AVRUPA PARLEMENTOSU UYARDI

AVRUPA PARLEMENTOSU UYARDI

Avrupa Parlementosu'ndan TÜRKIYE'YE UYARI "Türkiye’de artık bağımsız yargı yok"

"Türkiye’de artık bağımsız yargı yok"


AP'DAN TÜRKIYE'YE UYARI
 
Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Türkiye’de yargının bağımsızlığının artık söz konusu olmadığını söyledi.

Ria Oomen-Ruijten, Türkiye’de artık emirlerin adalet bakanı tarafından verilebildiğine dikkat çekti.
AP’de Türkiye İlerleme Raporu’nun onaylanmasının ardından açıklama yapan raportör, “Türkiye’yi buna son vermeye çağırıyoruz. Çünkü Kopenhag Kriterleri’ne göre bağımsız ve tarafsız bir yargı olmalı. Erkler, tüm Avrupa ülkelerinde bizim için bağlayıcı olan en önemli araçtır.” dedi.
Türkiye’nin stratejik önemine de dikkat çeken Oomen-Ruijten, “Türkiye bizim stratejik ortağımızdı ve şu anda da öyle. Ukrayna ve Rusya’daki gelişmelere baktığımızda bizimle birlikte hareket etmesi ve bölgede barışın yeniden tesis edilmesi için Türkiye’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Türkiye, AB için mutlak önemi haiz bir ortaktır. Bu yüzden de Türkiye’nin yeni reformları uygulamaya geçirmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

HUKUK REFORMLARI YAPILMALI

AP’nin Hollandalı üyesi Emine Bozkurt ise müzakerelerin devam etmesini talep eden dengeli bir rapor çıktığını ifade ederek; demokrasi, hukukun üstünlüğü, sivil haklar konularında Türkiye’nin yapması gerekenlerden bahsedildiğini belirtti.