BACAĞI KOPAN KIZIN ANNESİNDEN İSYAN!

BACAĞI KOPAN KIZIN ANNESİNDEN İSYAN!

Bu çığlık yürekleri dağladı.

Kabataş'taki kazada bacağı kopan Kübra Dere’nin annesi Emine Dere, kızının dikilen bacağının tutup tutmayacağının şüpheli olduğunu söyledi. Emine Dere, “Böyle kazalar olmasın. Denetlesinler otobüsleri. Şimdi benim Kübram, sonra başkalarının Kübrası. Ayşeler, Fatmalar, bu yol kenarında oturanlar, bekleyenler niye bunların can güvenliği yok?” dedi.

HİÇ Mİ BİR YERE ÇIKMASIN GENÇLER?

Kabataş’ta 3 gün önce, bir otobüsün neden olduğu trafik kazasında, taksinin altında kalan ve bacağı kopma noktasına gelen üniversite öğrencisi Kübra Dere’nin tedavisi, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

Kopma aşamasında olan bacağı dikilen Kübra’nın annesi Emine Dere, kızının yaşadıklarına isyan etti. İçinin yandığını belirten anne Emine Dere, “Kızım abisi ve ablasıyla Adalar’a gidecekti. Kaldırımda beklerken otobüs geldi. Taksinin altına almış çocuğumu. Bacağının biri şüpheli, tutacak mı tutmayacak mı? 5-5,5 saat ameliyatta kaldı. 18 yaşında gencecik daha. Hayalleri vardı benim çocuğumun. İçim yanıyor. Ateş var içimde. İstanbul’da sabah çıkıp da geri gelince 'büyük bir mucize' diyoruz. Hiç mi bir yere çıkmasın gençler? Hiç mi gezmesinler? Hadi bugün Adalar’a gezmeye gidiyordu bu başına geldi. Yarın okula, işe gidecek, Gitmesin mi? Gençler evden çıkmasın mı? İstanbul’un stresini nasıl atacak? Otobüsler denetlenmeden neden izin veriliyor? Bakımı yaptırılsın, denetlemesi yaptırılsın” dedi.

ŞİKAYET EDECEĞİM

Dava açacaklarını ve şikayetçi olacaklarını belirten anne Dere, “Şu an sağlık durumu belli değil. Yoğun bakımdan çıktı. Bacağının ne olacağı belli değil. Kan aranıyordu. Yeterli kan bulundu. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyesi'nden geldiler. Ben konuşmadım. 'Başka bir hastaneye kaldıralım' dediler. 'Özel hastaneye kaldırabiliriz' dediler. Bizimkiler de ilk buraya geldiği ve doktorları bildiği için şimdilik bir şey demediler. Dava açılması lazım. Şikayet edeceğim. Şimdi çocuğumla ilgileniyorum. Benim çocuğum neden yarım olsun. 'Anne moralini bozma' dedi. 'Şekerin yükselir' dedi. Ama ben görüyorum iyi değil. Gözümün yaşını göstermemeye çalıştım, elimden geldiğince” diye konuştu.

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?

Başkalarının da aynı acıyı yaşamasını istemeyen anne Emine Dere, şöyle konuştu:

“Böyle kazalar olmasın, denetlesinler otobüsü. Şimdi benim Kübram, sonra başkalarının Kübrası. Ayşeler, Fatmalar, bu yol kenarında oturanlar, bekleyenler niye bunların can güvenliği yok? Kaldırımlar, parklar niye yapılıyor? Çocuklar gençler neden mağdur oluyor? Bunların önlemini alsınlar. Kaldırımda yürüyemeyecek miyiz? Nerede yürüyeceğiz? Otobüsler için mi yapıldı kaldırımlar? Otobüslerin denetimini yapsınlar. Paraları mı yok? Akşam eve gidince odasına giremiyorum çocuğumun. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü kaza diyorlar. Neden bakmıyorlar, neden önlemini almıyorlar? Büyüklerimiz nerede? Bunların önlemlerini alan insanlar nerede? Önlemi alsınlar. Bugün benim başımda, yarın başkalarının başında.”

Emine Dere, duyarlılık gösteren vatandaşlara ve medya mensuplarına da teşekkür etti. Kızı Kübra için dua istedi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı