ATİLLA TAŞ'IN OPERASYON TWITTI GÜNDEMİ SALLADI

ATİLLA TAŞ'IN OPERASYON TWITTI GÜNDEMİ SALLADI

Sosyal Medyada Fenomen haline gelen sanatçı Atilla Taş'ın konuya ilişkin attığı twit sosyal medyayı salladı. İşte atilla taşın o tweeti.

AKP İktidarının dış politikasının ağır bir şekilde eleştirildiği konuların başında gelen ortadoğu Politikasının bir sonucu olarak tarihinde ilkkez toprak kaybı olarak görülen Süleyman Şah Türbesi Operasyonu ardından yankılar dinmek bilmiyor.

AĞIR ELEŞTİRİ

Dış basında yapılan eleştirilerin başında, AKP'nin Süleyman Şah Türbesini taşıma operasyonu olarak zafer gibi lanse ettiği ve adına "Şah Fırat" adını verdiği operasyonun IŞİD ile anlaşmalı yapıldığı şeklinde. Tartışmalı bir şekilde şehit olan bir astsubay kaybı ile sonuçlananan "Şah Fırat Operasyonuna" muhalefet kesimler çok ağır eleştirilerde bulundular. Tepkilerin ortak noktası ise Cumhuriyet tarihinde ilk kez toprak kaybedildi eleştirileriydi. MHP Lideri Devlet Bahçeli bu durumu ağır bir biçimde eleştirdi. CHP'nin de çok farklı değildi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Hükümetin "Şah Fırat" adını verdiği operasyonun adının " Mat Operasyonu" olduğunu ileri sürdü.

SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ

Hükümetin son dakikaya kadar gizli tuttuk dediği operasyon aslında günler öncesinden sosyal medyada konuşulmaya başlandı. PKK'nın Suriye Kolu YPG'nin resmi hesabı olduğunu iddia eden bir twitter hesabı ise "AKP Hükümeti bizden tahliye için yardım istedi" şeklinde mesajlar bile atıldı. Ancak hesabından attığı muhalif mesajlar ile Sosyal Medyada Fenomen haline gelen sanatçı Atilla Taş'ın konuya ilişkin attığı twit sosyal medyayı salladı. İşte atilla taşın o tweeti.

atilla-tas-tweet-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı