AZİZ YILDIRIM'DAN GALATASARAY'A ŞOK SUÇLAMA

AZİZ YILDIRIM'DAN GALATASARAY'A ŞOK SUÇLAMA

Aziz Yıldırım basın toplantısı yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile genel sekreter ve basın sözcüsü Mahmut Uslu; Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasında oynanan Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 4. maçında yaşananlar hakkında basın toplantısı yaptı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilen toplantıda görüntüler eşliğinde, final serisinde yaşanan skandal niteliğindeki gerçekler aktarıldı.

Başkan Aziz Yıldırım; TBF yönetimi, yanlı hakemler ile rakip takım yönetici ve antrenörlerine ağır eleştirilerde bulundu ama gereğini yapacaklarını ve Fenerbahçe Ülker'in şampiyon olacağını söyledi.

İslam aleminin Berat Kandilini kutlayarak sözlerine başlayan Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Uslu ve Ahmet Özokur, bugün annesini yitiren basketbolcu Oğuz Savaş'a da başsağlığı dilediler.

AZİZ YILDIRIM: "18 KEZ KÜFÜR EDİLDİ"

Başkan Aziz Yıldırım "Biz Türk basketbolundaki gerçekleri ortaya koymak istiyoruz. Fenerbahçe ve diğer kulüpler kendisine düşeni yapmalı. Amacımız Türk Basketbolunu ne yapması gerektiğini anlatmak. Fenerbahçe, Ülker çalışmasıyla basketbolu seven bir seyirci kitlesi oluşturdu. Türkiye'deki sorunun tek sebebi seyirci değildir. Türkiye Basketbolunun durumu hakemlerin, sporcuların, yöneticilerin ve basının durumudur. Bunu yalnızca bir yere yıkmak, Türk Basketboluna yakışmaz. 4 maçta 18 defa küfür edildi. Bu küfürlerin camiamıza ve sporcularımıza yapılması endişe verici. Hiçbir anons yapılmadı. Bizim sahamızda Ergin Ataman doping yaptı tezahüratına maçın başında anons yapılarak mücadele gücümüz kısılmıştır. Bize ne yapılıyorsa diğerlerine de aynısı yapılsın" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "SORUNU SAVCININ ÇÖZMESİ LAZIM"

Başkan Yıldırım, "12 bin kişilik salona 16 bin kişi gelmiş. Devletten bekliyoruz. Futbolda passolig ile yeni bir çığır açılmış ama siz basketbolda 16 bin kişiyi, biletli biletsiz sahaya doldurarak oyuncuları tahrik ettiriyor oradakilere küfür ettiriyorsunuz. Bunun bir karşılığı olmalı. 6222 ile bunun suç duyurusunun yapılması lazım. Kimse yapmıyorsa ben buradan suç duyurusu yapıyorum. Taraftarlarla ilgili sorunu savcının çözmezsi lazım. Biri sahanın içine girmiş seyircilere bağırıyor. Bunu çözmek savcının işidir. Devlet uygulamasını yaparsa bunun önüne geçeriz" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "OBRADOVİC TAVRINI FENERBAHÇE'DEN YANA KOYDU"

Aziz Yıldırım, "Dünyanın en önemli antrenörlerinden birini getirdik. Türk Basketboluna faydalı olsun istedik. Milli takıma istediler, biz kabul ettik. Ama biz, hem Milli Takım hem Fenerbahçe olmaz dedik. Obradovic tavrını Fenerbahçe'den yana koydu. Kendisi 'Ben Türkiye'de basketbolu ileri götürmek, çalışmak için geldim savaşmak için gelmedim. Ama savaşmam isteniyorsa, ben de savaşırım. Ama benim amacım basketbolu ülkede sevdirmek ve Avrupa'da bir yere taşımak' diyor. Bunu iyi hazmetmek lazım" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "ERGİN ATAMAN OYUNCULARININ YÜZÜNE NASIL BAKACAK?"

Aziz Yıldırım, "Sayın Ergin Ataman milli takım antrenörü oldu. Artık bütün sporcuları kucaklaması lazım. Yarın onlarla çalışacak. Yarın onların yüzlerine nasıl bakacak? Nasıl çalışacaklar? Biz Fenerbahçe olarak bunları Mille Takıma göndermiyoruz dersek ne yapacak? Daha itidalli olması gereken Ergin Ataman maalesef bu maçtaki olayların bir yerinde yer almıştır" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "HAKEMİN GÖREVİ OYUNCUNUN CEZA ALMASINI ÖNLEMEK DEĞİLDİR"

Aziz Yıldırım, "Türkiye'de basketbol hakemleri miadını doldurmuştur. Artık yeni genç hakemlerini girmesi lazımdır. Geçmişte rahmetli Hasan Doğan'ın futbolda yaptığı gibi bazı hakemler bu camianın dışına çekilmelidir. Bir hakemin görevi, olay esnasında rakip takım oyuncusunu kolundan çekerek onun ceza almasını önlemek değildir. Varsa bir tepkisi koysun cezasını da verirsin" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "İTİRAZIMA RAĞMEN 2 MAÇTA DA LOCADA AĞIRLADIK"

Başkan Yıldırım, " Fenerbahçe Ülker olarak rakibimizi 2 maçta da; benim itirazıma rağmen; Ahmet Bey ısrarla 'Onları locada ağırlayalım' dedi ve onlara karşı en ufak bir küfür yapmadık. Tam tersi kendileri aralarında kavga ettiler. Ama bizim yöneticilerimize kadınlar maçında neler yaptıklarını biliyoruz. Sonraki maçlarda da yöneticilerimizin ne sıkıntılar çektiklerini biliyorsunuz. Biz de onların yaptığını yaparız ama bu basketbola bir şey katmaz, geriye götürür" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "BASIN TARAFSIZ YORUM YAZMALI"

Başkan Yıldırım, "Basına çok önemli görevler düşüyor. Maçtan sonra Lig TV'de yorum yapılıyor. Lig TV yorumcuları, yorum yaparken tarafsız olmalı. Birisinin oğlu Fenerbahçe'de birisinin oğlu Galatasaray'da çalışabilir. Bunlar yorumculuğu etkilememeli. Herkes kendi menfaatine göre yorum yapmamalı. Yenmek yenilmek önemli değil ama biz şampiyon olacağız. Buna güveniyoruz. Biz gereğini gerektiği şekilde yapacağız ve şampiyon olacağız. Engin Ataman tüm köşe yazarlarını arıyor konuşuyor ama Obradovic kimseyi aramıyor, sadece görevini yapıyor. Her tarafla oynuyorlar. Oynadıkları değerli basın da hiçbir şey yapmıyor. Basın bu maçtan sonra, 'Galatasaray yenmiştir ama şu şu olaylar da olmuştur' demeli. Neyse, onu söylemelisiniz. Aksi halde nasıl yarın her yer karışıyorsa bu tribünler de karışır" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "BU ÜLKEYE ŞİKE BELASINI SOKANLAR BİZE 'ŞİKECİ' DİYE BAĞIRAMAZ"

Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe'de futbolda başka yerde küfür duyuyor musunuz? Diğer kulüplerin de bunları yapması lazım. 18 defa şahsımıza küfür etmişler. 'Şike var' diye bağırmışlar. Ama Türkiye'ye şikeyi sokan Galatasaray kulübüdür. Geçmişte 8-0'ları 6-0'ları unutmadık. Yurtdışındakileri de Ahmet Çakar söylüyor. Beşiktaş maçıyla ilgili yabancı oyuncusunu ayartıp gönderdiklerini sizlere yazdınız. Fenerbahçe bu şike davasından aklanacaktır. Her gün yeni bir belge çıkıyor. Bize şikeyi öğretenler, bu ülkeye şike belasını soranlar bize şikeci diye bağıramazlar" diye konuştu.

MAHMUT USLU: "YASA ÇOK NET"

Mahmut Uslu, "Bana yapılanlar buna benzer bir salonda yapıldı. Hepsini ibret olsun diye savcılığa şikayet ettim. Yasa çok net, bu yasa sadece şike için mi çıktı? Bu savcılar ne yapar? Bütün maç boyunca bunu yaparsanız, Bizim el hareketlerini modernleştirmişler. Kendi arşivlerinde, polisin arşivinde var. Bu insanlar neden sorgulamaya çekilmez. Yazsa çok açık" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "EVRAKTA OYNAMA YAPMIŞLAR"

Görüntüler ve evraklar eşliğinde açıklamalar yapan Başkan Yıldırım, "İki teknik faul veriyorlar. İki teknik faulde 4 yabancı sahanın içinde... Basketbol kural kitabından okuyorum teknik faulü kime çalarsınız? Sorumlu coachsa coacha çalarsınız. Benche ne zaman çalarsınız? Onlar bir şey yaparsa çalarsınız. Bu evrakta oynamalar bulunuyor. Demek ki birinci cezayı coach almamış iki tane daha çalmış ve dışarıya yollamışlar. Madem ki teknik faulü coach yaptı üçüncü faulü vermemeniz lazım. Değerli basın kasti faul nedir? Kasti faul düşünerek, bilerek rakip oyucuya hareket yapmaktır. İsteyerek yapmıyorsanız kasti olmaz. Ama arkadan bilerek itiyorsanız bu kasti fauldür" dedi.

AZİZ YILDIRIM: "FATİH SÖYLEMEZOĞLU GEÇMİŞTE DE BENZER DAVRANIŞLAR YAPTI"

Başkan Yıldırım, "Maalesef Türkiye Basketbol Federasyonu son 10 yılda hakem yetiştirememiş ve bu insanlara mahkum ediyorlar. Fatih Söylemezoğlu, geçmişte de benzeri davranışlar yapıp maç sonucuna etki etmiştir. Basketbolu bilenler tarafından kınanan bir hakemdir. Murat Bilecik maçlarımıza gelmesin diye beyan ettiğimiz bir hakem. Karşıyakaspor ile yaptığımız maçlarda aleyhimize düdükler çalmıştır. Cuma günü oynanacak maçtaki hakemleri uyarıyorum. Ne Fenerbahçe'nin ne de karşı takımın lehine karar vermeyin kim haklıysa ona hakkını verin. Cuma günü oynanacak maçın hakemlerin de oyuncularımızla ilgili sorunları bulunuyor. Türk basketboluna yeni bir isim gelmelidir. Biz bu konulara da müdahale edeceğiz. Aynı şekilde voleybol için de" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM: "HERKES BİRBİRİNE BİR YERDEN BAĞLI"

Başkan Yıldırım, "Yorumcuların tarafsız olması gerekiyor. Ben buradan federasyona ve lig TV'ye soruyorum ne kadar para ödüyorsunuz? Hangi kurumdan ne kadar para veriliyor. Ya Lig TV tarafsız yayın yapsın ya da bıraksınlar. Verilen para havuzdaki paranın yüzde 25'idir. Varsa aksi bir kanıtları çıksın söylesin. Herkes birbirine bir yerden bağlı" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM: "ÖNEMLİ OLAN ADALET"

Aziz Yıldırım, "Bir Galatasaray'ın antrenörünü ve artık Milli Takım antrenörünü görüyorsunuz. Aslında hem Galatasaray'ı hem de milli Takımı çalıştıracak. Bizde de Tanjevic vardı. Bir kere onun böyle bir hareketini gördünüz mü? Onun efendiliği nerede Ergin Ataman'ın davranışları nerede? Ergin Ataman, Milli Takım antrenöründe ahlak olmalıdır. İnsanlar antrenörlüğü gelebilirler ama uzun yaşayamazlar orada. Bütün takım sporcularını kucaklaması gerekiyor. Taraf olursa orada kalamaz. Fenerbahçe camiası onu orada tutturmaz. Ergin Ataman Galatasaraylı olabilir. Davranışlarını iyi ayarlarsa karşı da çıkmayız. Turgay Demirel'i biz destekledik. O kulüpten bu kulüpten olması değil bizim isteğimiz adil olması. Fenerbahçe havlusunu yerde tekmeliyor. Gerektiğinde hesabı sorulur. Milli Takıma Fenerbahçe'den oyuncu alacaksınız, bu insanlar nasıl saygı gösterecek size" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM: "HAKEM KARARINI ÖNCE ERGİN ATAMAN'A SÖYLÜYOR"

Başkan Yıldırım, "Hakem Obradovic'e diskalifiye olduğunu söylemeden gidip 4. hakem Ergin Ataman'a 'Sen merak etme diskalifiye ettik' diyor. Bunun ses kaydını da bulacağız. Biz takımımıza güveniyoruz. Şampiyon olacağız. Biz takımımıza güveniyoruz. Şampiyonluğun kalite ve ahlakla gelmesi gerekiyor. Değerli basın olaya girmeli köşe yazarları telefonla konuştukları kişilere göre yazı yazmamalı. Rica ediyorum değerli basından, doğru olarak görün doğru olarak yazın" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM: "SKORBORDA BİR ŞEY YAZMAMIZ GEREKİRSE 'GEÇMİŞ OLSUN' YAZARIZ"

Aziz Yıldırım, "Skorborda yazdıklarını İstanbul'un her yerine yazarız, ama bu ahlaklı bir tutum değil. Onları hep yeniyoruz onlardan hep sportif olarak öndeyiz. Tribünlerde kalite olarak da onlardan öndeyiz. Skorboarda bir şey yazmamız gerekirse "Geçmiş Olsun" yazarız. Obradovic gibi değerli hocalara sahip çıkın. Bunlar Türk sporunu yükseltecek insanlardır" diye konuştu.

AHMET ÖZOKUR: "OBRADOVİC BU MAÇTA TAKIMININ BAŞINDA OLMALIYDI"

Ahmet Özokur ise, "Başkanımızın da dediği gibi parkede şampiyon olacağız. Obradovic'in bu maçta salonda takımının başında olması gerekiyordu ancak o orada olmasa da Fenerbahçe Ülker parkede kazanan takım olacaktır" dedi.

MAHMUT USLU: "BAKAN VE ÜST MAKAMLARA SESLENİYORUM"

Mahmut Uslu, "Türkiye Basketbol Milli Takımlarındaki oyuncuların 200'ünün100 küsuru Fenerbahçe kulübünden geliyor. Bu tip şeyleri; Spordan Sorumlu Bakana ve daha üst makamlara sesleniyorum ,buna bir çözüm bulunmalı. Benim işim değil diyip kenara çekilemezler. Bu kadar emek veriyoruz, 15 yıl önce yeni bir jenerasyon yaratmıştık hakemler konusunda ancak ilerletilmemiş. Bazı basketbol yazarlarının da gelmemesine ayrıca teessüf ediyoruz" diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı