Avukatlar Silivri'ye akın etti!

Avukatlar Silivri'ye akın etti!

Muhalif Gazete Silivri önünden ayrıntıları aktarıyor.

11.53
İddianamenin okunması tamamlandı. Mahkeme öğle arası verdi.

11.36 
İddianame okunuyor...

11.31
Duruşma başladı. Avukat Hasan Basri Özbey'in reddi hakim talebi mahkeme heyetince reddedildi.

11.03
Duruşmaya ara verildi.
Avukat Hasan Basri Özbey, davaya yollanan bazı belgelerin "4 yıldır sanık ve müdafilerinden saklandığını" belirterek reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti reddi hakim talebini görüşmek üzere duruşmaya ara verdi.

10.40
Ergenekon tutukluları duruşma salonuna girdiler; duruşmayı izleyen yurttaşların yoğun sevgisiyle karşılandılar. Salona girenler arasında aralarında Mustafa Balbay, Muzaffer Tekin, Mehmet Haberal, Erkan Önsel, Deniz Yıldırım, Dursun Çiçek, Mehmet Bedri Gültekin, Hasan Ataman, Turan Özlü ve Tuncay Özkan'ın da bulunduğu ve çok sayıda Ergenekon tutuklusu var.
İzleyicilerle kısa süre uzaktan selamlaşan yurtseverlerden Mustafa Balbay kısa süreli bir konuşma yaptı. Balbay şunları söyledi: "Hoşgeldiniz, Son günlerde bana nasılsınız diye soranlara 13 Aralık gibiyim, bizim buradaki 5 yıllık hayalimizdi 13 Aralık. 2013'e büyük bir umut devrediyoruz. 2012 1 Mayıs'ta başladı. 19 Mayıs'ta gençleşti. 9 Eylül, 29 Ekim, 10 Kasım... Atatürk'ü unutturmak isteyenlerin ölüm günü oldu. 2013'e büyük bir umutla giriyoruz."
Erkan Önsel ve Turan Özlü de "dimdik ayaktayız, biz kazanacağız" diye seslendiler.
Tuncay Özkan da; "Adalet isteyeceğiz, hukuk ve adalet istiyoruz. Yüreğimizde aşkla 2013'e giriyoruz. Siz de biz de aşkla giriyoruz. Bizimkisi bir aşk hikayesi" dedi.
Ergenekon tertibiyle yargılanan tutukluların moralini yüksek olduğu gözlendi. 
Mahkeme salonu dışında da yüzlerce yurttaş sloganlarıyla destek eylemi yapıyorlar.

10.25 
İstanbul Barosu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup avukat şu anda duruşmayı gözlemci olarak izliyorlar. Kısa süreli kriz aşıldı.
Duruşmayı ayrıca CHP Milletvekilleri Haluk Eyidoğan, Sedef Küçük, Ayşe Eser Davuşoğlu, Emre Köprülü ve Recep Gürkan da izliyor. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın da birazdan burada olması bekleniyor.

İstanbul Barosu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup avukat şu anda duruşmayı gözlmeci olarak izlemek istiyorlar ancak avukatlara müsaade edilmiyor. Seyirci bölümünde izleyin deniliyor...

10.00 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon davası bugün görülmeye devam ediyor. 


Silivri mahkeme salonu önünde şu an İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, baro yönetim kurulu üyeleri, Hüsamettin Cindoruk, bazı CHP Milletvekilleri, ressam Bedri Baykam, çok sayıda avukat ve yurttaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla bulunuyorlar. 
Silivri önünde çok sayıda jandarmanın mahkeme salonu önünde yoğun güvenlik önlemleri almaları gözlerden kaçmazken kaçmazken İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın yakasında “Hepimiz ODTÜ’lüyüz” yazılı rozet taşıması da dikkat çekti. 

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.