AZİZ NESİN "TEMMUZ PİKNİĞİ" İLE ANILDI

AZİZ NESİN "TEMMUZ PİKNİĞİ" İLE ANILDI

Nesin Vakfı bu yılda anma etkinliklerinin merkeziydi.

Yazar Aziz Nesin ölümünün 19. yıldönümünde,dün Çatalca’daki Nesin Vakfı’nın bahçesinde düzenlenen ‘Temmuz pikniği’ ile anıldı. Pikniğe yazarın sevenleri ve vakfın gönüllü destekçileri katıldı.

Nesin Vakfı bu yılda anma etkinliklerinin merkeziydi. Matem havasında geçmeyen anma etkinlikleri piknik yapılarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı piknikte çocuklar ve aileler doyasıya eğlendi. Vakfın bahçesindeki masalarda yanlarında getirdikleri ve vakıftan verilen yemekleri yiyip, akşama kadar eğlendiler.

Aziz Nesin’in anma etkinliklerine karşı oluşu ve ruhlara inanmayışı vakıfta piknik yapılmasının tek sebebi olduğunu söyleyen Vakıf İşletme Müdürü Mehmet Gülkokuer, yaptığı açıklamada: “Aziz Nesin’in ölüm yıldönümü 6 Temmuz. Ancak Temmuz ayının ilk Cumartesi günü anma etkinlikleri yapılıyor ve bu sene 5 Temmuz’a denk geldi. Buranın çalışanlarıyla, sevenleriyle bu etkinliği yapıyoruz” dedi. Aziz Nesin’in de yoksul bir aileden geldiğini belirten Gülkokuer “Burada yoksul ailelerin çocukları kalıyor. Çocuklarını okutamayan aileler buraya gelip çocuklarını bize teslim ediyor. Çocuklar burada oyun oynuyorlar vakıf işlerinde gönüllü çalışıyorlar ve çevre civarlarda ki devlet okullarına gidiyorlar” dedi.

Bağışlar yoluyla vakfın ayakta kaldığını belirten Gülkokuer, “Aziz Nesin’in kitaplarından gelen gelirler ve bağış yoluyla yapılan gelirlerle vakıf devamlılığını sürdürüyor” dedi.

“HÜZÜNLÜ DEĞİL MUTLUYUM”

17 senedir vakıfta kalan Ali Hançer ise şunları söyledi:

“Erzurum’dan buraya geldim. Oradayken 5.sınıf öğretmenim beni buraya getirdi. İstanbul Üniversitesi’nde Tarih Bölümü’nü bitirdim. Askere gidip 6 ay askerlik yaptıktan sonra buraya geldim ve şu anda burada çalışıyorum. Bağımı tam anlamıyla koparmadım ve hafta sonları buraya geliyorum. Buradan ayrılırken bir hüzün duymadım aksine mutluyum. Çünkü burayla bağımı koparmadım.”

Kaynak:Haber Kaynağı