"AYLAN KURDİ" DÜNYA MANŞETLERİNDE

"AYLAN KURDİ" DÜNYA MANŞETLERİNDE

Londra’da 12 Eylül Cumartesi günü mültecilerle dayanışma mitingi düzenlenecek

Gonca YAĞCI

DÜNYA MANŞETLERİNE TAŞIDI

DHA muhabirinin görüntülediği Suriyeli çocuğun fotoğrafı tüm dünyayı ayağa kaldırdı. 3 yaşındaki Aylan’ın kıyıya vuran cansız bedeni savaşlar ve şiddetten kaçan yüzbinlerce sığınmacının dramını tüm dünyaya en acı bir biçimde duyuran belge oldu.

TELEVİZYONLARDA VERDİ

İngiliz gazetelerinin tümü fotoğrafı baş sayfalarında kullanırken televizyonlar da trajik görüntüyü ilk haber olarak izleyicilerine aktardı.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Medya kuruluşlarının yanısıra çok sayıda İngiliz, sosyal medyayı kullanarak savaştan kaçan bu insanlara İngiltere’nin kucak açması gerektiği konusunda fikirlerini paylaştı.


İngilizler hükümete çağrıda bulunarak savaş yüzünden kendi ülkelerinden kaçmaya çalışan bu insanlara yardım sözü vermelerini istedi.

160 BİN İMZA TOPLANDI

İngiltere’nin daha fazla sayıda mülteci kabul etmesi için dün akşamdan itibaren başlayan imza kampanyasında toplanan imza sayısı 160 bini geçti Twitter’da açılan refugeeswelcome (mültecilerkabuledilir) konulu hash tag İngiltere’de birinci sıraya yerleşti.

AVRUPA ONU KORUYAMADI

İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden Metro, baş sayfasına taşıdığı trajik fotoğrafın yanına ‘’Avrupa onu koruyamadı’’ başlığını atarken ülkenin saygın gazetelerinden Times “Avrupa bölündü’’ manşetini kullandı.

LONDRA MİTİNGE HAZIRLANIYOR

İngiltere’nin başkenti Londra’da 12 Eylül Cumartesi günü mültecilerle dayanışma mitingi düzenlenecek.


Diğer yandan Bodrum açıklarında batan botta hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan Kurdi ile 5 yaşındaki ağabeyi Galip Kurdi’nin ailesiyle birlikte Kanada’daki yakınlarına ulaşmaya çalıştıkları ve ailenin sığınma başvurusunun daha önce reddedildiği ortaya çıktı.


İngiliz Guardian gazetesindeki habere göre, anneleri Rehan’ın da hayatını kaybettiği kazada sadece babaları Abdullah’ın hayatta kaldığı, Kanada televizyonuna konuşan Abdullah Kurdi’nin tek isteğinin Kobani’ye dönerek eşini ve çocuklarını defnetmek olduğunu aktardı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı