BAĞDAT CADDESİ TECAVÜZÜNDE ÖNEMLİ GELİŞME

BAĞDAT CADDESİ TECAVÜZÜNDE ÖNEMLİ GELİŞME

Adli Tıp'dan rapor sonucu çıktı

Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan olayının neredeyse bir benzeri olan Bağdat Caddesi tecavüzünün teknik ayrıntılarında bir aşamaya daha gelindi. Mahkeme için en önemli delillerden biri sayılan Adli tıp DNA analizi sonucu pozitif çıktı.

EN ÖNEMLİ DELİL RIZASI İLE OLDU KABUL EDİLMEZSE

Bu sonuca göre akılalmaz bir cesaretle genç kızın hayatını karartan servis şoförü Cengiz A'nın alacağı ceza miktarının artacağı düşünülüyor. Cumhuriyet'in haberine göre Kadıköy'de 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi E.F.B.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan servis şoförü Cengiz A.'dan (34) alınan kan örneği ile sperm örneklerinin DNA karşılaştırması tamamlandı.

BU GELİŞME TECAVÜZCÜYÜ MAHKUM ETMEYE YETMİYOR

Bağdat Caddesi'nde meydana gelen tecavüz olayı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nda devam eden DNA incelemesi sonuçlandı. Cengiz A.'dan alınan kan ve DNA örnekleri ile mağdur E.F.B'nin üzerinden alınan sperm örneklerinin uyuştuğu açıklandı.Ancak tecavüze uğrayan çocuk ve kadınların en büyük derdi Adli tıp raporu değil. Birde tecavüzcün tam anlamı ile tespit edilmiş olması bile tecavüzcüyü mahkum etmeye yetmiyor. Günümüzde alınmış pek çok mahkeme kararına göre " Rızasıyla oldu, tecavüz etmedim" beyanı işe yarayabiliyor. Bu durumda mahkeme tecavüzcüyü tahliye bile edebiliyor. Konuya ilişkin mahkemenin alacağı karar önümüzde ki aylarda belli olacak.

BAŞKA OLAYLARA KARIŞIP KARIŞMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporun mahkemeye gönderildiği, Cengiz A.'dan alınan kan ve DNA örneklerinin başka olaylardan alınan örneklerle karşılaştırılmasının ise sürdüğü belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı