ATV'ye RTÜK kıyağı!

ATV'ye RTÜK kıyağı!

RTÜK, TV'lere verdiği para cezalarını tahsil edemiyor. TRT bile borç taktı. En borçlu kanal ATV, 7 milyon liralık cezasının bir kuruşunu dahi ödemedi.

 RTÜK'ün yayın ihlalleri nedeniyle TV kanallarına verdiği para cezalarını, yıllardır tahsil edemediği ortaya çıktı. 

Gazeteport'un haberine göre en borçlu kanal olan ve toplam borcu 7 milyon lirayı aşan ATV, bugüne kadar bir kuruş bile ödemedi. Devlet televizyonu TRT de, 117 bin liralık para cezasının 84 bin lirasını ödedi, 33 bin lira borçlu kaldı.

RTÜK'Ü SALLAYAN YOK GİBİ!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın bu konudaki soru  önergesini cevapladı ve TV kanallarına son 11 yılda verilen cezalar ile ödenmemiş alacaklar ortaya çıktı. RTÜK'ün TV kanallarına toplam 76 milyon 130 bin lira ceza verdiği ancak bunun 12 milyon 150 bin lirasını tahsil edebildiği belirlendi. Kanallar 64 milyon liralık cezayı ödemedi. TV'ler verilen cezaların bazılarına itiraz edip konuyu yargıya taşıdıkları için, dava sonuna kadar, cezanın tahsili de donduruluyor.

ATV, HİÇ BİR CEZAYI ÖDEMEDİ

RTÜK, ATV'ye son 11 yıl içinde, 7 milyon 154 bin 908 lira yayın ihlali cezası verdi. Ancak ATV bu cezaların hiç birini ödemedi. En çok ceza kesilen kanal ise 14.7 milyon lira ile Kanal D oldu ve bunun 3 milyonu ödendi. Show TV'nin 12.1 milyon liralık cezasının ise sadece 369 bin lirası tahsil edilebildi. Star TV'ye 9.4 milyon, Fox TV'ye de 7.9 milyon lira ceza verildi. Star bu borcunun 3 milyonunu, Fox TV ise bir milyonunu  ödedi.

Yayın ihlalleri nedeniyle para cezası verilen kanallardan, başta ATV olmak üzere, CİNE-5, STV, Işık TV ve TV Net hiç bir cezasını ödemedi. CİNE-5'in 361 bin lira, STV'nin 561 bin lira borcu bulunuyor. Işık TV'nin 45 bin, TV Net'in de 33 bin lira borcu var. Bölgesel yayın yapan Mesaj TV, Kadırga TV, Doğu TV ve Kanal A da cezalarını hiç ödemedi. 











Kaynak:gazeteciler