AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN HDP'YE FLAŞ ÇAĞRI

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN HDP'YE FLAŞ ÇAĞRI

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'la geçtiğimiz günlerde toplantı yapan AB ülkeleri temsilcilerinin 'çözüm sürecinin devam edebilmesi amacıyla' partinin meclisteki varlığının riske edilmemesi çağrısı yaptığı öne sürüldü.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Letonya'nın Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğindeki AB üyesi 27 ülkenin büyükelçilik temsilcileri öğle yemeğinde buluşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a, 'seçime parti olarak girmeyin' çağrısı yapıldığı iddia edildi.

29 Ocak günü yapılan ve iki saati aşkın sürdüğü belirtilen yemekte temsilcilerle özel bir görüşme yapıldığını da aktaran HDN yazarı Serkan Demirtaş'ın bugün yayınlanan köşesinde temsilcilerin, "çözüm sürecinin devamı için seçime parti olarak girmeyin" çağrısı yaptığı iddia edildi. Buna göre AB temsilcileri, "Seçime parti olarak girilmesi büyük risk taşıyor. Parlamentodaki varlığınız en meşru dayanağınız. Eğer barajın altında kalırsanız bu meşruiyet tehlikeye girer ve çözüm süreci için yapılan bunca kıymetli görüşme boşa gidebilir" dediği öne sürüldü.

HDP Genel Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ‘AB Büyükelçilerinin HDP'ye seçimlere parti olarak girmeniz riskli dediği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. AB'nin veya büyükelçilerin partimize yönelik, seçimlere dair herhangi bir telkini veya en küçük bir iması dahi olmamıştır. Olması da mümkün değildir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı