AYNI UÇAKTAN YİNE DÜŞTÜ 2 ASKER ŞEHİT

AYNI UÇAKTAN YİNE DÜŞTÜ 2 ASKER ŞEHİT

Genelkurmay'dan kara haber geldi. Malatya'da düşen uçağın sınıfından olan Phantom f-4 düştü ve iki pilotumuz şehit oldu.

TÜRK Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatının devam ederken, bir uçağın düştüğü ihbarı yapıldı.Ardından Genelkurmay'dan kara haber geldi. Malatya'da düşen uçağın sınıfından olan Phantom f-4 düştü ve iki pilotumuz şehit oldu.Haber Artı Türk Malatya kazası ardından bu uçakların Alman Hava Kuvvetleri Hurdası olduğunu ve neden servisten kaldırılmadığını haber yapmıştı.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ YOLLANDI AMA

Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Konya Valisi Muammer Erol, Bir askeri eğitim uçağının Ortakonak Mahallesine yakın bir bölgede düştüğünü bildirdi. Vali Erol uçakta bulunan pilotlardan birinin atladığını, diğer pilottan ise hala bilgi alınamadığını ve kazanın yaklaşık 15 dakika önce gerçekleştiğini kaydetti.

GENELKURMAY'DAN İSE KARA HABER

Genelkurmay’dan Konya’da düşen uçakla ilgili açıklama:2 pilotumuz şehit
Genelkurmay Başkanlığı’ nın internet sitesinden yapılan açıklamada: “ 1'inci Ana Jet Üs KomutanlığıEskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Malesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz. . Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.” denildi

ERDOĞAN GENELKURMAY BAŞKANINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düşen uçakta 2 pilotun şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

DÜŞEN UÇAKLARIN TÜRKİYE'YE NASIL GELDİĞİNE İLŞKİN HABERİMİZ

Konya'da düştüğü belirtilen F-4e Phantom neredeyse 40 yıldır görevde olan uçaklar, Deneyimli pilotların kendi aralarında "Uçan Tabut " adını verdikleri bu uçakların bir bölümü Türkiye'ye Almanlar tarafından verildi. Alman Hava Kuvvetlerinin hizmet dışı yaptığı bu uçakların akibeti ne oldu İşte haberimiz. 

ilgili-haber-kopru-fontu-093.jpg

İLK GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı