BAĞDAT CADDESİ'NDE EYLEM

BAĞDAT CADDESİ'NDE EYLEM

KADIKÖY, Bağdat Caddesi'nde eylem yaptılar.

KADIKÖY, Bağdat Caddesi'nde meydana gelen iki ayrı kazada iki kişinin ölmesi ve iki kişinin de ağır yaralanması sonucunda kazazedelerin yakınları tepkilerini göstermek için yolu kapatarak eylem yaptılar. Cumartesi akşamı meydana gelen kazada Hasan Hüseyin Koşum'un öldüğü yerde Bağdat Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatan grup, "Asfalt ağlamadı, biz ağladık", "Trafik terörüne dur de" yazılı pankartlar açan grup adına yapıulan açıklamada, “Buraya kazadan sonra 3 gün denetim yapıldı, yapıldıktan sonra yine eski haline dönüyor, insanlar ölmeye devam edecek, bir an önce önlem alınmalı" dedi.

Eylemciler, bir kişinin öldüğü iki kişinin de ağır yaralandığı kazaya neden olan araç sürücüsünün serbest kalmasına, aynı cadde üzerinde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olan sürücünün de yakalanmamasına tepki gösterdi. Göztepe Dayanışması da eylemde açıklama yaparak destek verdi. Cumartesi akşamı saat 23.30 sıralarında özel bir hastanenin önündeki kaldırımda yürüyen 3 gence yoldan çına bir otomobil çarptı. Kazada Hasan Hüseyin Koşum (18) yaşamını feci bir şekilde yitirirken, Nurettin Gümüş (19) ve Selami Yüksel (18) de ağır bir şekilde yaralandı. Kazaya neden olan sürücü A.E.A'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. A.E.A'nın, lastiğinin patladığını, bu nedenle direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylediği öğrenildi.

“O KALDIRIMDA SENDE OLABİLİRDİN"

 


Kazayı gördüğünü söyleyen bir kişi ise, “Çığlıkları duyar duymaz olay yerine gittim. 2 kişi yatıyordu bir kişi ise hastanenin bariyerinin arkasında ayağı kopmuş bir şekilde yatıyordu. Daha sonra otomobilden inen sürücünün kız arkadaşı “sen makas atmasaydın bunlar olmayacaktıö dediğini söyledi. Bunu takip edelim ve trafik terörünü bitirelim" diye konuştu.

"BAĞDAT CADDESİ ÖLÜM CADDESİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

 


Kazada ölen Nurettin Gümüş'ün amcasının oğlu olan Ceyhun Gümüş, “Bugün burada Hasan kardeşimiz öldü. Yarın burada biz ölmeyelim. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Trafik terörüne son vermek istiyoruz. Bunu herkes için istiyorum. Adalet istiyoruz hepimiz" dedi.

 


Göztepe Dayanışması adına basın açıklamasında da “Daha çiçekçi Mehmet trafik kazasının üzerinden 24 saat geçmeden yine aynı cadde de bir gencimizi daha trafik terörüne kurban verdik. Yıllardır trafik cinayetlerinin merkezi olan Bağdat Caddesi ölüm caddesine dönüşmüştür. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi. Grup basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı.

BAĞDAT CADDESİ'NDE EYLEM

BAĞDAT CADDESİ'NDE EYLEM

Kaynak:Haber Kaynağı