Aziz YILDIRIM Davasında Çifte Standart mı?

Aziz YILDIRIM Davasında Çifte Standart mı?

3 Temmuz sözde şike davasında delil olan makbuzlar, fotoğraflar ve telefon konuşmaları, söz konusu dava o savcılarla ilgili olduğunda nedense delil sayılmıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "hakaret" gerekçesiyle Zekeriya Öz ve Mehmet Berk ile süren davası Kartal Anadolu Adalet Sarayında devam ediyor. Ergenekon ve Balyoz gibi davaların da Savcıları olan  Öz ve Berk duruşmaya katılmadılar. Avukatların katıldığı davaya tarafların dostane ilişkilerine tanıklık yapmaları için Veysi Yaşar ve Şekip Mosturoğlu dinlendi.
Fenerbahçe AsBaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun "Aziz Yıldırım, Mehmet Berk'ten ziyade Zekeriya Öz ile sık sık telefonda konuşurdu" sözleri damga vurdu.
Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya'nın ise mahkeme heyetinden talepleri vardı. Neydi o talepler;
 
1-  Mehmet Berk'in Fenerbahçe Kongre üyesi olup olmadığı, olduysa üyelik başvuru formunu, üyelik için aidat ödeyip ödemediği hususunun Fenerbahçe Spor Kulübü'nden sorulması,
2-3 maçlık futbol organizasyonunda çekilen fotoğrafların da kulüpten temin edilmesi,
3- Şike Soruşturması süresince Yıldırım'ın emniyet tarafından dinlenilen telefon tapelerinde savcılar Zekeriya Öz ile Mehmet Berk'in kaç defa konuşup diyalog içeriklerinin mahkemeye sunulması için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak mahkemeye sunulması,
4- Mehmet Berk ve Zekeriya Öz'ün Tanık olarak dinlenmesi.
 
Bu talepler üzerine savcıların avukatı Kaptan Yılmaz "Bu ilişkilerin var olduğunu düşünelim. Bu durum Cumhuriyet Savcısının var olan delilleri değerlendirmemesi ve soruşturma yapmaması anlamına mı geliyor?" diyerek itiraz etti. Mahkeme heyeti ise bizi şaşırtmadı ve bu itirazı kabul etti. Mahkeme hakimi Muharrem Ballı, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in dinlenilmesine gerek olmadığını, savcı Berk'in ise kulübe ne şekilde üye olduğu, 3 maçlık futbol organizasyonunun da suça etkisi olmadığı ve telefon kayıtlarının atılı suçun niteliğine göre delil olarak değerlendirilemeyeceğinden taleplerin reddine karar verdi.
 
Kamuoyu özellikle şunu çok merak etmekte; 
Aynı mahkemelerde Aziz Yıldırım'ın sık sık Telefonda konuştuğu kişileri sırf sık konuşuldu diye Örgüt kapsamına sokulmadı mı? 
Savcı Zekeriya Öz'le Aziz Yıldırım'ın sık sık konuşması da örgüt kapsamına girmesin diye mi reddedildi bu talepler?
Aziz Yıldırım'ın özel hayat konuşmalarını bile örgütle irtibatlandırıp iddianamelere koyarken bu talep neden reddedildi?
Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in tanık sıfatıyla bile dinlenmesi neden reddedildi?

Aziz Yıldırım'ın davaya sebep olan o konuşmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.