Aysel Tuğluk'un Kafasına Şişe İsabet Etti

Aysel Tuğluk'un Kafasına Şişe İsabet Etti

Tuğluk'un kafasına şişe isabet etti

Tuğluk'un kafasına şişe isabet etti

Dicle Üniversitesi'nde olaylı konferansın ardından kendilerine Bilge Gençlik Kulübü adını veren öğrenciler saat 15.30 sıralarında polisin getirdiği otobüsler ve sıkı güvenlik önlemlerinde kent merkezine götürüldü.

Mehmet TÜRK- Canan ALTINTAŞ- Bayram BULUT- 
Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR
09.04.2013 17:29
 
 
  Bu arada İktisati ve İdari Bilimler ile Ziya Gökalp Eğitim Fakülteleri arasında bekleyen karşı görüşlü grup da polis kontrolünde buraya getirilen otobüslerle kent merkezinde götürülmek istendi. Olaylar üzerine üniversiteye gelen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, bu grubu ikna ederek otobüslere binmelerini sağladı. Ancak, öğrenciler otobüslere bindikten sonra önlem alan çevik kuvvet polisi ile grup arasında olaylar devam etti. Bu sırada bazı polislerin otobüsleri tekmeleyip bazılarının da otobüstekilere taş ve pet şişeler attıkları gözlendi. Atılan bir su şişesi Milletvekili Tuğluk'un başına isabet etti. Acı içinde kıvranan Aysel Tuğluk otobüs içine alındı. Yeniden aşağı inen Tuğluk, polisin otobüse müdahale etmesini engelledi. 
 
Olayların yatışmasının ardından polis kontrolünde kent merkezine otobüslerle getirilen grubun bulunduğu konvoyun önü, Elazığ Caddesi üzerindeki Orgeneral Galip Deniz Kışlası önünde bekleyen sağ görüşlü öğrenciler tarafından kesildi. Polis, buradaki öğrencilere de biber gazıyla müdahale ederek, dağıttı.
 
Dicle Üniversitesi kampusunda gün boyu süren olaylar yatışırken, kent merkezinde olay yaşanmaması için polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.