AYVALIK'TA SAHİLDE İKİ ERKEK CESEDİ BULUNDU

AYVALIK'TA SAHİLDE İKİ ERKEK CESEDİ BULUNDU

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi, Sarımsaklı Sahili'nde karaya vurmuş, tanınmayacak halde iki erkek cesedi bulundu. Cesetlerin geçen 5 Ocak'ta meydana gelen, 31 mültecinin yaşamını yitirdiği faciada alabora olan bottaki kayıplara ait olabileceği...

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi, Sarımsaklı Sahili'nde karaya vurmuş, tanınmayacak halde iki erkek cesedi bulundu. Cesetlerin geçen 5 Ocak'ta meydana gelen, 31 mültecinin yaşamını yitirdiği faciada alabora olan bottaki kayıplara ait olabileceği bildirildi.

Geçen 5 Ocak'ta, İzmir'in Dikili ilçesi ile Balıkesir'in Ayvalık İlçesi, Altınova Mahallesi arasında kalan sazlık bölgeden Midilli adasına geçmek üzere hareket eden iki bot fırtınada alabora oldu. Onlarca sığınmacı üzerlerinde incecik can yelekleriyle Ege“nin soğuk sularında saatlerce can pazarı yaşadı. Facia Altınova'nın Fenerönü mevkiinde minik bedenlerin kumsala vurmasıyla ortaya çıktı. Aralarında bir hamile kadının da bulunduğu 8'i Dikili Sahilleraltı Mevkisi, 23'ü de Ayvalık Fenerönü Mevkisi'nde olmak üzere toplam 31 mültecinin cesedine ulaşıldı. Irak ve Cezayir uyruklu 12 mülteci ise kurtarıldı. Kaçakların ifadelerinden kayıpların olduğu belirlendi. Ancak, bölgede sahil güvenlik ekipleri tarafından havadan ve denizden, jandarma tarafından da karadan günlerce yapılan aramalarda başka cesede rastlanmadı. Bunun üzerine arama kurtarma çalışmalarına son verildi.

İKİ CESET KARAYA VURDU

Bugün saat 15.30 sıralarında Ayvalık'ın Sarımsaklı ve Tuzla Mevkileri'nde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından sahile vurmuş iki erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, uzun süre suda kaldığı için tanınmayacak haldeki iki erkek cesedini, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından, Ayvalık Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırdı. Ceset, daha sonra otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, "Bugün öğlen sahilde yürüyüş yapan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekiplerini yönlendirdik. İlk tespitlere göre tanınmayacak bir şekilde sahile vuran iki cesedin daha önce meydana gelen, 31 mültecinin yaşamını yitirdiği bot faciasında kaybolan göçmenlere ait olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı