AV YASAĞI BİTİYOR BALIKÇILAR DENİZE AÇILIYOR

AV YASAĞI BİTİYOR BALIKÇILAR DENİZE AÇILIYOR

Yırtılan ağlarını ören, teknelerinin bakımını yapan balıkçılar, yeni sezonun bereketli geçmesi için dua ediyor.

Türkiye kıyılarındaki balıkçılar av yasağının bitmesine saatler kala hazırlıklarını tamamladı. Balıkçılar yeni sezona dair karamsarlar ancak denizden umutlarını kesmiyorlar.

İstanbul'daki balıkçı teknelerinin çoğu av yasağının sona ermesiyle Garipçe Köyü ve Rumelihisarı'ndan bu gece denize açılacak. 

Balıkçı Ruhi Kandıroğlu, yasak süresinde rutin işlerin yapıldığını söyledi, "Sezon bitince ağları bu şekilde onarıyoruz. Yaz boyunca hem ağların hem de teknelerin bakımını yapıyoruz. Bu ağ onarma işlemine 'meremet' diyoruz. Ağın yırtılan ve bozulan yerlerini dolama yaparak sezona hazırlıyoruz" diye konuştu.

Karadenizli balıkçılar da 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki balıkçılar denize açıklmak için artık saatleri sayıyor. 

İğneada'da 30 yıldır balıkçılık yapan Hakkı Yavuz, yeni sezona umutla hazırlandıklarını ancak balıkçılığın her geçen gün kötüye gittiğini söyledi.

Yavuz, "Geçen yıl denizde balık az olduğu için mazot parasını çıkaramadık. Buna rağmen denizden umudumuzu hiç kesmedik'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı