AVRUPA'DAN OPERASYONA SERT TEPKİ

AVRUPA'DAN OPERASYONA SERT TEPKİ

Muhtemelen bugün öğleden sonra konuyla ilgili bir açıklama yapacağız" denildi

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü: Türkiye'de gazeteci ve basın mensuplarının gözaltına alındığına dair bize ulaşan haberlerden çok endişeliyiz.Gezi olayları ardından serteleşen AB Türkiye ilşkileri geçen hafta Türkiye'ye gelen AB heyetinin ardından yumuşama emaresi göstermişti. Bu sabah medya kuruluşlarına yapılan operasyon Avrupa'dan çok sert tepki gördü.

SERT TEPKİ

Avrupa Birliği (AB), Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA SERT ELEŞTİRİ GELMİŞTİ

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alındığı dakikalarda yaptığı açıklamada "Türkiye'de gazeteci ve basın mensuplarının gözaltına alındığına dair bize ulaşan haberlerden çok endişeliyiz. Temsilciliğimiz, ne olduğuna dair tam bir çerçeve sunmak için yoğun olarak çalışmaktadır. Muhtemelen bugün öğleden sonra konuyla ilgili bir açıklama yapacağız" dedi

Avrupa Birliği 8 Ekim'de açıkladığı ilerleme raporunda Türkiye'de kötüleşen basın hürriyetine yönelik sert eleştiriler getirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı