AYAKLAR NE ZAMAN BAŞ OLDU?

AYAKLAR NE ZAMAN BAŞ OLDU?

Başbakan Erdoğan grup konuşmasında Divan Otelini yataklık etmekle suçladı ve sosyal medyaya çattı.. Gezi Parkı bünyesinde gelişen olaylarla ilgili görüşmeler yaptığı sanatçılar ve platform üyelerini de şikayet eden Başbakan "ayaklar ne zaman baş oldu?" dedi...

İşte Başbakanın grup konuşmasından bir bölüm:


"Bu eylemlerin içinde Gezi Parkı için olanlar vardı, biz onları samimi bulduk, ayrı tuttuk. Kabul ettiğimiz temsilcileri saatlerce dinledik. Ama bunların yanında samimi olmayanlar da vardı, dürüst değillerdi. Nitekim Başbakan yardımcımızla yaptıkları görüşmenin ardından meydana çıkıp "şu valiyi, şu bakanı görevden alacaksın" diyenler oldu.

Sen hangi partiyle konuşuyorsun ya? Sen AK Parti iktidarına böyle bir ultimatom verebilir misin? Önce haddini bileceksin ya. Ne platformu olursan ol, ayaklar ne zamandan beri baş oldu? Milletin vermiş olduğu yetkiyi bu iktidar kullanamaz duruma gelirse o zaman bittik demektir.


BREZİLYA'DA DA FAİZ LOBİSİ DEVREDEYMİŞ

Bu eylemler 20 cent zam oldu diye yapılmıyor. Brezilya'da oynanan oyunun da aynı merkezden düğmeye basılarak yapıldığına inanıyorum. Çünkü Türkiye de Brezilya da IMF'e borcunu ödedi. Fazi lobisi demem birilerine hoplattı. Niye raghatsız oluyorsunuz? evet bir fazi lobisi var.

Yazılı ve görsel ulusal ve uluslararası medyanın burada nasıl bir görev üstlendiğini gördük. Bunların hepsinin kaydı var. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. bu oyunları bozacağız."


ERDOĞAN CHP'YE YÜKLENMEYE DEVAM EDİYOR

CHP'nin yetersiz, etkisiz, cılız muhalefeti; CHP yönetimin beceriksizliği CHP seçmenini umutsuz bir noktaya taşıdı. Meclis içinde muhalefet yapamayan CHP, sokak sokak dolaşıp isyan çağrısı yapıyor. Alevilerin hissiyatını da gayet iyi anlıyoruz. Alevi açılımı başlığı altında bir dizi toplantılar yaptık. Yine bu çalışmalar başlayacak, ama biz bunları masada çözmeliyiz.

Dersim katliamının olduğı dönemde bu ülkenin tek partisi CHP'ydi. Peki CHP o katliam karşısında ne yaptı? Herhangi bir tavır olmadı, bu dönemin başbakanı olarak o dönemde yapılmayan özür beyanatını bizim hiçbir ilgimiz olmadığı halde, Tayyip Erdoğan yaptı.


Peki CHP Genel Müdürü bir kere olsun özür dileyebildi mi? Siz yaptınız, hadi özür dileseydin ya. Fakat biz yüzde 100'ün hükümeti olarak her inanç grubu gibi Alevi vatandaşlarımızın sorunlarına eğildik ve adımlar attık. Yeterli olmayabilir, ama samimi olmadığımızı kimse iddia edemez. CHP Dersim katliamının mimarıdır. Aynı parti güya Alevi vatandaşlarımızın partisidir. Peki CHP tek başına iktidar olduğunda Alevi vatandaşlarımız için ne yaptı?

CHP Alevileri tajrik etmek için hangi planlar içinde olduklarını gayet iyi biliyoruz. Kapıların işaretlenmesi olayından tutunuz, Reyhanlı saldırısına kadar, Suriye olayından Gezi olaylarına kadar her şeyin içinde hep CHP var.

Sokakta şiddet eylemcilerinin sırtını sıvazlayan da küfreden gençlere para veren de CHP'nin milletvekilleridir. Alevi kardeşlerimizin bu oyunlara karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum.


'ASLA BOYUN EĞMEYİZ'

Bu oyunlar karşısında boyun eğmedik asla boyun eğmeyeceğiz. cuntalar karşısında asla boynumuzu bükmedik, çeteler mafyalar cumhuriyet mitingleri danıştay gibi irli saldırılar karşısında asla boynumuzu bükmedik, asla geri adım atmadık. Bu olaylar üzerinde milli iradeyle hesaplaşmak isteyenlere karşı da asla boyun eğmeyiz.

Millet arkamızda durduğu sürece kimden gelirse gelsin milli irdaeyi namusumuz şerefimiz bilin ve onu canımız pahasına koruruz.


YİNE SOSYAL MEDYA'YI TEHDİT ETTİ

Sosyal medyada planlı operasyonlar yapıldı, bazı medya kuruluşları baş provokatör olarak yer aldı. Hangi kuruluşlar aktif olarak görev aldı bunların hepsini biliyoruz. Türkiye içinde imtiyazlarını kaybetmiş olanlar bu olaylar üzerinde hesap görme çabasına girdi. Ama benim vatandaşım bu noktada hiçbir zaman bunların diliyle konuşmadı. Şiddet yok, kırma yok, yakma yok, yıkma yok.

'DİVAN OTELİ KAPILARINI AÇTI YATAKLIK ETTİ'

Parti binasının içinde silahtan tut da balyoza varıncaya kadar molotof kokteylinden döner bıçaklarına varıncaya kadar her şey var. Sonra ne oldu? Polis parti teşkliatına girdi. Aynı şey Divan oteli içinde geçerli. Otele polis saldırdı diyorlar, o meydanlarda polise saldıranlar oraya saklandı, polis de onun peşinden oraya girdi. Yasalarda yataklık etmek de suçtur, bu bir yataklık etme suçudur aslında.

ŞAFAK HAREKATI YANLIŞ DİYORLAR; KEYFİNİZİ Mİ BEKLEYECEKTİK?

Bazı ülkeler bu operasyonlar üzerinde kendi operasyonlarını görme telaşına girdi. 'Mesele gezi parkı değil, hala anlamadın mı?' diyenlerle birlikte oldular. Meselenin aslında bir hesap görme meselesi olduğunu itiraf ettiler. "Başbakan alttan alsın" diyorlar, onlar zaten başından beri senaryoyu bunun üzerine kuruyor.

Çok enteresan, ağacı gösteriyorlar, yağmalamayı gizliyorlar, Türk bayrağını gösteriyolar, yakılan bayrağımızı göstermiyorlar.


Tunus'tan döndükten sonra İçişleri Bakanıma talimat verdik, 'AKM bu paçavralardan 24 saat içinde temizlenecek' diye. Önce AKM, sonra meydan temizlendi. Ardından 'Gezi Parkı da temizlenecek' dedim. Şafak harekatı yanlış diyorlar, ne yapacaktık? Keyfinizi mi bekleyecektik?