Ayakkabılarını bıraktılar

Ayakkabılarını bıraktılar

Gezi Parkı olaylarında ölen ve yaralananlar için ayakkabı bırakma eylemi yaptılar.

Gezi Parkı eylemlerinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden ve yaralananlar için Galata Kulesi önünde ayakkabı bırakma eylemi yapıldı. Galata Kulesi önünde ayakkabı bırakanların arasında CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da vardı.

Moda Tasarımcısı Barbaros Şansal ve Bahar Korçan, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler ve yaralananlar için ilginç bir eylem yaptı. Korçan ve Şansal’ın çağrısıyla birçok vatandaş Galata Kulesi önünde bir araya gelerek buraya ayakkabılarını bıraktı. Eylemi gören vatandaşlar da ayakkabılarını çıkararak destek verdi. 

'BU EYLEMLE BARIŞ MESAJI VERMEK İSTEDİK'

Modacı Bahar Korçan, Gezi Parkı eylemlerinin masum bir eylemle başladığını belirterek, 'Barış mesajı vermek istedik. Her şey ‘Duran Adam’la ve onun arkasına bırakılan ayakkabıyla başladı. Unutulmaması gereken en önemli mesele kardeş olmamızdır. Aynı toprak üzerinde yaşayan bir milletiz' dedi.

Barbaros Şansal ise, 'Bugün Gezi Parkı temizleniyor ama orası sadece bir sembol. Nasıl ki bir adetimiz var, vefat eden kişinin ayakkabılarını cenaze kapısı önünde bırakıyoruz, biz de böyle barışçıl bir mesaj vermek istedik' diye konuştu. 

EYLEMİ GÖRENLER DESTEK VERDİ

Galata Kulesi önünde ailesiyle birlikte oturan Ali Kanbay isimli bir vatandaş, ayakkabılarını çıkararak eyleme katıldı. Kanbay, ' 22 günden bu yana buradaki esnaflar perişan oldu.bu insanlar var olduğu sürece Gezi Parkı yerinde olacaktır' dedi.

SALICI DA EYLEME KATILDI

Eyleme CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da destek verdi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Salıcı, Gezi Parkı protestolarının birçok alana yayıldığını hatırlatarak, 'İnsanlar sessiz kalarak ve durarak protestolarını dile getiriyorlar. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde buna katılan insanlar oluyor. ‘Gezi ruhu’ bugün yeni bir yöntem geliştirdi. Şahsım olarak ben de gelip eyleme destek vermek istedim. Sert müdahalelerin karşısında en iyi cevap barışçıl ve pasif eylemlerdir' dedi. Salıcı, açıklamalarının ardından ayakkabılarını çıkararak eyleme destek verdi.