AZERBAYCAN ERMENİ ÇATIŞMASINDA YENİ GELİŞME

AZERBAYCAN ERMENİ ÇATIŞMASINDA YENİ GELİŞME

Ermeni askerlerin Türk nefreti ile yaptıkları gösterinin görüntüleri ortaya çıktı.

Azerbaycan cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etti!

TEK TARAFLI ATEŞKES

Azerbaycan, temas hattındaki şiddetli çatışmaların ardından karşı operasyon ve cevap önlemlerini tek taraflı olarak durdurma kararı alarak tek taraflı ateşkes ilan etti.

İŞGALDEN KURTARILAN BÖLGENİN SAVUNMASI GÜÇLENDİRİLECEK

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların başvuruları ve Azerbaycan devletinin barışçı siyaseti sonucu Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin karşı operasyon ve cevap önlemlerini tek taraflı olarak durdurduğu ve işgalden kurtarılan bölgelerin savunmasını güçlendirme kararı alındığını duyuruldu.

SALDIRIRLARSA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLECEK

Açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin saldırılarını sürdürmesi halinde düşmana misliyle karşılık verileceği ve işgal altındaki toprakların kurtarılarak arazi bütünlüğünün sağlanması amacıyla operasyonlara devam edileceği de kaydedildi.

DÜŞMANA GEREKEN CEVAP VERİLDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güvenlik Konseyi toplantısında, Ermenistan’a gereken cevabın verildiğini belirterek, ‘‘Bugün temas hattında Azerbaycan gücünü kanıtladı. Provokasyona cevap olarak yürütülen askeri operasyon sonucu büyük askeri zafer kazandık. Bu vesileyle ordumuzu, tüm Azerbaycan halkını tebrik etmek istiyorum. Bundan sonra da düşmanın tüm saldırıları cevapsız kalmayacak, düşmana gereken cevap verildi’ dedi.
Cumhurbaşkanı Aliyev, Amerika dönüşünün ardından, Olağanüstü Güvenlik Konseyi toplantısı düzenledi. Aliyev, yapılan bu ateşkes ihlali sonucu ordu mensuplarının ve sivil vatandaşların öldüğünü ifade etti.
Provokasyona cevap olarak yürütülen operasyon sonucu askeri zafer kazandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, Konuşmasına şöyle devam etti:

PROVOKASYON ORDUMUZ TARAFINDAN YANITLANDI

“Bu tahribat Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı sinsi politikasının göstergesidir. Bu provokasyon ordumuz tarafından layıkıyla cevaplandırıldı. Düşmana büyük darbeler vuruldu, düşman büyük kayıplar verdi. Diyebilirim ki, düşmana sarsıcı darbe vuruldu. Bugün temas hattında Azerbaycan üstünlüğü daha da pekişti.

BÜYÜK ASKERİ ZAFER KAZANDIK

Provokasyona cevap olarak yürütülen askeri operasyon sonucu büyük askeri zafer kazandık. Azerbaycan halkı kendi öz topraklarını savunuyorlar, Vatan uğruna savaşırlar, şehit olurlar. Tüm şehitlerimizin anısı kalbimizde sonsuza kadar yaşayacak’’ dedi.

ERMENİ ASKERLER TÜRK NEFRETİ İLE EĞİTİLİYOR

 

Kaynak:Haber Kaynağı