AYLAN'IN BABASINDAN ERDOĞAN'A ŞOK

AYLAN'IN BABASINDAN ERDOĞAN'A ŞOK

Ölümü göze alıp Yunanistan'a kaçmak isterken denizde çocukları boğulan Kobanili Abdullah Kürdi Erdoğan'ın vatandaşlık teklifini ret ettiği ortaya çıktı

Bodrum’da geçen hafta cesedi sahile vuran Suriyeli çocuk Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı teklif ettiğini söyledi.

TEKLİFİ KABUL ETMEYECEĞİM

İnternet üzerinden yayın yapan, Londra merkezli Al-Araby Al-Jadeed gazetesinin haberine göre Kurdi, bir Mısır televizyonuna “Erdoğan vatandaşlık teklif etti. Normalde kabul ederdim. Çünkü Türk hükümeti bana hiç kimsenin yapmadığını yaptı. Onur duydum. Ama teklifi şimdi kabul etmeyeceğim” dedi.

 BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Kurdi şöyle konuştu:

"Türk hükümeti, cenaze masraflarında bana gerçekten çok yardımda bulundu. Cenazelerin Kobani’ye nakli için büyük uçak tahsis ettiler. Kobani Bodrum’dan çok uzak.”

ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ YARDIM ETTİ

Kurdi, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden üst düzey bir yetkili dahil çok sayıda siyasetçinin kendisine başsağlığı dilediğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı