'Atla deve istemiyoruz'

'Atla deve istemiyoruz'

GEZİ PARKI SAKİNLERİ ÇAĞRILARINA YANIT BEKLİYOR.GEZİ Parkı eylemini sürdürenler, Taksim Platformu tarafından iletilen taleplerin hükümet tarafından karşılanmasını istediklerini beyan ederek, söz konusu talepler karşılanıncaya kadar nöbete devam edecek

Gezi Parkı eylemlerinin 14'üncü gününde nöbete devam edenlerin ortak talebi Gezi Parkı'nda hiçbir yapının olmamasıydı. Doğan Haber Ajansı (DHA) mikrofununa konuşan Gezi sakinlerinden mimar Filiz Danışıkkaya, 14 gün boyunca her gün ve gece Gezi Parkı'nda olduğunu anlatarak, 'Gezi Parkımız bize ait, bu şekilde kalmasını istiyoruz' dedi. Ankara'dan gelen ve Gezi Parkı'nda 7 gün geçiren Göksu Güner de, Gezi Parkı'nda yaşananları Köy Enstitüleri'nde yaşananlara benzeterek, 'Kimse söylentilere inanmasın, anne-babalar da kalıyor çadırlarda, her şey çok yolunda' diye konuştu. Başbakan'ın söylemlerini yumuşatması gerektiğine işaret eden Güner, 'Demokrasi yüzde 50 veya sandık değildir. Demokrasi çoğulculuktur' dedi.

ATLA DEVE İSTEMİYORUZ

12 günden beri Gezi Parkı'nda kaldığını ifade eden üniversite öğrencisi Serhat Şener de, talepleri kabul edene kadar eylemden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Şener, 'Bülent Arınç'a gönderdiğimiz talepler belli bir doğrultuda, Arınç'ın yapıcı bir konuşması vardı. Taleplerin karşılanması gerekir. Sonuçta bir atla deve istemiyoruz.' diye konuştu. Diğer protestocu gençler de, Taksim Dayanışması'nın ilettiği talepler hükümet tarafından kabul edilinceye kadar Gezi Parkı'ndaki nöbete devam edeceklerini aktardı.

GEZİ PARKI HAVUZU TEMİZLENDİ

Taksim Parkı’nda süren eylemlerin 14’uncü günü. Parkın ortasında bulunan fıskiyeli havuzun içi bugün Taksim Dayanışma Platformu üyeleri tarafından temizlendi. Temizleme çalışmalarına Şişli Belediyesi’ne bağlı işçiler de katılarak destek verdi. Çoğunluğu platform üyeleri tarafından temizlenen havuz daha sonra belediye ekipleri tarafından su tankeri ile dolduruldu. Öte yandan sakin geçen gündüz saatlerinin ardından eylemcilerden bazıları çadır önlerinde arkadaşlarıyla kağıt ve oyun oynadı. Bir eylemcinin keman çaldığı park içinde aileleriyle gelen bazı çocuklar ise kurulan oyun atölyesinde çizim yaptılar.