ATİLLA ÖZDEMİROĞLU'NUN CENAZE TÖRENİ ZAMANI BELLİ OLDU

ATİLLA ÖZDEMİROĞLU'NUN CENAZE TÖRENİ ZAMANI BELLİ OLDU

Türk müziğinin yetiştirdiği duayen, usta sanatçılardan biri olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin çok önemli bir müzik adamını kaybettiğini anlattı.

Müzisyen Atilla Özdemiroğlu hayatını kaybetti
Ünlü müzisyen Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenilen Özdemiroğlu 73 yaşındaydı.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ DİYE AÇIKLANDI

 Attila Özdemiroğlu'nun Gayrettepe’deki Florence Nightingale Hastanesi’nde saat 09.30'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Attila Özdemiroğlu 73 yaşındaydı.

Usta sanatçının pazar günü hastaneye yatırıldığı öğrenildi. Attila Özdemiroğlu'nun ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Acı haberin ardından ünlü isimler hastaneye akın etti. Özdemiroğlu'nun yakın dostu Sezen Aksu da hastaneye giderek, aileye baş sağlığı diledi. 

ÜNLÜ sanatçı Attila Özdemiroğlu'nun ölüm haberini alarak hastaneye gelen yapımcı İzzet Öz, "Başımız sağ olsun. Sevgili Attilamızı yarın ikindi namazı sonrasında Levent Camii'nden uğurlayacağız" dedi.

"BERABER ÇOK GÜZEL GÜLDÜK, EĞLENDİK"

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören 73 yaşındaki ünlü müzisyen Attila Özdemiroğlu bu sabah hayatını kaybetti. Özdemiroğlu'nun vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Ünlü müzisyenin yakın dostlarından olan yapımcı İzzet Öz, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

BİR KAÇ GÜN ÖNCE HASTANEDEYDİK

"Ani olmadı. Aslında Attila her zaman o kadar doluydu ki; birkaç gün önce yine hastanedeydik. Hatta benim üzerimde bu t-shirt vardı. Yanında da bir tane klavyesi vardı. Beraber çok güzel güldük, eğlendik. Hep müzikle doluydu. Benden ayrılırken son cümlesi 'İzzetciğim daha yapacak çok şeyler var'. Attila Türkiye'de müzik anlamında çok büyük katkılarda bulunmuş, çok önemli bir insandır. Çok önemli bir müzik adamıdır. Her bakımdan bize çok yollar göstermiştir. Başımız sağ olsun. Sevgili Attilamızı yarın ikindi namazı sonrasında Levent Camii'nden uğurlayacağız."

' HOCAM BU SEFER ADAY OLMAYIN ' DEDİK AMA...

MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Timisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdemiroğlu'nun Türk müziğinin yetiştirdiği duayen, usta sanatçılardan biri olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin çok önemli bir müzik adamını kaybettiğini anlattı.

Özdemiroğlu'nun, MESAM'ın telif mücadelesinde de çalışan bir nefer gibi olduğunu kaydeden Timisi, MESAM'ın mart ayında genel kurul toplantısı yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

MESAM'I O YARATTI

"Biliyorsunuz kanser tedavisi görüyordu. Tedavi sürecini de başarıyla atlatmıştı. Kendisine de özellikle rica etmiştik. Hem ben şahsen söyledim hem de yönetim kurulu üyelerimiz rica etti; 'Hocam bu sefer aday olmayın. Bu yoğun temponun içinde sağlığınız daha önemli' dedik ama o, 'Hayır, bu benim yaşam sebebim. Çocuklarıma bırakacağım ne varsa, onun mücadelesini ben burada veriyorum. Onun için bırakmayacağım ve yeniden aday olacağım' demişti. Böyle bir şevkle son anına kadar mücadelenin içindeydi. Dün de hastaneyle ilgili sıkıntıları nasıl aşarız diye uğraşırken, sabah bu haberle üzüntüye boğulduk."

Özdemiroğlu, Züğürt Ağa, Muhsin Bey, Adı Vasfiye, Ağır Roman gibi Türk sinema tarihine damga vuran birçok filmin unutulmaz müziklerini de hazırlamıştı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı