Burçin Aktükün

Burçin Aktükün

Aziz Yıldırım'ın hapse girmesi ne demek?

Sözde şike davasının detaylarına, usulsüzlüklerine, yasa dışılıklarına vs. hiç girmeyeceğim. Zira bu konular bir çok kez dile getirildi. Sadece görüneni yazacağım.

17 Aralık 2013 günü yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu adı altında bir operasyon düzenlendi. Fenerbahçe taraftarları daha önceden deneyimli olduğu için bu operasyonu kimlerin yaptığına baktı. Bu operasyonu yapanlarla 3 temmuz sözde şike operasyonunu yapanların aynı kişiler olduğunu gördüğü anda Fenerbahçe taraftarları oldukça temkinli yaklaştı. Çünkü biliyorlardı ki bu operasyonu yapan ekip onların gözünde organize olmuş ve hukuk tanımayan bir ekipti.

17 aralık sonrası hükümetin "paralel yapı" olarak adlandırdığı yapının içindeydiler. Operasyon istedikleri gibi gitmedi ve bu ekibin içinde yer alan bir çok savcı, polis, hakim vs. Tenzili rütbeye uğradı ve görev yerleri değiştirildi. Bu ekibin imzası olan bir çok davada (Balyoz, Kck, Ergenekon, Askeri casusluk, OdaTv vs.) tahliye ve beraatler yaşandı.

Bu tahliyeler şu anlamı taşıyordu; Devletin içine sızmış olan ve örgütlü hareket ederek kumpaslar kuran bu yapı, bu davalarda da kumpas kurmuştur ve tahliyelerle adalet az da olsa yerini bulmuştur.

Peki sözde şike davası? Bu davada neden halen adalet yerini bulmuyor?

Bir çok neden sayılabilir ancak şu çok açık ve net;

Aziz Yıldırım'ın hapise girmesi demek: "Devlet içine yuvalanmış bu paralel yapının yaptığı operasyon

haklıdır" demek anlamına gelir. Bu da şu anlama gelir; "bu paralel yapının 17 aralıkta hükümete karşı yaptığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu da haklıdır, rüşvet de verdik yolsuzluk da yaptık ama biz güçlü olduğumuz için sonuç çıkaramadılar."

Daha kısa özetleyeyim; Eğer Fenerbahçe Başkanı Şike yapmışsa ve bu yüzden hapise girecekse, 17 Aralıkta ismi geçenler de Rüşvet verip yolsuzluk yapmıştır ve derhal hapise atılmaları gerekir. Bu, en azından ortalama zeka seviyesindeki bir insanda oluşacak algıdır.

Ergenekon: Kumpas
Balyoz: Kumpas
Kck: Kumpas
Oda Tv: Kumpas
Askeri Casusluk: Kumpas
17 Aralık: Kumpas
Sözde Şike: E evet yapılmıştır

Ancak, ortalama zekanın oldukça altındakiler ve renk körleri böyle düşünebilir.
Ancak gözünü kin ve hırs bürümüşler ve asıl şikeyi kendi yapmış olanlar bir teneke parçasının peşine düşüp ortalığı ayağa kaldıranlar böyle düşünebilir.
Ancak on yıllardır yenemedikleri rakiplerininden kurtulmak isteyen ve bunu bir hırs haline getirenler böyle düşünebilir.
Ancak kendi pis işlerinin üzerini kapatıp Fenerbahçe üzerinden gündem değiştirmek isteyenler böyle düşünebilir.

Ve şu da bilinmeli; Bu kirli tezgahın içinde yer alan ve destek olan herkes ama herkes bir gün bunun hesabını mutlaka verecek. Fenerbahçe taraftarı asla unutmaz. Fenerbahçe camiasını öldüremediğiniz her gün daha da güçlü karşınıza çıkacaklardır. Bundan emin olun... Ve emin olun ki Adaletin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır...

@BurcinAktukun

Önceki ve Sonraki Yazılar