AZİZ YILDIRIM'DAN  ÖNEMLİ AÇIKLAMA

AZİZ YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Organizasyona katılan başkan Aziz Yıldırım, projeler ve hedeflerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak "Hedef 1 Milyon...

FENERBAHÇE Kulübü'nün "Hedef 1 Milyon Üye" projesi kapsamında Fenerbahçe İncek Tesisleri'nde gece düzenledi.

ANKARA'YA ÖZEL ÖNEM

Organizasyona katılan başkan Aziz Yıldırım, projeler ve hedeflerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak "Hedef 1 Milyon Üye" projesi kapsamında Ankara’ya özel bir önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldırım, "Hedef 1 Milyon Üye Projesi’nde Ankara’ya baktığımızda, 5 milyon nüfusa ulaşan başkentte iyi gitmiyoruz. Bunun için Ankara’ya özel önem vereceğiz. Ankara’da yeni bir organizasyon yapacağız. Mahallere kadar gireceğiz ve hep beraber sizlerden destek isteyerek iyi bir çalışma yapacağız. Hedef 1 Milyon Üye projesi önemli bir proje. Bugün bizler varız, yarın yokuz ama bu projenin yürümesi lazım” diye konuştu.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ

Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili de konuşan başkan Yıldırım, “Geçen hafta YÖK’ten çıkan üniversitenin yapımı ile ilgili kaynağın oluşturulacağı bir operasyon olarak YÖK’e gösterdik. Şu an YÖK’te çıkan karar sonunda İl Milli Eğitim Bakanlığına giden taslakta 5 tane fakülte kuruyoruz. 3 tane enstitü var. Bunlar İstanbul ilinin içerisinde yapılacak.

ARAZİ YA ALINACAK YA KİRALANACAK

Arkadaşlar bunun için arazi almak veya devletten 49 yıllığına kiralamak anlamında çalışmalar yapıyorlar. Kısa zamanda, herhalde 1-2 ay içerisinde fakültelerle ilgili yer tespit edilmiş olacak. Fakültelerde kaçar metrekarelik odalar olacağı, öğretmenlerin odaları nasıl olacak vesaire gibi çalışmalar için de bir ekip kurduk. Bu çalışmalar onlar tarafından yapılıyor. Zaten dış görünüşü ile ilgili YÖK’e sunulan projede, Selçuklu mimarisiyle yapılacak bina tipleri var. Onlarda onaylanmış vaziyette.

BAŞLANGIÇ SİLİVRİ'DE

-3-takimimiz-da-sampiyon-olacaktir--6786798.jpeg

Üniversitenin ilk başlangıcı da Silivri’de olacak. Silivri’de hazırlık, İngilizce eğitimle başlayacak. Yeni yapılan tesislerde de buna devam edeceğiz. Eğer arazi işini bizim dediğimiz şekilde bir kampüs haline getirip çözemezsek; bir kısmına da Ataşehir’deki 28 dönümlük arazide başlayacağız. Bunun için bu proje önemli” diye konuştu.

İSTEYEN HERKES KULÜBE ÜYE OLABİLECEK

Tüzükte değişlik yaptıklarını belirten Yıldırım, "Üniversitenin yapımı biraz gecikti, sebebi de tüzükten vakıfa aktarımları yapabilmek için bazı tüzük tadilleri yapılması lazımdı. Tüzükte tadilatlar yaptık. Şimdi önü açıldı. Hedef 1 Milyon üyede de yüzde 10 barajı vardı yine üyelerimizin kabulüyle o barajı da kaldırdık. Artık 1 Milyon Üye’nin önü açıldı. Her isteyen kişi Kulübe üye olabilir” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTEYE 20 TRİLYON KAYNAK

Fenerbahçe Üniversitesi için 20 trilyona yakın kaynağın kulüp tarafından aktarıldığını ve kaynak gerekirse Hedef 1 milyon Üye projesinden aktarılacağını söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, “İlk yapılan hesaplara göre 25 milyon Dolarlık bir yatırım yapılması lazım üniversitenin tamamı için. Bu 25 milyon Doların şu anda 20 trilyona yakını kulüp tarafından aktarıldı. Ayrıca gayrı nakti olmayan 35 trilyonluk da mal varlığı vakıfta. Vakfın toplam mal varlığı 55 milyon dolar. Bunun 20 milyonu nakit ve ilk hesapta üniversitenin yapımı için kullanılacak. Sonra kaynak gerekirse Hedef 1 Milyon Üye projesinden aktaracağız. Onun için hepimizin el birliğiyle çalışması lazım ve bu projeyi hızlandırarak kaynağı yaratmamız lazım. Kaynak hepimiziz, bütün Fenerbahçelilerdir” diye konuştu.

3 TAKIM ŞAMPİYONLUK İÇİN OYNAYACAK

Fenerbahçe'nin futbolda şanssız şekilde UEFA’dan elendiğini dile getiren ve diğer 3 branşta Avrupa’da şampiyon olacaklarının altını çizen Başkan Aziz Yıldırım, “Bunun dışında Fenerbahçe futbolda şanssız şekilde UEFA’dan elendi. Ama diğer branşlarda Kadın Basketbol, Kadın Voleybolda Final Four’a kaldık. İnşallah Erkek Basketbol Takımımız da Final Four’a kalacaktır. Avrupa’da 3 takımımız da şampiyonluğa oynayacak ve şampiyon olacaklardır” dedi.

ANKARA TESİSLERİ

Ankara’daki tesislerde yeniden yapılanmaya gidildiğini belirten ve ihtiyaçlara göre ilave tesislerin yapılacağını belirten Başkan Aziz Yıldırım, “Ankara’daki tesislerde yeniden yapılanma yapıyoruz. Burada havuzun etrafını tamamen kaldırıyoruz. Sizlerin ihtiyacınıza göre yeni ilave tesisler yapacağız. Bir kapalı şekilde olan tenis kortu yaptık. Belki gerekirse odaları arttıracağız. Aşağıdaki garaj yeri sular içerisinde, onu da bir zamandır çözemedik. Bu operasyonla aşağıda 80 araçlık bir otoparkı da hizmetinize sunacağız. Burada ne istiyorsanız kürsü serbest. Gelin isteyin. Arkadaşlarda burada. Onlar da bu isteklerinizi yerine getirecekler. Hepinize üye olduğunuz, destek olduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


En kötü günlerde dahi ülkeye döndüğünü ve bu ülkede doğduğunu, bu ülkede öleceğini ifade eden Yıldırım, “Paralelcilerin adamı diyor ki; Aziz Yıldırım nerede? Acaba yurt dışına mı kaçtı? Ben buradayım. Sizin aranızdayım. Ben bugün açıklamada da dile getirdim. Ben en kötü günlerde, artık yargıtayın dahi ceza verdiği günlerde bu ülkeye geldim. Ben, ‘bu ülkede doğdum, bu ülkede öleceğim’ dedim. Onların hepsi kaçıyor. Onlardan beklenen de; gelsinler bu ülkenin adaletine güvensinler, hesaplarını versinler. Ama maalesef onlarda öyle bir yürek yok” ifadelerini kullandı.


Son olarak tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Aziz Yıldırım, “İyi ki hepimiz Fenerbahçeliyiz” diyerek konuşmasını tamamladı.


Aziz Yıldırım, konuşmasının ardından yeni üyelerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Tesislerin girişinde kurulan Hedef 1 Milyon Üye stantlarında üyelik işlemleri yapıldı. Organizasyonda kulübe 150'ye yakın üye kazandırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı