ATV'nin satışında işlem tamam!

ATV'nin satışında işlem tamam!

Uzun süredir medyanın gündemide olan ATV'nin satış süreci sona erdi.Gazeteciler.com'un ulaştığı bilgiye göre Çalık Holding ile ABD'li medya devi Turner Grubu arasındaki pazarlıklarda anlaşmaya varıldı. Taraflar arasında imzaların atıldığı anlaşma sonucunda Turner grubu Türkiye pazarına iddialı bir şekilde girmiş oldu.

İŞLEM TAMAM! ATV ARTIK TURNER'IN

Time Warner ve Çalık Holding'in üst düzey kurmaylarının detaylarını netleştirdiği anlaşmada imzalar atıldı. Dün biraraya gelen taraflar arasındaki sıkı bir pazarlık yaşanmış kulislere Turner grubunun 750 milyon dolarlık teklifte ısrar ettiği sızmıştı.

ÇALIK ATV'Yİ NE ZAMAN DEVREDECEK?

ATV'nin Turner grubuna devri ise altarnetifli bir takvime bağlandı. Alternatiflerden ilki Haziran ortalarında devrin yapılması. Diğeri ise devir işleminin Turner'ın Türkiye yapılanmasına vakit tanımak için Eylül ayına bırakılması.

ÇALIK ATV'Yİ TMSF'DEN ALMIŞTI

Aralık 2007'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Sabah-atv ihalesini 1.1 milyar dolarla Çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuvaz kazanmış ve devir Nisan 2008'de gerçekleşmişti.

MURDOCH REKABETTEN ÇEKİLMİŞTİ

Reuters'da geçen yıl Mayıs ayında yer alan haberde, Turkuvaz Medya Grubu'na ait medya varlıklarının satışı ile ilgilenen üç yatırımcıdan biri olan Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corp'un süreçten çekildiği ve görüşmelerin ABD'li medya grubu Time Warner Group ve Dubai merkezli özel sermaye fonu Abraaj Capital ile sürmeye devam etmişti. Sonuçta ATV'nin yeni sahibi ABD'li dünya medya devi oldu.