AYLİN KOTİL O DAVAYI KAZANDI

AYLİN KOTİL O DAVAYI KAZANDI

Aylin Kotil kazandığı o dava ile bir ilke imza attı. Kotil'in mahkemeye sunduğu gerekçe bu tür emsal davalarda bir çok kadının işene yarayacak.

Aylin Kotil Yıldırımer, kızlık soyadını kullanmak için açtığı davayı kazandı. Siyasetçi, anaokulu işletmecisi ve aktivist Aylin Kotil, artık sadece bu ismi ile anılacak.
 
Siyasetçi Aylin Kotil 2012 yılında Çağlar Yıldırımer ile evlenmişti. Anayasa gereği evlendiği eşinin soyadını da alan Aylin Kotil, geçtiğimiz Şubat ayında sadece kızlık soyadını kullanmak için dava açtı. Aylin Kotil Yıldırımer, avukatı Fatma Gözde Egemen aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçesinde 17 yıldır Aylin Kotil Anaokulları’nın işletmecisi olduğunu belirterek ‘’2005-2010 yılları arasında Aylin Kotil adı ile Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptım özellikle son 1 yıldır aktivist ve siyasetçi kimliğim ile de toplumda yine Aylin Kotil adı ile tanındım’’ dedi.
 
Kamuoyunda yine bu isimle tanındığını ifade eden Kotil, gerek yakın çevresi gerekse kamuoyunda bilinip tanınır olduğu ve ‘Aylin Kotil’ isminin kişiliğinin vazgeçilmez, devredilmez ve kendisine sıkı sıkıya bağlı bir kişilik hakkı olduğunu beyan ederek evlilik öncesi soyadını tek başına kullanmasına izin verilmesini talep etti.
Geçtiğimiz gün İstanbul 7. Aile Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşma da mahkeme, AylinKotil Yıldırımer’in yalnızca evlenmeden önceki soyadı olan Kotil soyadını kullanmasına karar verdi. Kotil bir ay içerisinde yeni nüfus kağıdına kavuşacak. Kızlık soyadına dönen ilk evli kadın oldu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı