BABASININ NİKAHSIZ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

BABASININ NİKAHSIZ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

KONYA'nın Çumra İlçesi'nde oturan 26 yaşındaki Osman Ebrail Çaktır, babası 51 yaşındaki Mehmet Çaktır'ın 15 yıldan bu yana birlikte yaşadığı 39 yaşındaki Birgül Taş'ı av tüfeğiyle başına ateş ederek öldürdü.

KONYA'nın Çumra İlçesi'nde oturan 26 yaşındaki Osman Ebrail Çaktır, babası 51 yaşındaki Mehmet Çaktır'ın 15 yıldan bu yana birlikte yaşadığı 39 yaşındaki Birgül Taş'ı av tüfeğiyle başına ateş ederek öldürdü.

KAÇARKEN ISPARTA'DA YAKALANDI

Cinayet sonrası memleketi Adana'ya kaçmak üzere yola çıkan Çaktır, Isparta'da otobüste yakalanarak gözaltına alındı. Çaktır, polise verdiği ilk ifadesinde, "Babam bana hiç seni seviyorum' demedi. O kadın aramıza girdi. Biz çok yalnız kaldık" dediği belirtildi.

 EŞ VE ÇOCUKLARINI TERKEDİP KONYA'YA YERLEŞMİŞLER

Olay, dün saat 07.30 sıralarında Çumra İlçesi Yenidoğan Mahallesi Kanuni Sokak'ta bulunan müstakil evde meydana geldi. Adana'da oturan, tatlıcı, 4 çocuk babası Mehmet Çaktır ve 3 çocuk annesi Birgül Taş, iddiaya göre 15 yıl önce eş ve çocuklarını terk edip, Konya'nın Çumra ilçesine yerleşip birlikte yaşamaya başladı. Çaktır ve Taş'ın da bu beraberliklerinden şu an 13 yaşında bir kız çocukları oldu. Birgül Taş, bir süre eşinden boşandı. İddiaya göre eşinden boşanamayan Mehmet Çaktır uzun bir aradan sonra yaklaşık 1 yıl önce en büyük çocuğu Osman Ebrail Çaktır ile görüşmeye başladı.

İŞ BULMUŞ

Bir süre sonra çocuğunu yanına çağıran Çaktır, oğluna bir çiftlikte iş bularak çalışmasına yardım etti. Yaklaşık 7 ay boyunca çiftlikte çalışan ve Adana'daki ailesini maddi destek sağlayan Osman Ebrail Çaktır, 3 ay önce tekrar Adana'daki ailesinin yanına döndü.

CİNAYET ÖNCESİ, CAMİ AVLUSUNDA SABAHLAMIŞ

Osman Ebrail Çaktır, geçen Cumartesi günü akşamı otobüse binerek Konya'ya geldi. Valizine tüfeğini de koyan Çaktır, babasının evinin yakınında bulunan bir caminin avlusuna giderek bankta yatıp, sabahladı. Sabah olunca babasının evden çıkmasını bekleyen Çaktır, tüfeğini de alarak eve gitti.

SON SÖZÜ "O ELİNDEKİ NE?" OLDU

Avluya giren Çaktır, açık olan evin kapısında Birgül Taş ile karşılaştı. Taş, Çaktır'a "O elindeki ne?'' diye sordu. Cevap vermeyen Çaktır, tüfeği üvey annesine doğrultarak onu başından vurarak öldürüp kaçtı. Bakkaldan dönen Mehmet Çaktır ise Birgül Taş'ı kanlar içinde görünce durumu polise bildirdi.

ISPARTA'DA YAKALANDI

Cinayetle ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, bir görgü tanığının ifadesi ve otogardaki kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin Osman Ebrail Çaktır, olduğunu belirledi. Polis, yapılan çalışma sonrası Çaktır'ın, önüne denk gelen ilk otobüsle Isparta'ya gittiğini belirledi. Bunun üzerine Isparta'ya giden polis, Çaktır'ı, Adana'ya gitmek için bindiği otobüste yakaladı.

"SENİ SEVİYORUM OĞLUM' DEMEDİ"

Gözaltına alınan ve ifadesi alınmak üzere Konya'ya getirilen Çaktır, polise verdiği ilk ifadesinde, şunları anlattı:

"Babam ben küçükken o kadınla kaçıp buraya yerleşti. Annem ve kardeşlerimle çok sıkıntılar çektik. Babam bir kere bile olsun bana 'seni seviyorum oğlum' demedi. O kadın aramıza girdi. Biz çok yalnız kaldık. Yıllarca içimde biriktirmişim."

Sorgusu devam eden Çaktır'ın işlemleri ardından bugün adliyeye sevk edilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı