B PLANIN İMRANLI'YA RİCACI OLMAK MI?

B PLANIN İMRANLI'YA RİCACI OLMAK MI?

Oktay Vural "Cumhurbaşkanlığı makamı Ali Kıran Baş kesen makamı değildir" dedi ve ekledi...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural seçim çalışmalarına katıldığı Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olacak ismin belirlenmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanlığı makamı, Ali kıran baş kesen makamı değildir" dedi.

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde 1 Haziran Pazar günü tekrarlanacak olan belediye başkanlığı seçimi öncesi partisinin adayına destek vermek için ilçeye gelen MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Türkiye'nin 13 yerinde seçimin yenileneceğine işaret eden Oktay Vural, bunlardan 4 merkezde geçen 30 Mart'taki seçimleri MHP'nin önde tamamladığını belirterek, "Ama iptal ettirdiler. 13 merkezde seçim yapılıyor ama iktidar bu seçimde buralara gelerek vatandaşın iradesini değiştirmeye çalışıyor. Bakan hazretleri buralara geliyor. Bu memlekete bakanlar değil, görenler lazım. Çiftçinin durumunu görenler lazım, emeklinin durumunu görenler lazım" dedi.

AK PARTİLİLERDEN OY İSTEDİ

Vural, AK Parti iktidarının 30 Mart 2014 tarihihde yapılan seçimlerde çıkan sonucu aklanma olarak algılandığını vurgulayarak, "Sizin verdiğiniz bu temiz ve helal oyları Rıza Sarraf'ın haram parasını aklamak için kullananlara diyetiniz var mı? '17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra vatandaş oy verdi, vatandaş bizi akladı' diyor. Buharkentli kardeşim, siz Rıza Sarraf'ın kara para aklamasını, haram para aklamasını, rüşvet vermesini onaylamak için mi oy verdiniz? Sizler kolundaki 765 milyar liralık saatin hesabını veremeyen Zafer Çağlayan'ı aklamak için mi oy verdiniz? Senin ve rüşvet ve yolsuzluğuna Buharkentli kardeşimin o şerefli, namuslu oyunu niçin kılıf olarak kullanıyorsun? Cenab-ı Hak yazıyor. Savcı değişmiş, tutanaklar değişmiş. Hepimizin melekleri var, duyduklarını gördüklerini yazarlar. Vade dolduğu zaman defteri açarlar. Defteri açtıkları zaman ne diyeceksiniz? Montajdır, dublajdır diyebilir misiniz?" diyerek AK Partiye oy verenlerin de MHP'ye oy vermesini istedi.

HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI DİYEBİLECEĞİMİZ ADAYI ARAYIŞI

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi MHP'nin 'çatı aday' arayışları hakkında bilgiler veren Vural şunları söyledi:

"MHP olarak, Cumhurbaşkanını devletin ve milletin birliğini temsil eden biri olarak görüyoruz. Cumhura, baş olarak görüyoruz. Hangi partiye oy vermiş olursak olalım, ister AKP'ye, ister CHP'ye isterse MHP'ye. Bir Cumhurbaşkanına 'Benim Cumhurbaşkanım' demek istemez misiniz? Bunu herkes ister. Hepimizin Cumhurbaşkanı olması gerekmiyor mu? MHP olarak 'Hepimizin Cumhurbaşkanı' diyebileceğimiz, uzlaşmayla bir Cumhurbaşkanı adayı arayışımızı ortaya koyduk. Cumhurbaşkanlığı makamları düşmanlık üretme makamları olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı makamları rüşvet ve yolsuzlukla suçlananların makamı olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı makamı, İmralı'yı Kandil'i kendine eş başkan olarak görenlerin makamı olabilir mi? Sayın Genel Başkanımız, siyasi parti ve eski Cumhurbaşkanlarını ziyaret ediyor. Bu milletin temeli vardır, kökü vardır. Bu milletin milli ve manevi değerlerine, demokrasisine ve hukukun üstünlüğüne inanan birisi çatı bir aday olmalıdır. Ama bizim bu teklifimizden hemen ürktüler. Tabi sizin gibi köksüzler olursa, sizde çatı olmaz ki zaten. Sizin evinizde dam olmaz zaten. Cumhurbaşkanı makamı kin ve nefret saçarsa, insanları birbirine düşman kılarsa orası Cumhurbaşkanlığı makamı olmaz. Cumhurbaşkanlığı makamı, Ali kıran baş kesen makamı değildir.

Türkiye'nin Cumhurunu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanını arıyoruz. Bu milleti 36 parçaya bölenler, bu millete Türk demeyenlerin, İmralıyla Kandille birlikte hareket edenlerin, rüşvet ve yolsuzluk batağına batarak, villalarda milyar dolarları sıfırlama gayretinde olanların cumhura baş olması mümkün değildir. İnşallah hep beraber birlikte, gururla Cumhurbaşkanımız olacak ve 'İşte bu bizim Cumhurbaşkanımızdır' diyeceğiz. Biz birliğe çağırıyoruz. Birlikte, rahmet vardır. Onun için Cumhurbaşkanlığı konusundaki tavrımız açık ve nettir."

A PLANI HDP'DEN MEDET UMMAKSA, B PLANIN İMRALI'YA RİCACI OLMAK

Diyarbakır'da PKK terör örgütünün yol kestiğini de hatırlatan Vural, "Maalesef PKK terör örgütü Doğu ve Güneydoğu'da yol kesiyor, haraç topluyor vergi diye ve çocukları dağa kaldırıyor. 2 bin 350 çocuk dağa kaldırılmış. Devlet uyuyor orada. Vali çıkıp, 'Devletin yolu kapanır mı?' diyor. Bir devlet yolunu açamıyorsa, nasıl devlet olacak? Utanın be. 'Analar ağlamasın' diyorlardı, Diyarbakır'da çocukları dağa kaldırılan analar ağlamıyor mu? Başbakan HDP'den ricacı olmuş. Ey Başbakan, B ve C planların var. A planın HDP'den medet ummaksa, B planın İmralı'ya ricacı olmak Kandile de müracaat etmektir" dedi.

 

B PLANIN İMRANLI'YA RİCACI OLMAK MI?

Kaynak:Haber Kaynağı