ATİLLA KART'TAN ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR SUÇLAMALAR

ATİLLA KART'TAN ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR SUÇLAMALAR

Ortaya Çıkan İddialar, Ciddi Ve Somut Bulgulara Dayalıdır

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Aile bireylerinin yönetiminde bulunduğu bir vakfa yapılan 100 milyon dolarlık bağışın kaynağını açıklayamayan birisi, cumhurun başkanı ve devletin başı olmamalıdır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'de hesapları olduğu iddia eden Kart, Başbakan'ın haksız mal varlığına ilişkin iddiaların 2010'dan önce de olduğunu belirterek, bu iddiaların 2010'dan sonra uluslararası boyut kazandığını söyledi.Kart, şunları söyledi: "4 yıldan bu yana Başbakan ve aile bireylerinin, mal bildiriminde bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'nun 19'ncu maddesi kapsamında yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini öğrenmeye çalışıyoruz. 2010'dan evvelki iddia ve bulgular bir tarafa, bu tarihten sonra ortaya çıkan iddialar, ciddi ve somut bulgulara dayalıdır. Türkiye kamuoyu, Başbakan Erdoğan'ın şahsı ve aile bireyleriyle ilgili mal varlığı hakkındaki suçlamaların açıklık kazanmasını haklı olarak bekliyor" dedi.

Kart, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisi ve aile bireyleri hakkında böylesine ağır ve yüz kızartıcı suçlamalar bulunan bir kişinin, bu şaibeleri gidermeden Cumhurbaşkanlığına aday olması halkımıza karşı saygısızlık anlamına gelir. Aile bireylerinin ve AKP'li milletvekillerinin yönetiminde bulunduğu bir vakfa, yurtdışından yapılan 100 milyon dolarlık bağışın kaynağını ve illiyetini açıklayamayan, bu şaibeyi ortadan kaldırmayan birisi, cumhurun başkanı ve devletin başı olmamalıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı