AVRUPA'DAN FLAŞ VİZE KARARI

AVRUPA'DAN FLAŞ VİZE KARARI

Financial Times'ın internet sitesindeki haber, "Türkiye'nin vizesiz seyahat umutlarına insan hakları darbesi" başlığını taşıyordu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı aldı.

5 KRİTER KALDI VE EK ŞART KOŞMADILAR

AB Komisyonu’nun Türkiye için vize serbestisi tavsiye kararı olumlu çıktı. Komisyon Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı aldı. 72 kriterle ilgili ek süre talep edilmedi. Tamamlanmayan 5 kriterin kaldığı belirtilirken, 1 Haziranda geri kabul anlaşmasının devreye girmesiyle bir kriterin daha yerine getirileceği açıklandı. Yeni biyometrik pasaport ve parmak izi yoksa yeniler gelene kadar Türk vatandaşları AB’ye giremeyecek.

FINANCIAL TIMES; VİZE ANLAŞMASI TEHLİKEDE

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin 'terörle ve organize suçla mücadele' yasalarını değiştirmemesinin ve bu alanda AB standartlarına uymamasının, vize muafiyeti anlaşmasını tehlikeye attığını yazdı.

Financial Times'ın internet sitesindeki haber, "Türkiye'nin vizesiz seyahat umutlarına insan hakları darbesi" başlığını taşıyordu.

Gazetenin Brüksel muhabirleri Peter Spiegel ve Alex Barker, Avrupa Komisyonu'nun bugün açıklayacağı 10 sayfalık Türkiye raporunun taslağını gördüklerini söylüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı