli tavır içinde olmadığını iddia edecek kadar hayal aleminde olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: "Devamlı bizi korkaklıkla, ülkemizi küçük görmekle itham etmektedir. Başbakan'a Aksaray'dan bildirmek isterim ki, korkak mı, cesur mu olduğumu hakikaten merak ediyorsan, 44 yıllık mücadelemizin yalnızca herhangi bir aralarsanız her şeyi ortaya koyacaktır. Biz senin gibilerle mücadele ede ede, yolundan gittiklerinle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Ölüm bile, bizi yolumuzdan döndürmedi. Kurşunlar, bombalar ve idamlar bile inançlarımızdan çevirmedi. Sen kim bize korkaklık yaftası vurmaya çalışmak kim? Bizde mangal gibi yürek bükülmeyecek bilek var." 

Başbakan Erdoğan'ın safının belli olduğunu belirten Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan, senin safın bellidir ve tüm kapıların PKK'ya açılmaktadır. Bizim ise tek sevdamız, tek umudumuz ve tek bağımlılığımız büyük Türk milletidir. Sen millete bakınca 36 görürsün, biz bakınca bir ve beraber bir cevheri fark ederiz. Sen tarihe bakınca hayranı olduğun Ermeni çetelerini, Damat Ferit vesikasını, provokatörleri, Dersimdeki isyankarları işkal birliklerini, işbirlikçi İstanbul hükümetini ve yabancılar lehine ajanlık yapan vatansızları, yediği ekmeğe sırt dönen bastığı topraklara fitne eken yarım insanları görürsün."