AVRUPA, SOKAĞA DÖKÜLDÜ!

AVRUPA, SOKAĞA DÖKÜLDÜ!

Protestolar her yerde…

Londra ve Paris'te binlerce kişi İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti.

LONDRA’DA YÜZ BİNLER GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

İsrail'in Gazze saldırıları, İngiliz yayın kurumu BBC'nin önünde toplanan ve ülke dört bir yanından başkent Londra'ya gelen yaklaşık 200 bin kişi tarafından protesto edildi.

"BBC sessizliğine son ver", "Filistin için adalet", "Özgür Filistin","İsrail terör devleti", "Gazze'deki soykırıma ve işgale son verin", “Hepimiz Filistinliyiz" gibi sloganlar atan ve pankartlar ile Filistin bayrakları taşıyan protestocular, İngiltere'nin İsrail'e silah ihracatına son vermesi çağrısında bulundular. Türk vatandaşlarının da katıldığı protestoda, yer yer Türk bayrakları taşındı.

Abd Büyükelçiliği Yuhalandı

Protestocular, ABD'nin Londra Büyükelçilği'nin önünden geçerken yuhalayarak, ABD ve Obama karşıtı sloganlar attı.

Olaysız geçen protesto Hyde Park'ta son buldu. Burada Gazze'de yaşananlarla ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

Protestoya, İngiltere'de bulunan çok sayıda Filistin destekçisi ve savaş karşıtı kuruluş katıldı. İsrail'in Gazze saldırılarına başlamasından bu yana Londra başta olmak üzere Birleşik Krallık genelinde çok sayıda protesto yapıldı.

PARİS'TE İSRAİL PROTESTOSU

Paris'te toplanan binlerce kişi İsrail saldırılarını protesto etmek için yürüdü.

Fransa'nın başkenti Paris'te yaklaşık 5 bin kişi, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti. Denfert-Rochereau Meydan'ında toplanan grup, İsrail karşıtı döviz ve Gazze'de yaşanan dramı gösteren fotoğraflar taşıyarak, Esplanade des Invalides Meydan'ına yürüdü. Burada açıklama yapan eylemciler, bombardımanlarda hayatlarını kaybedenleri canlandırdı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Paris'teki gösterinin dışında, Lyon, Lille, Strazburg, Nice, Avignon, Bayonne şehirlerinde de saldırılar eylemlerle protesto edildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı