Aziz Yıldırım: Ali İsmail Korkmaz Marşını Kimse Engelleyemez!

Aziz Yıldırım: Ali İsmail Korkmaz Marşını Kimse Engelleyemez!

Aziz Yıldırım Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge'nin konuğu oldu Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre ve Genel Sekreter Mahmut Uslu ilk kez Tarafsız Bölge’de Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.


Aziz Yıldırım cezaevine girip girmeyeceği sorusunu Yargıtay'a itiraz dilekçesi verdiklerini yanıtını bekledikleri şeklinde yanıtladı.

Kendisinin hapse girip girmemesinin önemli olmadığını önemli olanan Türkiye'nin durumu olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları: 

Yargıtaya itiraz dilekçemiz oldu sonucunu bekliyoruz.
Bizde neler olacağını bilmiyoruz benim hapse girmem çok da önemli değil. Türkiy'enin durumu ortada. Biz hapisten korkmuyoruz. Bundan sonra 2 sene 2 ay gibi bir süre var... Eğer inanıyorsanız suçsuz olduğunuzu kabul ediyorsanız ve insanların vicdanında temiz olmak benim için önemli. Yoksa 3-5 kişinin verdiği karar çok da önemli değil.

Ben böyle bir şey söylemedim. Yer yerinden oynayacak demedim. Değişik bir Aziz Yıldırım yok, 62 yaşındayım ve doğrularımı anlatacağım.

Aziz Yıldırım başkanını da Fenerbahçe'yi de konuşacağız İkisini birbirinden ayıramazsınız.

"17 ARALIK BİR OPERASYONDUR"

Kararları tanımadığımızı hep söyledik. 17 Aralık'ta yapılan bir operasyon. Biz ülkenin genel durumunu kendimize odaklıyoruz. Ergenekon, Cübbbeli davası v.s özel mahkemelerde yargılananların haksız ve kanunsuz yargılandıklarını bizim de başımıza geldiği için kınıyoruz. Bize göre 17 Aralık da bir operasyondur.

Adil yargılanma yapılsa hepimiz kabul ederiz. Önce hakkınızı savunacaksınız biz hakkımızı savunamadık. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. İktidar yanlış yaptı. Kanunsuz olarak benim bir sürü resimlerim çıktı. Bir algı oluşturuldu. Kanun, mahkeme, savcı eldeki belgerlere göre yargılanmalı ve bu kamuoyu ile paylaşılmalı. Ben 10. günde hala neyle suçlandığımı bilmiyordum. Suç varsa savcılık mahkeme görevini yapar.

Ak Parti şikayetçi, MHP şikayetçi, CHP şikayetçi, BDP şikayetçi. Bunu çözmek hükümetin görevi. Yeniden adil yargılama yaparak, kimin suçu var yok, belli olsun. Ben ceza yatmaya geldim. Türkiye'ye kamuoyu öğrensin her şeyi. Olumsuzlukların Türkiyeden çıkması lazım. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti rejimle ilgli büyük bir kaosa girer.

Bana kimse destek çıkmadı sadece Fenerbahçeliler vardı. Bizim kuşkuyla baktığımız nokta iddia edilen şeylerle alakalı kuşku duyuyoruz.. 

"BİR İKİ DAVA İÇİN ÖZEL MAHKEME OLMAZ"

Deniz Tolga Aytöre: Bir iki dava için özel mahkeme olmaz burada bir hukuksuzluk varsa 2005'e kadar gidilmeli davalar herkes için adaletli olmalı. 

Aziz Yıldırım: Bu yargılamalar yeniden yapılsın. Sonucundan ya hepimiz kurtulacağız ya da herkes yatacak...

Tolga Deniz Aytöre:  Türkiyede kullanılan yanlış bir kavram. Kamuoyunda konuşulan husus özel mahkemelerde yapılanlar yeniden yargılansın.Bize yapılması gereken gibi. Özel yetkili savcıların iddianamelerinden 6222'den ceza aldık.

USLU: O SAVCILARIN YARGILANMASI LAZIM

Mahmut Uslu: Biz bu polis fezlekeleri ile UEFA'ya gittik. Aziz Yıldrım 4 Temmuz'da gözaltına alındı ve örgüt lideri olarak lanse edildi. 17 Aralık'ta böyle. Bence bu iddianamelerin de yeniden hazırlanması gerekiyor. Başbakan yardımcılarından birinin söylediği şeyin üstüne bu savcıların yargılaması lazım.

Deniz Tolga Aytöre: Biz şikeden ceza aldık, haksız çıkar amaçlı suç örgütü kurmaktan. Ama bu davanın özel yetkili mahkemelerde görülmesi doğru değil. Özel yetkili mahkemeye gitmesi için sadece suç örgütü olması yetmez işin içinde şiddet olması lazım.
Silah cebir şiddet olmasa bizim ÖYM'DE davamız görülmezdi. Sadece bizim davayı ÖYM'de görmek için bunları dosyaya bağladılar. Olgun Peker bir bir futbol meselesine TFF Başkanı Mahmut Özgener'i arıyor. Aziz Yıldırım da TFF başkanını arıyor diye nasıl bir bağlantısı olabilir, Aziz Yıldrım'ın Olgun Peker arasında? Olgun Peker de futbolla alakalı konuşuyor zaten. Bu kadar saçma bir sebepten 3 yıldır yargılanıyoruz.

"BU TAPELERİ KABUL ETMİYORUZ"

Kamuoyunda bir kirlilik yarattılar önce onlarla uğraş dediler. Sayın Özgenerle ben konuştuğum için hakem ayarlaması yapıyormuşum. 5 tane ortada telefon görüşmesi var. Bu telefon görüşmelerin çözümünü yapmadan kuvvetli şüphe var diye telefonlarımı dinliyorlar. Benim dinlemek için savcıdan izin istiyorlar savcıya gidiyor ve ordan mahkemeden dinleme kararı çıkıyor.

Emniyetin yaptığı her evrakta el yazmasıyla doldurma yapıyorlar. Benim kardeşimi 24'ünde yaptığı konuşmayı 21'de yapmışlar gibi elle doldurmuşlar. Biz tapeleri kabul etmiyoruz, hukuksuzdur. Bunun yanında delil olmalı. İbrahim Akın ile menajeri arasında bir mesajlaşma olmuş sonra diyorlar ki Fenerbahçe şike yaptı. Buradaki konuşmaları polis fezlekede 100 bin euroyu İbrahim Akına verdiler diyorlar.

Ergenekon ne, Balyoz ne?  Saçma şeylerle yargılanıyoruz zaten Mehmet Yıldız müslüman dürüt adam söz de korktu doğruyu söyleyemedi.

YILDIRIM: PARAYI VERDİ DİYORLARSA İSPATLASINLAR

Yargı, savcı, hakim bizi suçluyorsa elinde belge olmalı. Neyle suçluyorsa onu tespit edecek. Bunların hiçbiri yokken afaki olarak iddia ettiklerini söyleyemezler. Aziz Yıldrım parayı verdi diyorlar ispat etsinler. Ben kendimi köprüden atacağım dedim yahu. Sadece karaladılar bizi. 

Önemli olan bizim parayı nasıl verdiğimizi tespit etmeleri. Mahkemede yargılanırken para o kadar çok karıştırılmış ki, Tamer Yelkovan tarafından verildiği söylendi sonunda.

Tamer Yelkovan'ın Yusuf Turanlı'ya para verdiğpini ispat etsinler kendimi köprüden atarım. Bunlar birbirini tanımaz hapishanede görüştüler.

AYTÖRE: BU BİR HUKUK ŞİKESİ

Tolga Deniz Aytöre: Şike yasası çıkacağını bildikleri için ozamanlarda bu yargılamayı uzattılar. Demek ki burada bir operasyon var. Bu bir hukuk şikesi. Konuşmalar dinletilmek zorunda olmasına rağmen bize telefon kayıtları sunulmadı.

Aziz Yıldırım: Polis fezlekesinde konuşmaları kısaltarak suçlamaya uygun hale getirmeye çalışmışlar. Türkiyede yargılamanın nasıl olduğunu artık biliyoruz. Sayın Başbakan ve parti liderleri dile getiriyor. Yargılamaları yapanların hepsi bugün dağıldılar.

Aziz Yıldırım: Paronayak hale geldik, simitçide boyacıda kendinin dinlenildiğini düşünüyor.

Mahmut Uslu: Bana tehdit telefonları geldi. Ben yönetime girdiğimde başkanın ihtiyacı vardı ve geldim. Ben ilk hastaneye geldiğimde Başkan'a "Sana öyle bir operasyon yaptılar ki buradan çıkamazsın" dedi. Çünkü öyle bir algı yaratıldı. Olgun futbol menejeri. Olgun ile Bülent arkadaş Aziz de iyi arkadaşmış. Olgun'un manevi babasıyla Aziz Yıldırım'ın avukatı aynıymış. Buna çocuk bile inanmaz. Sayın bakan telefon etti. Ben Trabzon başkanına dedim ki sizin tapeleri de okudum. Aynı gemidesiniz. Aynı gemide batarsınız. Bilmiyordum ki onların avukatı o günkü emniyet genel müdürlerinin sözleşmeli avukatı olduğunu şimdi öğrendim.

PARALEL DEVLET FEDERASYON'DA DA VAR

Aziz Yıldırım: Ben 2.5 yıl yatmaya hazırım kimse kokmasın. Yatmayacak olsam Türkiye'ye gelmezdim. İbrahim Akın çok iyi çocuktur. Hapishanede bir yönünü öğrendik. Kimseye hayır diyemez. 'Sadri Şener'e de kaç trilyonluk ihaleyi verdim' dedim hepsi arkadaşım dostum. Başkanlık bitince arkadaşlık da mı bitiyor. Adnan Polat da arkadaşım. Bir şey olur bana gelir ben giderim. Türkiye'de sportif yargılama yapıldı mı yapıldı. Ne oldu Aziz Yıldırım'a gördünüz.
Paralel devlet Federasyon'da da var. Başbakanın söylediği paralel değil, Orda iki grup var önce oyladılar bir şey yok dediler. Sonra oyladılar ceza verdiler.

BAŞBAKAN İSTEDİ CAS DAVASI'NI ÇEKTİK

Aziz Yıldırım: Biz yeniden adil yargılanır ve beraat edersek bunların hiçbir tanesi Avrupa'da kalmaz. Türkiye kendi kendini rezil etti. Türkiye'de tepeler var. Birileri bu tepeleri düzeltmek için bu operasyonları yaptı. Fenerbahçe Türkiye'de bir spor gücüdür. Fenerbahçe halktır. Bunları yok ederken spor da gitti.
Ben hapisyetken kararları ben vermedim. Ben içerdeyken kulüp ile ilgili kararları yönetime bıraktım. 'CAS davasını çekmeyin' demiştim. Başbakan istedi CAS davası çekildi. 

FETHULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜM

Deniz Tolga Aytöre: TFF, özel yetkili mamkemelerin bir ayağı gibi hareket etti. Günlük telefon görüşmeleri. 19 maçta şike var. Savunma almadık ama durum çok vahim ve bizde tedbir koyduk dediler UEFA'ya. Ve polis fezlekelerini yolladılar. İki tane etik kurulu raporu var. Ama tek etik kurulu var.

Aziz Yıldırım: :Onlar bizi polis fezlekesine göre suçladılar. Bu ortadan kalkarsa yeniden dava görüşülür.Fethullah Gülen hapisten çıktıktan sonra beni aradı. "Tebrik etti, kalbimde seninle alakalı kötü bişey yok" dedi. Başbakanla hiç görüşmedim. Biz Metristeyken, nisanda çıktıktan sonra temmuzda bizi aldılar ve ben 10 Temmuz'da Metris'e gittim.

TÜM PARTİLERE VE HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Aziz Yıldırım:  Ben ceza evindeyken sayın Başbakan'a gidildi. Diğer partilere gidldi ve yeni yasa çıkarıldı. Sayın Başbakanı ve diğer katkısı olan partilere ve herkese teşekkür ediyorum. Şu an hür olmamı yasadaki değişikliğe bağlıyorum. Başta sayın Başbakan olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ederim.
Cezaevinden çıktıktan sonra Başbakan'a kimler gitti, ne anlattı... 17 Aralıktan sonra ben inanıyorum ki Başbakan bizi daha iyi anlıyordur. Başbakan bize tepkili olabilir, olmayabilir de. Ben duruşumla bir bireyim ve duruşumdan taviz vermem. Cumhuriyetçi, laik ve Atatükçü'yüz.

Bu operasyonu yapanların kim olduğu belli isimlerini anmayalım. Ben hapishanedeyken bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim. Bu cemaatti. Korkmadan çekinmeden ilk defa ben Silivri'de memleket elden gidiyor bu şike davası değil. Siyasi dedim.

Cemaatten birileri yukarılarda bişey yok ama aşağılarda olabilir dedi. Hükümet kanadından da bize geldiler. Cemaatçilere sorduk kimden bunlar diye 'bizden değil' dediler. Ben hapisten çıkınca hükümete yakın birileri bize geldi 'bunu biz yapmadık' dedik. Ozaman bu bir Gladyo operasyonu dedim.

Ben o zaman bu operasyonu yapanların cemaatçi olduklarını söylüyordum ama yine de cemaat diyorum. Ankaraya geldiğimde merak ediyorum 5. Daire kime bağlı, sayın Başbakan diyor ki kararın şu şekilde olması manidar dedi. 

O taraf biz yapmadık diyo bu taraf biz yapmadık diyo. Wall Street Journal'a verdiğim röportajda cemaat açıklamam yanlış anlaşıldı sadece.

Ben ne cemaatin ne hükümetin operasyonu diyorum. 12 yıldır bu hükümet devam ediyor mu? Ak Parti hükümeti yüzde elli ile gelmiş halk destek veriyo muhatabımız hükümet. Konu ortada, iki tarafta kabul etmiyor. Genel kurul üyeleri ve taraftarların Fenerbahçeyi ligden düşürme düşüncesi oldu. Bu olaydan alnımızın akıyla çıkacağız.

YILDIRIM: RIDVAN DİLMEN BİLİYORSA AÇIKLASIN

Aziz Yıldırım: Sayın Başbakan'a gitti anlattılar 'banka kuracak' diye. Yanındaki adamlar değişik şeyler anlattı. 

Mahmut Uslu: Sayın başbakana yanlış şeyler anlatıldı.
Aziz Yıldırım: Askere yakın olmamdan dolayı Ergenekon'a bağlamaya çalıştılar ama yapamadılar. Bizim için Atatürk değerleri önemlidir. Başbakan yasa ile ilgili iyilik yaptı teşekkür ederim. Kongrede Aydınlar'a Başbakan'la ne konuştun diye sordum, başbakan bunu yanlış anlamış.  Rıdvan çok biliyosa kendisi çıksın anlatsın. Eğer ben şike yaptıysam Fenerbahçe ceza alır kurumlar ve şahıslar ayrılamaz. Camia olarak 3 yıldır dimdik ayaktayız.
Statta bir küfür edilecekse, hakaret edilecekse buna karşıyım. Diyelim gezi ile ilgili 34. dakikada slogan atıyolar bu taraftarın en doğal hakkı. Ben seçim kararı aldım istifa diye bağırdılar.

ALİ İSMAİL KORKMAZ MARŞINI KİMSE ENGELLEYEMEZ

Aziz Yıldırım: 'Ali İsmail Korkmaz' marşını kimse engellemyemez taraftar bunu söyleyebilir. Küfür yok hakaret yoksa problem yok. Burası padişahlık sistemi ile idare edilen bir yer değil. Başkan Ali Koç'ta olabilir başka bir arkadaş ta olabilir.
Tolga Aytöre: Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Kasımpaşa maçını izlemeye gelecekler.. 

Bilindiği gibi Bolu Fenerbahçeliler Derneği ve FenerbahceYıkılmaz.Net ekibinin daveti ve organizasyonu çerçevesinde Ali İsmail Korkmaz'ın Ailesi de Ali'nin Anısı adına Pazar günkü maçta Fenerbahçe taraftarı ile buluşacaklar..
 
Tolga Aytöre: Hazırladığımız Temyiz savunması eğer okunsaydı. Bazı şeyleri hukuka aykırılık olarak görmeyi bıraktık. Yargıtay diyor ki kuvvetli suç dosyası var burda. Aziz Yıldırım'ın cezaevine gitmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Teknik olarak her an cezaevine gidebilir tabi. Ama Toplumsal vicdanın olduğunu düşünüyorum.

Aziz Yıldırım: Ben suçsuz olduğum için rahatım. Benim şahsıma ne derlerse desinler isterde ömür boyu hapsetsinler ama Fenerbahçe'yi karalamasınlar. 107 yıllık bir çınarın lekelenmesini kabullenemiyorum. Yarın giderim cezaevine 2.5 sene çabuk geçer. Cübbeliye de burdan selam olsun.

Mahmut Uslu: Başbakanın dediği gibi bir paralellik varsa Pazar günü yürüyüş yapılacak ve protesto yapılacak.
 
Aziz Yıldırım: Pazar günü yapılacak yürüyüşe Türkiye için, Fenerbahçe için adalet. Fenerbahçe derneği avukatları yapacak ve bende olacağım. 16 yılımı bu kulübe verdim iyi ki vermişim. Havaalanında beni karşılamaya gelenlere, Metrise gelen bütün Fenerbahçelilere, babalar gününde yine Metris’e gelenlere teşekkür ederim.


Önemli Bölümleri İzlemek İçin Tıklayınız

Kaynak:Haber Kaynağı